When I close my eyes , I see that smile.....

Wednesday, November 27, 2013

Wordless Wednesday #9

Hello blog ....

Walaupun tekanan demi tekanan mendatang selit kan sebuah senyuman adalah wajib bagi eycha ...





Lurve eycha ....

Excella Business Park , Ampang Hilir

Monday, November 25, 2013

Jujur Pada Kelemahan

Hello blog ...

Tajuk hari ni tak ade kene mengena dengan cerita ' Playboy Itu Suami Aku ' tauuu ... Ni umum , sape nak terasa , terasa lah ...

Mungkin kebanyakan daripada kalangan kita ni malu nak bagitahu kelemahan masing2 , tak ... tak ... tak ... Sebenarnye lebih kepada sembunyi kan kelemahan tu ...

Sama juga macam eycha ... Kekadang tu eksyen punya pasal sanggup jadi 'tikus membaiki labu' ha, hamik kau... Macam tu sekali ... Tapi bila dah lama2 eycha fikir ,

"Kejadah ape aku memandai sendiri kan lebih baik tanya pade yang arif"

Tengok , otak tak serabut orang lain pun tak serabut dengan kerja kita ... Ni kalau korang tak tahu tapi buat2 tahu ,  eksyen punya hal , lepas tu salah buat ... Sape yang harus dipersalahkan ...???

Kelemahan yang ade tu la akan buat kita pandai ... Semua orang ade kelemahan ..

Ingat tak reti bawak basikal tu bukan kelemahan ke ..?? Itu pun salah satu kelemahan kita , tapi kita tahu tu kelemahan kita , kita mintak juga mak ayah ajar ... Macam mana nak kayuh , macam mana nak seimbangkan badan .. Kan ... Kan ... Lama2 kan jadi pandai ... Ini kalau tak reti naik basikal lepas tu orang nak ajar pun sombong , kalau jatuh memang orang tepuk tangan lah ...

Point kat sini simple je , jujur pada kelemahan korang tu , tak tahu cakap je tak tahu ... Orang tak akan marah pun ... Orang lagi akan ajar ade lah ...

Dah lah penat menaip ...

Lurve eycha ...

Sunday, July 28, 2013

Review game ; Asphalt ....

Hello blog ....

Ha , ni nak cerita sikit ni .... Sekarang ni , eycha dok ketagih main game ni pula .... Asphalt ...
Kalau ade masa terluang memang ni je keje eycha ... Korang patut cuba main game ni ... Senang je ... Cuma gerakkan gadget anda ke kiri atau kanan dan tekan nos atau brek bila di perlu kan sahaja ...

Game ni game race .... Jadi amat teruja untuk mendapat kan tempat pertama .. Warna gambar game ni memang tak mengecewa kan ...
Oh ! Ya , pasti kan storage korang ta penuh ok sebab kadang kala akan hang gak ...

Sekian untuk kali ini ...

Lurve , eycha ..
Taman Putra Sulaiman ..

Wednesday, July 3, 2013

Wordless Wednesday #8

Hello blog .... Hari ni eycha na jadi kucing ...

Sunday, June 30, 2013

Berkelah di Sg. Lepoh



Hello Blog ....
Jom layan gambar2 kami di Sg. Lepoh
Kalau nak tahu gambar2 ni juga gambar terakhir daripada handphone samsung eycha ...
Sedih sgt sebab kecuaian sendiri ...
Sape juga yang suruh bawak handphone tu mandi sekali kan ...
Kau ingat ni xperia Z ?
Ah !!!! Benciiiii ......



Mai bakar , mai bakar ....
Sotong dan udang yang sempat di abadi kan sebelum hadam didalam perut
Mila yang telah diganggu oleh eycha ...
Jagung bakar oi ...!
Kelaparan setelah mandi manda
Baru angkat ! Panassss
Kerang bakar bersalut tom yam pess...
Macam nak kenduri kami buat ...
Ta pandang kiri kanan dah ...
Tq to aunty ( mama ara ) Chef kami ...
Kangkung mariiii ....
Pasangan pengantin baruuuuuu .... (kak diana & ojai )

Thursday, June 6, 2013

Free Sample From Whiskas


Hello blog.....

Baru kejap tadi terperasan sesuatu dari whiskas.....
Tada ......

v
v
v
v





Mana la tahu kot2 dapat kan .... Kite try je lah ....
Pade korang yang nak juga tu boleh lah ke SINI
So kita tunggu je lah sample dari Whiskas ...

Lurve , eycha ....

Wah Ayah Dah Pandai Posing dengan Retis ..


Hello blog.....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v




Ayah dan Aiman .... Wah3..... Ni yang jealous ni yah .... Orang pon tadew , tapi ayah ade .... hukhukhuk ..


