When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, June 27, 2011

Chicken Chop ...










heheh ... ayam .. oh! ayam .... kalau korang rajin kuakan la tulangnya ... Eycha malas ...




















di ingatkan sila gunakan kuali mengikut kebesaran ayam .. hahah ..



















perapkan ayam dengan serbuka lada hitam dengan garam secukup rase la ...


















Sediakan tepung kentucky dalam magkuk ye ..





















Telur dua biji okay ....















ayam besa minyak pon kena lah banyak .




















Mandikan ayam dengan telur yang dah dipecahkan ..




















Bedak kan ayam chantik - chantik dengan tepung
Kentucky okay ? hihi ..



















goreng hingga masak . Bila dah kekuningan angkat la ...
























yummy ... da ciap dengan coleslaw ...





Betul - betul panas ...


Da siap masak ... Panas .... Depan tu ade kipas taw ....


Selalu sangat makan kat kedai kalau sekali sekala kita masak pon oke gak kan ... Tapi sebab nak masak ni modalnya kena la lebih kan . Adalah dalam RM30 habis beli ayam , sos , tepung .. Hahah ... Ape lagi yek ?? Lupalah ... Adik dengan abang eycha cakap sedap ... hihih ( koyak sua ) ... Kombang den kene puji .. kikikiki .... Lunch hari sabtu tu kenyang sampai ke malam ... resepi ni eycha dapat kat link ni http://resepistimewa4u.blogspot.com . Kalau nak cari resepi carik la kat situ ...

Weeeeeeee ......

Wednesday, June 22, 2011

Nur Eleena & Ain Idrus ...

Nur Eleena Asri tu la nama classmate eycha masa Form 4 & 5 . Tadi bace blog die , haih kelaka la kau ena . Kau nak tuju kat sape post tu senanye ? Macam tuju kat bakal bF je ... Hahahahah .... Aq ase kan ena ... Kau kot yang chombunk , same dengan Ain Idrus ... Bile nak tego je mesti elena dah off line ... Haiya .... Klaka la ena post kau tu .... Gilew garang eh kau sejak habis sekolah ni ... Lagi garang dari dulu aq ase ...

Si ain idrus lak lagi lah , hilang tanpa dikesan ... Eycha hanya mampu ekot blog dye je ... Ape da minah ni , punye la chombunk tahap gaban .... Ta nak langsung bagi alternatif lain utk berhubung ... Sampai salam aq yang aq kirim pada orang pon kau tak balas ain ..... Jahatnye la korang nih .... Ain aq kat sini nak sangat berkumpul dengan kau balik nak , story - morry pasal novel and korea ... Hahahah .... Ena lak da lame tak tengok kau jadi gile ... Hahahah .... Teringin siot .... Mesti gempak kan ena ???

TO ENA & AIN : Eycha harap kowank bahagie kat lua sane ..... Weeee ......

Monday, June 20, 2011

Akak Snowbell , Popodot dan Abang Busuk Masam ...

Semalam lepas balik dari kampung dalam pukul 2 lebih Kak Liza ( isteri a.aril ) datang .. Uish penat tak habis lagi kot .. Hahah .. Yang eycha pulak tengah syiok tengok jin notti ... Terkezut kot .. Frankly speaking eycha dosen't like kids .. So sorry to say .. Bila eycha berdepan dengan bebudak , serius eycha tak rety nak layan drang cam ne .. Ish , pokok nya tak reti lah . Kalau suruh buat budak menangis eycha la heroin - nya . Hahaha . ( I'm the evil ) Zara (ank pertama k.liza ) tibe2 tego eycha masa eycha kat dapur tengah masak nugget . " Akak ni montel sangat la " wahahah .... Nak hantuk pale kat dinding pon ada ... Lepas tu Zara panggil eycha Kakak Snowbell ... Hahah .. Klaka siot , eycha terima jelah dengan hati yang terbuka . Popodot pulak panggilan Syifa ( adik zara ) baru satu tahun babe budak ni tapi lincah kot . Lg 1 budak ni suka mencubit . Yang jadi target ialah adik eycha . Syifa suka sangat nak cubit adik eycha . Hahah .. Serve u rite . Abang Busuk Masam lak bebudak tu panggil adik eycha ... Abang eycha suruh Zara kawan dengan adik eycha tapi dia jawab cam ni " Tak nak kawan dengan abang tu , dia busuk masam ." Kiteorang yang ada dalam rumah tu gelak sakit - sakit perut ... Hahah ... Budak - budak , budak - budak ....

Oh my kampung ! & merasai gegaran ...

18 june 2011 - 0800 - Bangun pagi , mandi , st8 pergi kerja .
- 0850 - Buka office and settle my work .
- 1100 - Closed the office so early coz wanna go hometown ... hihi (:
-1230 - Fetch my mom at RSC
- 1300 - Let's go back to hometown yaww !!!
FIRST SOJOURN - isi minyak di shell paya jaras sebelah dengan kem tentera tu .

