When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, January 14, 2013

Kucing dan Rantai

Hello blog...
Korang sihat tak ? Eycha tak berapa nak sihat minggu ni .. Penat mungkin . Haaa ... Abai kan ...
Tgk bawah tu ... Budak buruk ni hari sabtu lepas sesat dekat rumah eycha ... Jadi eycha terus kidnap die bawak masuk , silap2 ... Mak sebenarnya yang kidnap eycha jaga line je ..

Kiranya budak buruk ni paling kecik la kat sini( rumah eycha ) .. Budak ni pakai rantai , dan sah2 ni kucing bela .. Eycha tunggu juga org mencari tapi tak ade pulak ... Penat eycha tunggu , last2 eycha decide untuk bela budak ni ....

Benda pertama yang eycha buat adalah menanggalkan rantai yang melingkar pada leher dia ... Eycha sebenarnye tak suka , tak suka , tak suka bila ade rantai pada leher kucing sebab nya ......
Kucing tu akan berkudis kat leher dia . Ok cuba korang bayang kan ... Korang pakai rantai tebal lepas tu tak boleh bukak2 ... Lepas tu masa gatal korang nak garu pun susah . Dah lah gatal , tak boleh digaru lepas tu tak di jaga , di bubuh ubat pun ... Kan kesian tu ...
Macam tu la jadi nye kat budak kecik ni ... Leher die berkudis/berkurap ... Dan selama dua hari ni eycha bubuh ubat alhamdullilah kudis/kurap dia dah berkurangan .

Jadi , bukannya korang tak boleh pakai kan rantai tapi sentiasa jaga dia . Tak pun bila dalam rumah ta payah pakaikan ... Bila bukak pintu tu baru pakai kan ... Tak seksa kan dia kan ...

Sungguh Kurus .



Kepala tu kepala kucing kesayangan eycha MOHD MONTEL

Ha .... Terima kasih sebab sudi singgah ...
Lurve eycha....

No comments:

Post a Comment