Lurve : Eycha , Ampang

Monday, May 20, 2013

TEMPAT MAKAN YANG SADIS ...

Hello blog !!!!!!
hah ! Hamikkkk kau ....



jangan salah sangka ini waktu malam , ni adalah waktu lunch ...
Sebab hujan lebat jadi kami terpaksa makan di tempat yang sadis ...

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..



ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!



DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..

    Syarat : -
    1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
    2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
    3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
    4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
    # Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

    Tuesday, April 23, 2013

    Pantun Keramat

    Hai ... * lambai tangan ( lambai balik tau )


    Malam yang sunyi , sepi dan sejuk ini eycha nak ambil mood seram kejap ...
    Kepada yang tak berani tu jangan cuba ok ? Hanya untuk yang berani sahaja ... Okeh jom kita masuk zon seram ....... :

    Pantun ni akan lebih dirasai kalau anda seorang diri dalam bilik yang gelap gumbita ....

    Ulangi dan hayati pantun ini sehingga anda lancar dan tertidur ..


    Pucuk paku , pucuk pakis

    Marilah hantu , mari datang kepada ku
    Mari lah kau tidur bersama ku ...



    Hahahah ..... Kalau berani buat lah ... Tapi kalau dah lekat eycha tak tahu ayat memulang kan balik ok ???
    Sumber di dapati oleh mereka dibawah .....



    p/s : gurauan semata .... ;)


    Sumber : pertama , kedua




    Lurve eycha ....





    Monday, April 22, 2013

    Oh ! My diaryyyy .....

    Hello blog ....
    Ha...... Ingat Oh ! My english je ade ...... Oh ! My diary pun ade tauuuuu ... Ingat ta post yang lepas pasal diari hilang .... Hah ! Confirm la tu ta ingat sebab tak baca ... Hahahah ...
    Ok .... Diari tu di temui di dalam ....


    v
    v
    v
    v
    v


    Kereta Mr. Syafiq .... Hahahahah ... Gila kan ...
    Entah macam mana la aku boleh careless sampai sebegitu .... Wal lah ... Apa2 pun kita kena ucapkan arigato pada Syafiq ....
    Haaaaaa .... Kalau korang gadis2 mahu berkenalan dengan beliau boleh la ke S . I . N . I .... Kalau yang jejaka idaman mahu bersuai kenal pon bole click dekat perkataan S . I . N . I ....
    Hahahahah .... Bahagia nya rasa bila diari ni dah kembali ....
    Tq to Syafiq & staff Strategy yang sangat ambil berat pasal kehilangan diari eycha ni ....
    Kalau korang nak kenal dengan kawan2 eycha yang baik tu bagi tahu je ok ? Nanti eycha bagi link .....

    Terima kasih koranggg ....





    Lurve eycha ............

    Kata Cinta Dari Sahabat ?

    Hello blog ....
    Ha , agak hot tak tajuk tu ? Ke agak over ? Hah ! Abai kan je ... Mari2 kita berdiskusi pasal ni ....
    Ok , eycha nak cerita pasal dua bab .... Harap korang ta bosan ye ...

    Bab 1 : Kata Cinta Dari Sahabat Berlainan Jantina .....

    Ok bab ni mesti ramai yang pernah dengar kan ...
    Ada yang boleh terima dengan hati yang terbuka tapi ada juga yang merosakkan hubungan sahabat tu ...
    Ok , kalau yang dah redha tu kira ok lah tapi ni cerita pasal sampai rosak hubungan sahabat yang dah lama terjalin tu ..... Kenape ye mesti rosak hubungan tu ?

    ~ Sebab malu ke ?

    * Oh ! Ape kata kalau kita cuba fikir secara positif ... Mungkin sebulan dua korang akan rasa kekok & malu ... Tapi sampai bila kita nak mengelak kan ? Tak kan korang nak tahan hati daripada terus jumpa membe yang lain ? Kan ????? So , mari kita abaikan perasaan malu tu okeh ?????

    ~ Sebab rasa terhina cinta ditolak / ego tercalar ....

    * Tolong lah kawan !!!! Kejadah apa punya perangai tu ? Nak acah2 terguris pula ... Biasa la tu cinta bertepuk sebelah tangan .... Sekurang-kurang nya korang tak perlu lah berteka teki bagai kan ? Jadi wat lek dan jalan kan kehidupan seperti biasa ....


    Bab 2 : Kata Cinta Dari Sahabat Sama Jantina ......

    OH ! NOOOOOOO !!!!! Kalau ini terjadi korang perlu cakap begini :

    " AKU MASIH BERIMAN LAGI LAH BODOH , NANTI NABI TAK MENGAKU UMAT "

    Dan eycha saran kan adalah lebih baik korang lari beribu batu .... Manusia sebegini harus dijauhi serta merta ... Kalau yang tak kahwin lagi tu , pegi cari calon secepat yang mungkin ...