SECOND SOJOURN - beli kuih dekat depan balai polis paya jaras ... hihi .... but there don't have curry puff dat's i like ..

THIRD SOJOURN - having lunch at Restaurant Qaseh at Ijok ... So yummy yaww !! And my mom and i buy a snack at Kedai Borong ... hihi ... So greedy ... Emm Rm 40 we spent at Kedai Borong ... After that we straight go to Haji Kosim house ... Hal orang2 tua ,tak payah sibuk okay ?

Okay that the schedule ... hahahah .... Dalam pukul 1700 cam gitu kiteorang dah sampai , lepas balik dari rumah atuk Kossim , balik rumah kampung punggah barang lepas tu keluar cari makanan untuk makan malam . Tau tak hari tu susah sangat nak carik makanan .. Ish .. Grrr ... Kebanyakan kedai dah tutup ... Hai ..... At last kiteorng balik .....
lepas sembahyang kiteorng baring2 dekat bahgian atas dalam nak dekat pukul 2000 kiteorang rasa gegaran . Maknanya ada la gempa terjadi dan eycha betul2 takut ... Insaf eycha sebentar . So kiteorng kua jelah pergi cari torch light takut ada gegaran lagi . So insaf ...
Gegaran kedua yang eycha rasa ialah kepala eycha terhantuk dekat kereta .... Bergegar segala dunia eycha ... Sakit woi !!!

Hahaha sampai skg eycha masih lagi terasa kedua - dua gegaran tu .

Friday, June 17, 2011

First meeting with corps & detained by the police

16 JUNE 2011 - Pertama kali masuk mesyuarat bersama pihak berkuasa rasa cam emm .... Diri ni dah dewase .... Hahahah .... Eycha dah besar !! Whoooowaaa ..... Eycha sampai dalam jam 20.50 , eycha dengan ayah ingat kiteorang dah lambat tapi yahhhh , manusia - manusia dekat sini tak rety nak tepati masa , tak punctual betul ... Pak cik polis pon same ... 21.20 baru la nak sampai . Suasana memula oke , pas tu ade la ketegangan sedikit dan sindir menyindir ... Bagi eycha perkara macam tu nampak sangat la tak pro ... Kata nak berbincang , jadi semua orang ade pendapat sendiri , bagi eycha kalau kita tak suka dengan cadangan yang diusulkan patut nya berlapis la cakap tu , jangan terlalu mentah2 menolak . Nampak macam usul yang dikemuka standard sekolah saje . Bagi eycha usul yang dikemuka kan boleh dipertimbang kan lagi . Jadi malam tadi tiada kata persetujuan dicapai cuma saranan demi saranan sahaja yang dikemuka kan .....

17 JUNE 2011 - Tak tahu apa la nasib pagi tadi kena tahan traffic dekat restoran seiyun ... Kawan eycha kata kalau kena tahan ni nanty badi tau tak ??? Lain kali pun akan kena jugak . Selalu dapat je eycha elak tapi kali ni , aish ... tak tahu la .... Nasib baik la ,eycha ada lesen dan rotax edop ... Hahahah ....

Sungguh beta gundah - gelana saat ini ....


Thursday, June 16, 2011

Moto oh Moto !

15 june 2011 , hari yang paling bengang buat eycha . Semua - nya gara - gara sebuah motosikal yang lama dan haih ..... Moto Kriss milik adik eycha ta dapat dihidup - kan pagi semalam jadi sebelum jam 0800 eycha dah tercongok kat opis ni cam owang gilew .... Pastu masa nak balik Razi ( kawan adik eycha ) amik eycha tapi dugaan yang diterima sungguh besar , sebelum sampai dekat kawasan opis eycha ni 3 kali moto tu mati . Kesian dekat Razi , sorry la Razzi susah - kan kau . Tapi Razi bukan amik eycha betul2 depan opis ni tapi dekat Blok 4 kira2 emm ... 500 km kowt .. Ala senang cite kene redah 3 blok pangsapuri yang jarak nye boleh la tahan . Ase nye dalam 15 - 20 minit eycha dengan Razi dekat Blok 4 semata2 nak hidupkan moto tu . Aish ..... Sungguh penat ... Da la tadew starter kena manual ... Baru je dapat jalan ta bape saat dah maty balik moto tu .. Ya Allah , geram betul eycha , dari b.belacan ke persimpangan kosas je dah 6 kali moto tu mati .... Eiiiiii .... Dah la balik penat lepas tu moto pulak wat hal ... At last adik eycha yang g amik mak datang ... Eycha naik moto eycha balik ( Legenda ) , Razi dgn adik naik moto Kriss tu , memula jalan oke sampai je depan Spectrum ( ikut jalan pekan ampang ) moto tu mati ... Hidup balik mati dekat pusat snooker pekan ampang ... At last adik eycha bengang dia pun tuka moto dengan eycha ... Eycha naik Kriss drang naik Legenda .. drang tunda moto eycha .... Sampai dekat traffic light Cahaya kiteorang nyaris eksiden sebab ade keling yang tak reti2 na bagi kiterang jalan walau pun dah nampak moto kena tunda . Kesian adik eycha kaki die tergesel dengan ape tah ... So sorry adik .... Tau tak eycha cuak gile masa nak naik jambatan yang kat cahaya tu , ala yang bawah ade LRT tu .. Eycha takut moto mengundur je ... Hahahah ... Eycha punye la takut tapi adik cakap boleh punye ... Alhamdullilah berjaya weh .... Haaaaa .... Lega .... Pas tu adik soh test start ... Wooohaaa .... Success babe .... Tapi sampai depan UO mati lagi ..... Aish tunda lagi ..... Lepas tu adik eycha bawak laju so moto tu laju la jadi nya w/pun di tunda .... Hahahah .... Eycha punya la sonok sampai gelak2 n soh drang laju ag ..... Hahahahah .....

