When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, December 31, 2012

' Segmen up follower dengan sepantas kilat II '

Hello blog ...


Hek eh ... Rajin pulak dak eycha ni hapdate banyak2 ...
hahaha ... haku peduli hapew nye ( tone kak diana )
Jom la kite supprt segmen ni , boleh kenal2 kan ...
Aaaaaaa ...... 
Mane tahu kawan2 korang ley sepantas kilat bertambah , mahu tak guling2 kat jalan tar tu ...
Nak maklumat lanjut click SINI BABEH !!

' BELOM COBA, BELOM TAW ! '

Ok , Sekian terima kasih .

Lurve eycha , ampang ....

Hospital Ampang

Hello blog ....

Kali ni eycha nak cerita pasal servis yg diberi oleh Hospital Ampang ...

Malam semlam sepupu eycha jatuh tangga kat sunway tp ayah suruh teksi bwk dy ke hospital ampang ... Sbb dekat dgn rumah , takut kalau die kene tahan dekat wad ke , senang na ulang alik .

Eycha amat faham perasaan kau cget ... Sbb eycha pun pernah meraso .... Hahah ... Lepas daftar tu buat check kat bilik 7 lepas tu abang tu cakap

' gi buad x-ray lepas tu datang sini balik '

Kita orang pon tolak la cget ke bilik x-ray . Lame nye tunggu pastu orang kat bilik x-ray tu tanya dengan nada sombong & bongkak

' td dari bilik mane ? die suruh masuk bilik mane '

wah3!!!!! Where your manners ? Oh my .. My ... Lepas tu balik semula untuk jumpa doktor ..

Orang tak berapa ramai , doktor pula dua orang je . Tapi na tunggu turn mmg lama , lama , lama sangat !!!! Nak tahu sebab ape ?

SEBAB LAGI SATU DOKTOR TU TENGAH DOK RELAX2 , TADEW BUAD APE PON EYCHA INTAI !!!!!! DOKTOR LELAKI MELAYU PULA TU !!!

Haiii .... Lepas tu masa sepupu eycah masuk doktor ta cakap banyak tapi nurse pulak yang lebih2 macam dia pula doktor ... Doktor cuma tgk x-rays je lepas tu ckp kaki die tadew pape ... Ntah2 doktor tu ngigau kot .. Sepupu eycha punya la lama & sakit tunggu tapi itu je yang dia cakap , lepas tu nurse lak y banyak cakap .. Ape function doktor kat situ ?

Eycha dan keluarga amat tak berpuas hati dengan service yang disedia kan !!! Sungguh takbpuas hati , eycha bagi 0.5 bintang untok malam tadi ..

Lurve eycha , pandan mewah .
posted from Bloggeroid

"ZyraRoxx's Blogbuster"

Hello blog ..


Hahahaha ..... Hamekkk .. BLOGBUSTER kan ?
Ni kali ke -2 eycha join permainan ZYRAROXX's ni ..
Blog beliau memang meng ohsem kan eycha .
Belog beliau juge menjadi tempat sasaran melepak eycha .
Eh ! Kejap , udah melencong lebih la ....
Kalau nak meraso blog korang bum...bum..kebabomm ...
Wajib untuk korang menyelitkan diri dalam acara ni , hah mane tahu bole masok permanent bloglist dia .
Hahahaha .... yang ni eycha paling suke ...

 Barangsiapa yang join perlulah follow, like kalau ada page, komen dan yang sama waktu dengannya ke blogs yang join, jangan nak kerek sangat, gua geget satgi.

Acara bermula 30/12/12 - 30/01/13

Maklumat lanjut di SINI

Lama kan .. lama kan .. Hahahah ... Sempat sangat la korang na join ...
ok ... penat dah ....

Lurve eycha , ampang .

"Year End Giveaway By Cik Bunny"

Hello blog !


Memang akhir tahun lah cerita nya eycha join .. Hahaha
Lai la kite pakat ramai2 meriah kan GA ni .
Hadiah dia pun kawaii2 macam tuan belog ..
Hahahah . Tarikh tutup die 3 January 2013 ok ?
cepat2 join ...
mane tahu boleh menang ...
Nak lebih detail click sini


Lurve eycha , ampang

Wednesday, December 26, 2012

Wordless wednesday #4



Kejadian ni buat eycha takut sangat sampai nangis ... T_T

Eycha , ampang ...

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 25, 2012

Itu lah manusia ..