    Lurve , eycha .....


    Wednesday, April 3, 2013

    Diari ku hilanggggg .....

    Hello blogggg ....

    Alamak , macam mana ni diari eycha hilang buat kali ke dua .... Cerita nya macam ni ...

    Tadi tengah hari eycha pegi site visit .... Rasa2 nye masa balik tu ade lagi ... Tapi tadi dalam jam 1900 baru perasan yang DIARI tu hilang ..... Oh nooooooooo "!!!!!!!!!!!!!! Mana ni ..... Tanya kak ara , dia kata tak nampak ... Tanya syafiq , dia kata nanti nak cari tapi sampai skg tade berita da .....

    Jangan lah ade sapa2 baca diari tu .... Cukup hantar balik kat eycha .... Adoiiiiii ....

    Carelrss sangat dah niiiiiii .... Tadi jap kena marah dengan kak ara pasal bawak diari tu ke hulu hilir ... Abis tu kak cano , tu da macam part of my heart da ....

    tolong lah pulang balik sapa yang jumpa tuuuuuuuuu. ......  nanty kita belanja sky juice ....

    Lurve eycha ...

    Monday, April 1, 2013

    Jangan dengki dengan rezeki orang......

    Hello blog.....

    Semangat pula eycha ni kan ... Pepagi buta nak update ... Tibe-tibe rasa nak membincangkan pasal dengki mendengki ni ... Ini semua gara-gara mak yang tak reti nak mengantuk ni ... Hahahahahaha .... Mak esok kerja .... Bila nak tidur ni ....

    Mesti korang pernah jumpa manusia macam ni kan ? Tak pun jadi kat diri kita sendiri ... Don't worry eycha pon pernah terdetik juga perasaan tu tapi kita kene cepat seda lah yang perangai tu tak elok ...

    Untuk peringatan bersama ... Rasanya tak perlu kot kita nak dengki dengan rezeki orang lain ... Sampai korang sanggup cantas rezeki mereka ... Tak baik weh ! Mungkin Allah dah ade plan yang lagi baik untuk diri kite .. Ta dapat projek puluh ribu tapi dapat projek ratus ribu ... Haaaa .... Kan lagi baik tu kan ....

    So kita bersyukur je dengan apa yang kita dapat ... Ramai lagi yang putih mata sebab tak dapat ape yang diingini ...

    Lurve , eycha ...

    Tuesday, March 26, 2013

    Segmen tambah followers sepantas kilat

    Hello blog ...

    Meh sini kita join segmen ni reramai ok ? Boleh meluaskan lagi persahabatan , mana yang dah kawan tu boleh lepak-lepak baca cerita .. Kan ... Kan ... Hahahah ....






    Click banner to join ok ?

    Sama-sama berkenalan ok ?

    I'm eycha ... Kawan-kawan saya sekarang 178 orang ....

    Lurve , eycha ....

    Friday, March 22, 2013

    Awas Riak Muka Anda ..

    Hello blog ...


    Lama juga blog ni menyepikan ... Rindu kan ? Hahahah ... Ah ! Perasan sudah ... Post kali ni tercipta bila seorang kawan eycha ni meluahkan perasaan tentang riak wajah / ekspresi seseorang tu ...



    Jom kita renungkan sejenak , pagi-pagi datang kelas , lepas tu nampak member kita tu wat muka masam mencuka ibarat baru lepas tertelan biji asam ..... Agak-agak korang nak buat ape ? Kaki kan je muka dia atau baling meja dekat muka dia ? So annoying kan ? Tapi bagi yang dah biasa macam eycha , kitaorang buat relex je ... Sebab dah biasa , dah lali .




    Lepas tu yang buat muka dengan tak semena-mena nya selepas bersuka ria ... Kejadah apa nya tu ? Dah lama tak makan nasi guna tiub ? Ke kau saja nak kene penerajang ?



    Ha .. Apa kata lepas ni korang yang suka buat muka masam tak kira masa atau tempat tu , apa kata cuba ubah perangai tu .. Kalau orang yang faham tak apa .. Tapi kalau orang yang baru sehari dua kenal korang , mesti dia orang akan fikir macam-macam .



    Cuba ubah secara perlahan , bukan secara drastik ... Nanti tak jadi diri sendiri pula .. hahahah .. Tu dah masuk kes lain ....



    Eycha tahu korang mesti cakap , " ah lantak lah muka aku , bukan kau " Ye memang tu muka korang tapi muka tu la yang di public kan .... Jadi ta salahkan kalau kita memanisssss kan muka tu sedikit ?