Walaupun eycha bengang dan penat tapi eycha sonok gak .... Merasa pengalaman ditunda ... Best woooo ...... Haahahahahah .......... Rasa macam nak kena tunda lagi jewp .... Weeeee ......

Friday, June 10, 2011

Aduh hati jangan begini !

Kenapa dengan eycha ni ? Kenapa hati eycha dah mula kembali berbunga - bunga ? Tamau la jadi macam ni . Aduh sejak terpandang mamat tu terus jadi macam ni . Alamak tolong lah eycha bangun daripada mimpi yang penuh kepalsuan ni ... Hati jangan la berdegup kencang saat jumpa dia . Jangan macam ni , control la .. Eycha nak pandang muka dia pun malu lagi kan nak duduk satu meja berbual . Aish ... Ahhhhhhhhhhh !!! Siot la mamat ni , napew time ni gak nak muncul ! Kenapa tak sebelum2 ni .......???? Kenapa .... ? Dan kenapa kau mesti muda lagi daripada aku . Aish .. Eycha jangan jiwang pada budak yang lagi muda daripada kau . Ingat tu eycha !! Arghh ... Dayah tolong aq ... Beta amat gundah - gelana saat ini ....

Wednesday, June 8, 2011

Mimpi yang gilew !

Mungkin semalam eycha tidow tak basuh kaki jadinya mimpilah yang pelik2 . Salah satu mimpi yang eycha paling ingat ialah , kawan eycha yang bernama " S " , telefon eycha lepas tu ade ke patot die cakap jum lepak la , rindu sesangat la kat eycha . Dalam mimpi tu die punye la mendesak eycha .. Eii , geli nya mimpi macam tu ... Orang tua2 cakap mimpi ni kadang - kadang mainan syaitan , lepas tu eycha dengar ada pulak yang cakap kalau kita mimpi kan seseorang tu makna nya kita rindu orang tu atau orang tu rindu kita . ( FYI eycha langsung ta terpikir pasal S ) .. Ade lak yang cakap roh kita tengah dok jumpe roh orang tu ... Haahahahahah ..... Macam2 la kan , tapi bagi eycha mimpi tu penyeri tido , yela kalau tidur tak mimpi ape2 kan tak seronok ... Masa tidur pun mesti la kena ada adventure ... Adventure yang eycha maksudkan bila konon nya mimpi dikejar hantu , jatuh dari tempat tinggi , kene kejar binatang buas , eii macam2 lagi la .... Kalau hari2 kita tak ade mimpi nanti tak best la ... Tak ade pula cerita pasal mimpi ... Nanty tak lengkap lak hari2 indah kite ... Hahahah .....
Jadi biarkan ia lengkapkan hidup anda .... (:

Tuesday, June 7, 2011

Why did i fall in love with you

Last night my friend , P ask me why she falling in love with him .. Never and ever blame yourself if you fall in love with someone that really2 ummm .... You think yourself la . It's was your destiny just accept la . Let's think , if you didn't fall in love with wrong person how can you learn from the past . Dat's was your experience . It's was to boring if you life to easy . Let's say , every time you want something you will get it without work 4 it . Haiya to boring your life . If you work 4 something dat's you wanted i'm sure you will appreciate you life and doesn't want to waste it . Jadi sama lah dalam bercinta . Kalau tak lalui pahit getir , macam mana nak jumpa kebahagiaan ...

