When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, December 24, 2015

Puan Noor Hidayah

Hai . Hai . Dan hai ...
Post kali ni memang khas dedicate untuk Puan Noor Hidayah a.k.a kak daia muchie muchie ...
Kita kenal dia tahun 2013 ... emmm ... emmm .... Masa first kenal dia rasa , sombong la akak ni , pendiam je , tak banyak cakap ... ( Sila hantok kepala .)
Masa kita mula na berapat - rapatan dengan kak daia kita kene pindah office pula ... T_T  So tak dapat la meneruskan lagi keakraban terbabit .!
Tapi pertengahan 2014 kak daia dan kak is masuk office kita ... Wah !! ♡♡♡ Seriously seronok sangat !!!! Masa tu kita dah mula rapat balik ... Ok ok tak nak dah cerita bibit bibit pengenalan kami . Karang ade yang muntah hijau , perpel , biru air laut .. kah kah kah ...  >.<
Kat sini kita nak say Thank You , Terima Kasih , Arigatogozaimas , Gamsahamida ( sila abaikan jika ada kesalahan ejaan)
Akak ,
Akak memang tak kenal kita dimasa lampau , so akak mungkin bole agak betapa selekehnya budak eycha ni . Tapi akak dengan tidak pernah penat nya terus memuji dan memuji kita sampai la naik mendadak berat badan kita ... haha ... Kita tau walaupun ada hari-hari kita pakai pakaian yang tak kena , akak still mampu memuji lagi ... Tapi end of the day akak akan bagi suggest , contoh cam ni
"Kalau pakai dengan tudung pink light2 lagi sesuai"
Ok .. Tq akak , dari situ kita belajar pelan-pelan me matchhing kan pakaian .. Ei .. sweet sangat tau akak ni ... Ase na cubit-cubit je ...
Kita suka cara teguran akak tu , dy halus je ... Tak terus deep ... Eh eh nak bagitahu , beza tau kalau lelaki dan perempuan tegur .. Kalau kawan lelaki kita tegur
"Oi cha kau apehal pakai kain nak gie pasar malam ..? Kah kah kah (gelak sundel bolong)" - lelaki kalo tegur cam ni memag kita bolayan kan aje ...
Tapi ....
"Eh cha , kain kau pakai rini cam kain na g pasar malam la babe .. ( gelak miss world) " - hello girls ... deep tau hang pa cakap lagu niii !!!!
Yela , walaupun kain cam na gie pasar sekali pun boleh kan korang suggest kan pakai macam mana yang tak nampak macam kain nak gie pasar malam ...
Eh kat atas tu kita bagi contoh je tau ...! Korang jangan pula marah kawan-kawan korang pulak ...
Tapi kalau kak daia yang tegur dia akan cakap macam ni :
"Eh eycha , cantik kain kau .. Beli kat mana ..? - kak daia
" Emmm ... emmm ... emmmm .... Cantik ke kak ? Ala beli kat Pasar Malam je . Akak ase ok tak .?"
"Eh ok je ca ...Aaaaaa cantik , kalau kau nak lagi chantek , kau pakai dengan blouse pink belacan tu "
Hahahahha .... Nampak tak nampak tak ... Tu baru part teguran tau ... Nanti kita cerita part lain pula ...
Trimass ....


Wednesday, December 23, 2015

SAYA NAK MENANG TUDUNG BAWAL CREPE

Hai bloggies ,

Haaaa , kita nak menang tudung juga !



Klik Banner untuk join okeh !
Good luck pada semua peserta ... :)

Trimass ...

Wednesday, December 16, 2015

Sakitnya Cinta ...............

Hello blog ....

Hurm , actually da lama na meluahkan pendapat berkaitan hal diatas . Eh apesal formal sgt ni ... hahaha ....

Sebenarnya nak tau bagi korang la Sakitnya cinta :-

a) DIDUSTA
b)DIKHIANATI
C)DIPERMAINKAN
D)BERTEPUK SEBELAH TANGAN
E)BERTEPUK BERSAMA TAPI TAK BERSAMA
G)DALAM DIAM
H) TAK KESAMPAIAN
I) YANG MUSTAHIL !

Haaaa .... Pilih pilih .... lai pilih ....
Tapi kan bagi eycha semua kat atas sakit ... Adil dan saksama ... Sakit tu sama je rasanya ... Menusuk , tertusuk , ditusuk .. Hahahah :)

Eh ...!! Biasalah ... Allah da bg korang bahagia2 , sesekali rasa ta bahagia ni best ape ... Haaaa .... haaaa .... masa tu la ketabahan kesopanan dan keperihatinan korang diuji ... Kalau rasa bahagia je tak adventure la kan hidup .!!!

So sakit macam mana pon korang rasa ... Wat lek je ... G dapur , bancuh milo dengan sekali nafas minum ... Korang akan rasa satu kenikmatan bila buat macam tu .! Esok pagi bangun acah2 diri masih bahagia , bersiap siap dan hadapi dunia dengan penuh keberanian ... hahahahah ... entah ape aku merepek disaat memgantuk ni ....

Trimass ...
# letih sangat dodol hari ni !!!!

Wednesday, December 2, 2015

Wordless Wednesday #16

Hello bloggieee ....
Happy wordless wednesday !!! Hayati baik baik ayat dibawah okeh .!