    Ok , sekian babeh ...


    Lurve eycha ...

    Tuesday, February 26, 2013

    " Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli "













    Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 




    Syarat : -




    1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..

    2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..

    3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..

    4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..




    # Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 



    Tuesday, February 12, 2013

    Ada ape pada darjat ?

    Hello blog ....

    Darjat ... Memisahkan , dan juga menyatu kan ... Tapi bila bercakap tentang darjat semuanya perlu di korbankan ... Kenapa timbulnya perbezaan ni sedangkan kita dicipta daripada benda yang sama ... ' Tanah ' ... Anak , cucu , cicit Nabi Adam ...

    Jarang kita dengar perbezaan darjat daripada segi amalan ... Mungkin ada tapi tak se'glamor' perbezaan darjat wang , kedudukan , rupa dan keturunan ...

    Mungkin dalam tak sedar kita dah mencipta jurang ... Jurang untuk darjat yang dah kita capai ...

    Kenapa perbezaan darjat menjadi sebab utama kemusnahan keluarga ? Kenapa juga perbezaan ini menjadi penghalang pada sesuatu perhubungan .

    Perbezaan darjat selalu nya menjadi penghalang pada sesuatu hubungan ... Salam persahabatan yang dihulurkan hanya pada yang layak ... Perlu ke ada semua tu ?

    Perhubungan keluarga terjalin baik kerana memilih darjat yang sama .. Bukankah kita sama saja dimata Pencipta .. ? Apa yang membeza kan kita adalah amalan ...

    Pada yang tak memenuhi syarat2 darjat berkenaan di pandang sebelah mata ... Boleh ke macam tu ?

    Hmmmm .... Tp sekarang yang membezakan kita bukan amalan tp darjat ... !

    Lurve , eycha ...

    Saturday, February 9, 2013

    Lelaki dan Duit

    Hello blog ...

    Haaaa .... Tu dia .. Sekali hapdate ayat baik eycha bagi .. Owrite jom baca dan berdiakusi kisah ni .

    Lelaki dan duit ...

    Lelaki yang eycha maksudkan kat sini bertindak sebagai boyfriend ...  Pagi2 buta dok dapat topik yang gila ni .. Mesti tebiat kan ? Haaaa ... Bukan tebiat tp baru kejap tadi ni , ade la kawan eycha ni si gegirl yang menelepon mintak tolong nak pinjam duit . Eycha ta kisah kalo untuk kegunaan dia ... Tapi ni untuk kegunaan boyfriend dia ... Katanya terdesak nak bayar saman .. Haip ... Pantang betul ... Pagi2 dah buat orang hangin ....

    Ok .... Kalau korang (perempuan) , nak bagi ke tak nak kat boyfriend korang tu ? Sanggup ke korang menebalkan muke korang yang comel tu untuk meminta pada kengkawan ... ?

    Eycha bukan prejudis pada lelaki tapi daripada segelintir yang eycha jumpa kebanyakannya macam yang abang eycha cakap . Mula2 diaorang mintak sikit2 .... Hmmmm .... Bermula dengan top up selalu nya ... Lepas tu mula lah dia mintak lagi banyak dan banyak .. Dan banyak pulak alasan dia ... Termasuk lah kengkawan lelaki yang eycha kenal .. Ooopsss ... Maaf jika anda terasa .

    Lelaki macam ni kalau korang jumpa . Baik fikir 2 3 kali sebelum nak buat laki .. Hahaha .. Ade yang segelintir tu bukan tak ade duit tapi sengaja nak perabiskan duit awek2 ni .... Yeah mmg ade ...

    Pada kengkawan yang eycha sayangi . Korang blah la dari hidup lelaki macam tu . Kalo sekali dua tak ape , ni tiap2 bulan tenat ... Nak duit .. Apakah ? ha ... Baik renung2 kan sebaik2 nya ... Ok ....?

    Lurve , eycha ...

    Wednesday, January 23, 2013

    Wordless Wednesday #6 - Maid Maiden

    Hello blog ....
    Akhirnya .... Dapat juga episode terakhir Maid Maiden ... Terima kasih kaoru ....

    Tuesday, January 22, 2013

    Bersyukurlah korang ...

    Hello blog ...

    Wah tajuk macam good2 je kau eycha ... Ah ! Persetan kan semua tu ... Idea untuk menaip tercipta tatkala melihat kucing dekat Dataran tadi .... Dan juge terlintas kata2 'Listen' masa nampak kucing tu tadi ....

    Tajuk dekat atas tu untuk peringatan sendiri dan korang juga ... Bersyukurlah anda dilahirkan sebagai manusia dan bukanye sebagai haiwan ... Knp eycha cakap kene bersyukur ??? Jom kite zoom out ...