" WORK HARD FOR YOUR LIFE "
" WORK SMART FOR YOUR LOVE "
" WORK LESS FOR SIN " ( heheh )

Hey ! Some times we did sin 4 fun ... Hahah ... Everybody make mistake just the different are big n small ... Hahaha ... Cot , i'm not encourage you guys to do a sin okay ... You guys already old ( korang tua , eycha muda lagi ) , so can think what you can do or not .. Weeeeeee ......
Bye2 guys .....

Disampingmu

Dikala aku ketandusan inspirasi ,
Dikau hadir memberikan kata semangat ,
Dikala aku kesedihan ,
Dikau datang memeluk ku melenyapkan kesedihan .
Disaat aku kebosanan ,
Dikau datng menghibur daku bersama gitar kapok mu .
Pabila tiba saat daku kesakitan ,
Dengan cemas dikau membawa " first aid " bapamu .
Disaat diriku ditimpa musibah ,
Dikau masih setia disisi ini .
Disaat kita berjauhan ,
Nasihat daripada mu tidak pernah putus .
Sumpah ku kini pada mu ,
Akan ku setia hingga ke akhir hayat disamping mu .

Monday, June 6, 2011

Something that you hide .

Are you guys agree if I said someone will traduce his/her ex-love ? Well maybe half of them will did it coz his/her ex-lover unfaithful or they get mad with they ex-lover ... Hahahah .... Sangat bangang bila itu terjadi . Last Friday i went to my " kampong " . While i having dinner at Sg. Besar restaurant , behind me have a group ... One of them so excited saying bad about his lover , i was wondering , how could he said like that ... When his in love with her why didn't his said bad about her , why after break up ??? Haiya ..... One more thing , did you notice that they always wanted to show their lover to their ex-lover . Macam gampang je perangai . It's okay if you want to show but don't over the limit ma ... When you break up , why dont you show it to all ? Sungguh memalukan . Why don't you go to her/him and slow talk about dis .... Coz you angry with him/her you talks bad about her/him ... Tak baik tahu ... Allah marah tahu ! ( Eycha so hypocrite . ) Yes i admit i do say something bad about others but it's between me and that person . Not like that guy at Sg. Besar , i think he want the whole mamak stall know about his ex-lover .... Sungguh tidak bermoral ! Memalukan bangsa ....! I really2 F*** person like him !!!

Friday, June 3, 2011

something that you cannot do !

Semalam eycha telefon kawan eycha yang bernama E . Saja telefon sebab nak bagitahu ada kerja kosong dekat 7E .... Cerita punya cerita sekali E buka cerita yang dia bergaduh dengan warga Pakistan petang semalam . Puncanya adik E bawa kawan2 dia mandi kat kolam apartment E . Entah macam mana boleh terjadi pergaduhan antara kawan adik E dengan adik warga Pakistan tu , Pakistan tu sekeh kepala kawan adik E . Adik E naik atas mengadu dekat mak E . Mak E turun marah la budak Pakistan tu tapi tak sentuh pun budak tu . Budak Pakistan tu tak puas hati jadi dia terus balik mengadu dekat kakak dia . Kakak dia yang kebetulan tahu mana rumah E datang serang . Pakistan tu cakap " AWAK MELAYU BODOH " , lepas tu apa entah , eycha lupa ... Yang eycha paling ingat E kejar tau Pakistan tu bila dia masuk lift . E ketuk lif kuat2 sampai bergegar kau . E yang tak puas hati , turun ikut tangga . Sekejap je dia dah sampai , tenaga lelaki kan . E cakap dengan Pakistan tu

E : Panggil bapak dengan abang kau turun sini .
P : (Eycha lupa la , dia cakap ayah dia je kut yang ada )
E : Aku tak kira , aku nak lelaki aku tak nak perempuan .

Lepas tu Pakistan tu pergi macam tu je sambil membebel . E bengang la ,

E : Kau dah la Pakistan tapir b*** . Busuk masam . Buruk .
P : Habis tu awak tu handsome sangat ke ?
E : memang aku handsome .
P : Kau dah la besar , gemok , busuk , masam .....

Pakistan tu lari E kejar nasib baik mak E peluk dia kalau tak dah teruk dah kena belasah ....


Hahahahahahah .... What you think about dis story ? For me , if you come to others country , you should respect them . One more thing if you come to others house please mind your words , control your voice . Respect the owner and think about their pride ... So that the thing dat's you r not allowed to do that ....... Huhuhu .... See yaaa ....


Thursday, June 2, 2011

Life

How you feel today ? Angry ? Satisfied ? Sad ? Moody ? Wanna to punch someone ?
Right now i'm feel like to punch Faizah Bt Shariff , the owner B1-06-10 . She came here and shout2 at me . She said she already paid Maintenance Fees for April but she didn't . So f*** !! Sometimes difficult for us to satisfy others people . And more difficult to explain to people that so noddy .! That my life for today . How about your's . Hope something happen to make you happy .. :)