    Kita amik contoh kucinglah ... Berapa banyak kucing yang jadi ' gelandangan' ?? Melebihi manusia ... Tak percaya ?? Sila rajin2 kan diri anda turun ke pasar dan gerai2 tepi jalan ... Kucing kene sepak , terajang sebab mintak makan . Korang sedap makan isi , kucing mintak tulang pon korang nak sepak2 bagai .

    Lepas tu kucing2 ni korang tahu kalo tido asal rase selamat & boleh berteduh je ... Kalau hujan lintang pukang cari tempat teduh .. Lepas tu ade manusia yang bodo letak anak2 kucing dekat kawasan tong sampah .. Kejadah ape tu ?

    Buktinya 4 ekor kat rumah eycha ni datangnya dari tong sampah , eycha bawak balik dari bukit belacan ke rumah eycha . Masa tu diaorang baru lahir , bulu pon tak tumbuh lagi .. Yang sekor ni abang eycha jumpa tengah jalan dekat bawah jambatan kampung pandan ... Pernah jugak abang eycha kutip budak kecik lagi dekat highway shah alam ....

    Ok... Ok ... Tu semua masalah yang kucing alami .. Banyak lagi sebenarnya masalah ... Tapi kucing2 ni teruskan jugak hidup ...

    Ni manusia baru putus cinta sikit nak terjun bangunan bagai .. Pergh ! Buang beras je mak ayah bela sampai besar .

    Ade masalah sikit macam nak mati lagak nya .. Hello abang2 , kakak2 , adik2 ... Kalau rasa tak boleh nak tanggung sharelah dengan orang yang korang percya ... Jangan jadikan masalah korang sebagai alasan la ...

    Tu baru jadi manusia ... Kalau jadi haiwan tak tahulah macam mana ... Panjang lagi kot rungutan nye ..

    Pompom yg menjadi peneman menulis mlm ni ...

    Saturday, January 19, 2013

    Sedekah seikhlas nya ...

    Hello blog ...
    Hari cuti ni ta kemana kah ?
    Eycha pon dok belingkar je dekat rumah ... Fulus tak ade , tu yang malas nak keluar . Baru tengah bulan dah habis duit .... Bulan ni enjoy lebih sangat .. Hahah.. Ok ini bulan entry pasal fulus tapi pasal sedekah , jom zoom out in ..

    Cakap pasal sedekah mesti kita akan dengar banyak konklusinya . Peminta2 sedekah ni tak kira usia . Budak2 pun ade juga yang jadi peminta sedekah . Paling famous dekat pasar malam .... Dari hujung sampai ke hujung pasar malam ade je yang meminta .. Ok jom kita bincangkan pasal ni ...

    Dulu masa sekolah , ade sorang cikgu eycha ni cakap .

    " Cuba you all fikir balik , yang cacat2 tu macam mana dia datang ke pasar malam ... Ini semua nya sindikit "
    " Duit yang you orang bagi tu bukan dia guna tapi dia bagi dekat big boss dia "

    Tak dinafikan ade betulnya cakap cikgu eycha tu .. Bila datang je peminta sedekah ni ramai org akan fikir banyak kali nak derma ke tak nak ... Sebab korang fikir macam ni kan ..

    #1 Kalau bagi sorang nanti 10 orang datang kerumun .

    #2 Bukannya dia guna untuk makan tapi untuk boss dia .

    #3 Bukan boleh percaya dia ni ...

    Tak pun masa dekat MCD ... Kompem banyaklah ... Lagi satu depan bank .. Paling famous MAYBANK .... Haha .. Siape selalu g bank tahu lah kan ?

    Kan... Kan... Kan ... Dulu eycha pun fikir macam tu juga tapi bulan lepas masa eycha lepak dengan abang eycha dekat kedai makan , datang peminta sedekah dan abang eycha terus bagi . Dia cakap ..

    " Kalau kau nak derma , kau bagi je . Jangan kau fikir dia nak beli dadahlah , beli bukan2 .. Tu hal dia dengan Allah.. Kita sedekah ni kena ikhlas .."

    Yang mintak sedekah tu perempuan , seorang buta dan seorang guide ... Lepas tu eycha tengok je diaorang .. Dia orang beli air tin satu kongsi 2 org . Terdetik rasa kesian . Ingat nak belanja diaorang makan .. Bila eycha nak orderkan untuk diaorang , diaorang dah tak ade ....

    Sedekah tu amalan yang mulia kan jadi eycha nak dapat pahala dengan amalan tu . Kalau tak nak sedekah cakap je dekat diaorang "TAK" lepas tu tak payah fikir bukan2 buat dosa kering je ... Kalau nak bagi , pastikan seikhlas hati korang ... Ok ?? Ok babai ..

    Lurve eycha ......

    Friday, January 18, 2013

    Mimpi yang memenatkan

    Hello blog .....

    Ade lagi ke yang belum tidur ni ? hmm .. hmm ... Jam menunjukkan pukul 1.28 pagi .... Ape yang mengganggu korang sampai ta tidur ? hmm ... hmm .. Tanya orang diri sendiri pon sama ... Eycha ta tidur pasal takut mimpi yang sama lagi ..

    2 malam ni eycha asyik mimpi yang buat eycha penat bila bangun ... Haip !!!! Bkn mimpi bebukan ye ...! Korang pernah ta rasa macam yang eycha rasa skg ?

    Mimpi pertama :

    Dekat laut yang luas , eycha atas kapal lepas tu tiba2 dalam kapal tu ade rusuhan .. Untuk selamatkan nyawa eycha terpakse terjun ke laut ... Berenang punye berenang akhirnye sampai juge dekat darat . Yang pelik nye bila bangun eycha rase tangan ni lenguh & kaki cramp ..

    Mimpi kedua ( semalam )

    Eycha tak tahu kenapa ade org ramai keja eycha dengan 2 org lagi kawan eycha ni ( perempuan & lelaki ) kita orang bertiga lari nak selamatkan diri . Lepas tu eycha terpisah dari 2 kawan eycha tu entah macam mana boleh jumpa diaorang menyorok . Lepas tu kawan lelaki eycha tu demam . Eycha dengan kawan perempuan pegi la beli ubat .. Tengah2 beli ubat masa nak bayar tiba2 penjual tu macam melengahkan masa jadi kitaorg syak ada yang tak kena . Terus je eycha bergelut dengan penjual tu sebab nak ubat .

    Last2 keluar dari kedai ubat , kawan perempuan eycha pegi bagi ubat dekat kawan lelaki tu . Dan sekali lagi org ramai keja kitaorg ber3 . Sebab eycha duduk jauh sikit dari kawan2 eycha , sekali lagi eycha terpisah dengan diaorang .

    Eycha terpaksa berlari dan menyorok nak selamatkan diri . Orang kata kalau mimpi kita , kita boleh buat ape je yang kita suka kan !? Masa dalam mimpi tu eycha nak laut supaya boleh terjun dan selamatkan diri . Tapi sungguh hampa ... Tak ada laut ... Puas eycha pusing2 .

    Tiba2 mimpi beralih , eycha ade dekat rumah eycha . Oh mai .... Eycha di tawan dalam rumah sendiri . Yang peliknya eycha ade dalam bilik sendiri pulak tu ... Ade dua org yang jaga ... Eycha buntu nak melepaskan diri . Bila eycha bukak laci , eycha nampak telefon moshi2 tu dan ' roti kering ' ..

    Tibe2 sorang penjaga ni masuk & eycha hentak kepala dia gun telefon moshi2 tu ... Yang lagi sorang tgh dok rehat kat sofa tu eycha tenyeh muka dia guna ' roti kering' ... Eycha kembali berlari ... Sampai dekat moto eycha nampak moto diikat pakai tali rapia eycha rentap je ... Start moto dan blah ... Ingat dah habis ...

    Boleh pulak diaorg keja guna moto .. Sekali lagi eycha hampa dengan mimpi tu sebab eycha mintak ade paku supaya motor diaorg pancit langga paku tapi tadew ... Lepas tu eycha nampak polis dekat tepi jalan ... Eycha pegi dekat polis tu mintak tolong . Lepas tu eycha dah ta ingat ape jadi ...

    Sedar2 pukul 09.15 pagi ... Waaaaa , lambat gila nak pegi keje . Tadi mandi pon dalam mata tertutup .. Badan lesu dan terasa sangat penatnya . Sampai bawak moto pon macam org mabuk .

    Last2 tengah hari eycha bantai tidur sejam 15 minit ... Hahahaha ...

    Ok lah nak tido lah blog ... Babaiii ...

    Lurve eycha ...

    Wednesday, January 16, 2013

    Facebook dan Handphone android

    Hello blog ..

    Hari ni kita bersantai kejap ye ..
    Facebook ! Setiap dari korang mesti ada akaun Muka Buku ni kan ? Tipu lah kalau cakap tak ade . Semalam eycha update pasal "Go Launcer"kan ? Tapi kali ni pasal " Facebook " pulak . Ok setiap orang ade kelemahan , macam tu juga benda yang kita cipta . ALLAH je yang sempurna ok ?

    Mungkin korang lebih senang ber 'Facebook' melalui handphone , mungkin ade yang main game sekali kan? Mungkin korang ta perasan yang ' spam ' banyak dari ' Facebook ' ni . Eycha cakap sebab eycha pernah kena . Dan enfon telah pun diformat .

    Enfon eycha jadi ' full ' dengan sendirinya . Enfon hang sesuka hati .
    Lepas tu ada kes yang eycha tengok , enpon dia macam kena rasuk . Tiba2 lampu menyala sendiri lepas tu tutup , lepas tu menyala balik . Eycha ada tengok vid pasal enfon tu . Sebab jadi macam tu kerna dia main game ' poker ' dari facebook dan online facebook dengan kerap . 

    Jadi sekarang ni eycha tak install pun 'facebook' bukak pun dekat pc je .
    Sebab eycha tak mo melayangkan duit lagi untuk kecuaian sendiri .

    Lurve eycha ...

    Wordless Wednesday #5

    Hello blog ..



    >>>> Mesej penting unuk semua golongan wanita yang nak ke tempat kerja , ke sekolah , kolej seorang diri . Jika ada terjumpa seorang kanak2 menangis dijalanan & menunjukkan anda alamat tempat tinggalnya dan meminta anda membawanya ke alamat tersebut , tolong bawa dia ke balai polis yang berhampiran . Tidak kira apa pun yang terjadi jangan sesekali pergi ke alamat tersebut . Ini adalah taktik terbaru satu kumpulan yang ingin merompak , menculik dan merogol . 
    Please forward to all your loved ones so they can inform friends & family members . ( From ASP SUMAN KUMAR D9- Bukit AMAN) Always Be Alert .

    Pagi tadi masa nak pergi kerja eycha ada nampak budak menangis tepi jalan . Untung je la tak berhenti . Bukan tak nak tolong tapi dunia sekarang makin kejam ..

    Lurve eycha .

    Tuesday, January 15, 2013

    Go Launcer Pada Android

    Hello blog ...
    Selamat pagi ...
    Di pagi yang tak berapa nak pagi ni , eycha nak kongsi sesuatu yang mungkin korang dah tahu atau belum tahu . Eycha pun baru tahu pasal enfon eycha weng ... Ni minggu depan ingat nak hantar dekat center . Seiring dengan zaman yang dah ter'moden ' ni eycha pasti dan yakin ramai antara korang guna Android kan ?  Mak mertua pak cik eycha pun guna S3 . Ha... Korang lagi la meletop2 kan... 

    Ok jom cerita pasal Go Launcer ni . Kalau korang pegi dekat ' market ' mesti korang ade nampak Go Launcer , Go SMS pro , Go keyboard & macam2 Go lagi .... Eycha sarankan agar korang yang dah install  buanglah segala Go tu. Sebab nya dah 2 , 3 buah kedai eycha terjah bila cakap je eycha masukkan Go Launcer terus diaorang geleng kepala . Agak kiciwa disitu .

    Kesan Go Launcer ni lambat so korang tak kan perasan . Macam eycha syukurlah cepat sedar . Eycha perasan lepas install Go Launcer ni , bluetooth jadi tak betul . Orang tak dapat detect device eycha . Eycha ingat tu pasal enpon eycha berat ke , virus ke . So eycha buat diam jelah . Yang terbaru ni tiba2 vibration tak boleh guna . Kalau silent kan memang parah sebab kalau orang telefon atau mesej masuk memang tak ada vibrate .   Yang paling benggang eycha tak boleh hantar mms & receive mms . Jadi minggu lepas eycha terpaksa pegi kedai , lepas tu Amoi tu marah .

    " Haiya , kan saya dah pesan Go Launcer jangan masuk "
    " Ye ke ada cakap . Saya tak ingat pun ."

    Amoi tu kata Go Launcer boleh masuk dekat enfon yang android version dia 1.0 dan seangkatan nye kot tak silap . Eycha punye Gingerbread memang tak digalakkan untuk install Go Launcer . Gingerbread pon ta bule lagi la Ice cream Sandwich kan..

    Memang tak dinafikan , Go Launcer ni banyak kelebihan ... Contoh :

    #Theme yang pelbagai & cantik2.
    # Theme sms pon boleh tukar2
    #Keyboard memang cantik - tapi leceh sebab dia automatik set perkataan yang kita dah taip .
    # Home screen tak terbatas .

    Kelemahan dia pada enfon eycha :

    * Startup lambat .
    * Enfon weng dengan sendirinya .
    * Bluetooth problem .
    * MMS problem .
    * Vibration problem .
    * WiFi detect lambat  .

    Tapi terpulang juga pada korang kalau nak simpan juga . Yelah sebab cantik kan .. Dan bergaya . Eycha pun tak sanggup nak buang tapi terpaksa sebab makin lama takut makin banyak rosak . Go Launcer umpama virus pada eycha .

    Lurve , eycha

    Monday, January 14, 2013

    " Aku Pun Nak Hutan Kabut Review "

    Hello blog ....
    Tengah dok walking2 ternampak iklan ni .. Hahah ..
    Jom join Segmen ni kalau korang free ..


    klik banner ok ?
    syarat die sumpah semudah abc ...

    Lurve , eycha .

    Kucing dan Rantai

    Hello blog...
    Korang sihat tak ? Eycha tak berapa nak sihat minggu ni .. Penat mungkin . Haaa ... Abai kan ...
    Tgk bawah tu ... Budak buruk ni hari sabtu lepas sesat dekat rumah eycha ... Jadi eycha terus kidnap die bawak masuk , silap2 ... Mak sebenarnya yang kidnap eycha jaga line je ..

    Kiranya budak buruk ni paling kecik la kat sini( rumah eycha ) .. Budak ni pakai rantai , dan sah2 ni kucing bela .. Eycha tunggu juga org mencari tapi tak ade pulak ... Penat eycha tunggu , last2 eycha decide untuk bela budak ni ....

    Benda pertama yang eycha buat adalah menanggalkan rantai yang melingkar pada leher dia ... Eycha sebenarnye tak suka , tak suka , tak suka bila ade rantai pada leher kucing sebab nya ......
    Kucing tu akan berkudis kat leher dia . Ok cuba korang bayang kan ... Korang pakai rantai tebal lepas tu tak boleh bukak2 ... Lepas tu masa gatal korang nak garu pun susah . Dah lah gatal , tak boleh digaru lepas tu tak di jaga , di bubuh ubat pun ... Kan kesian tu ...
    Macam tu la jadi nye kat budak kecik ni ... Leher die berkudis/berkurap ... Dan selama dua hari ni eycha bubuh ubat alhamdullilah kudis/kurap dia dah berkurangan .

    Jadi , bukannya korang tak boleh pakai kan rantai tapi sentiasa jaga dia . Tak pun bila dalam rumah ta payah pakaikan ... Bila bukak pintu tu baru pakai kan ... Tak seksa kan dia kan ...

    Sungguh Kurus .



    Kepala tu kepala kucing kesayangan eycha MOHD MONTEL

    Ha .... Terima kasih sebab sudi singgah ...
    Lurve eycha....

    Wednesday, January 9, 2013

    Nak Jadi MODEL ?

    Hello blog ...
    Wahai kawan2 bloggers sakalian !
    Korang berminat nak jadi model tak ?
    Ni tak tipu tau ... Ni betul2 ..
    Kalau korang berminat klik kat sini .

    Dekat bawah ni eycha sertakan maklumat yang lengkap ....

    1st INTAKE ( INTERVIEW & PHOTO SESSION )

    Sesi Ujibakat dan Sesi Fotografi untuk profile seragam Model dan Talent (Part Time) BP Models Management akan diadakan pada 19 Januari 2013 bertempat di Aesar Mustafa Studio Setapak dari Jam 10 pagi hingga 5 petang. 

    PENDAFTARAN ADALAH PERCUMA . FREE REGISTRATION
    Untuk menjadi sebahagian daripada Models dan Talent #1st Intake, anda mestilah:

    1- Warganegara Malaysia
    2- Berumur 18 - 35 Tahun
    3- Berperwatakan Menarik


    Aturcara (individu):
    1- Calon perlu Mengisi borang pendaftaran
    2- Sesi photoshoot bersama team BPP untuk profile
    3- Sesi Pendaftaran Selesai, profile CALON YANG TERPILIH akan dipaparkan di FB dan laman web BPMM.

    # PAKAIAN : JEANS DAN TSHIRT HITAM SAHAJA

    Kelebihan untuk menjadi sebahagian daripada model dan talent BPMM
    1- Peluang untuk sebarang ujibakat / acara / dsb akan dimaklumkan terus kepada anda.

    2- Part Time sahaja dan anda boleh juga menyertai agensi agensi lain. Tiada Kontrak ekslusif buat masa ini.

    3- Diskaun untuk sebarang produk dan perkhidmatan daripada Net Empire Enterprise (Blackpepper Production / Fadzri Design / BP Models Management ) *TOC applied

    4- Akan ditambah dari masa ke semasa

    #Sila sahkan dahulu kehadiran anda dengan menghantarkan SMS 'BPMM1 nama dan email anda' ke 017 2971046


    Jumpa anda disana!


    Haaaa ..... Berminat tak ? Kalau rasa berminat hello2 je nombor 017 2971 046 tu ?
    Ok ... Selamat mencuba ....

    Sekian ....


    Lurve eycha !