Hello blog....

Disebabkan tadi ade membe eycha yang datang mengadu nasib die pade eycha maka terjadi lah entry kali ni .

Tapi bukan nak cerita pasal dia cuma eycha nak kongsi cerita eycha . Dia kata eycha ta mungkin paham ape yang die lalui tapi sebenarnye ape yang die cerita tu bagi eycha , eycha dah lali ....

Manusia .....
Bila dah berada di puncak mesti payah nak memandang ke bawah balik . Bila dah senang mula lupa diri . Bila kita minta tolong dicerca , dihina ... Eycha tak cakap semua tapi segelintir yang macam ni ...

Cerita eycha ...

Dulu keluarga eycha susah ... Keluarga belah mak memang bukan orang senang ... Keluarga belah ayah memang senang2 belaka tapi bila ayah susah jangan kata kan kopi susu , beras sebutir pun kakak2 n abang2 ayah ta nak hulur . Tapi arwah atuk & nenek belah mak n adik beradik mak sanggup turun dari kampung , berendeh2 nak hantar kan lauk , barang dapur untuk anak menantu diaorang kat kl ni ... Wal hal arwah abang ayah tinggal 2 lorong je dari rumah kite orang ...

Eycha ingat lagi bila raya je , kita orang 3 beradik duduk rumah diam2 ... Masa tu mak tak kerja lagi ... Nak beli baju raya pun tak mampu ... Orang sekeliling pandang pun tak nak sebab takut ... Bila pergi rumah arwah abang ayah yang tinggal dekat lorong depan tu mesti makanan semua dia simpan , duit raya lagi lah jauh ..

Lepas tu pergi rumah kakak ayah yang dekat setiawan , sama juge .. Setitik air pun tak dihidang kan untuk mak dengan kita orang .. Kakak die pelawa ayah je ... Cis memang lahanat ... Kalau makan dekat rumah tu , tak boleh kotor2 , nasi sebutir pun tak boleh nak ade atas meja .. Eycha memang tak suka dengan mak cik eycha yang dekat setiawan ni ... Sebab dulu masa eycha tengah sambut birthday eycha die sergah2 eycha sampai eycha nangis .. Cis , sadis aku ....

Tapi ayah sekarang dok puji2 anak mak cik eycha y kat setiawan tu sebab jadi retis ... What the hell la ....

Tu masa keluarga eycha susah ..
Sekarang ni bila keluarga eycha dah senang sikit .

Mak cik eycha yang kat langat tu pertikai kan harta - mende & wang ringgit ayah eycha ... Bullshitoo ...

Masa tu mak eycha tengah sakit sebab baru eksiden , mak cik eycha tu sound kat ayah ...

#' aman( singkatan kamarulzaman) duit kamu , harta kamu tu nama ipah kan ...? Kalau jadi apa2 dekat ipah macam mana harta kamu '#

Yang ni memang lahanat .... Mak eycha cuma sakit je bukan na mati lagi . Ade ke patut sorang kakak cakap macam tu ...?

Dan disebabkan keluarga eycha dah senang sikit skg ni , mak cik eycha yang kat setiawan tu baru lah nak cakap sopan2 , baik2 dengan mak ... Baru nak peluk cium .... Hakkk tuii ..

Disebab kan itu eycha amat teramat benci dengan keluarga belah ayah . Semua mata duitan , orang yang tak kenal diaorang mungkin akan cakap drang orang kaya yang baik ... Ptooiiee .... Meh sini eycha ceramah sikit kat korang kalau korang cakap macam tu ... Perangai diaorang tak pernah berubah dari dulu sampai hari ni ... Kedepan eycha tak tahu lah ...

Sebab tu mak selalu pesan , kita kalau susah jangan di heboh2 ... jangan memintak-mintak ... Duduk rumah cerita dengan Allah je ...

P/S : entry ni bukan nak meng aib kan mereka cuma melepas kan rasa terbuku 16 tahun ... Dan juga untuk pengongsian bersama ..


Lurve eycha , ampang ...

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 11, 2012

Sakit hati bila orang tak jaga hati awak?

Hello blog....

Lai sini jap , sini sikit ... Ha , ini kali eycha mahu cerita sikit pasal kawan2 eycha yang dok mengeluh pasal orang tak jaga hati dia .... Contoh ayat paling power sekarang macam ni :

" Sakit nya hati bila kita jaga hati orang orang tak jaga hati kita "

Tengok2 ... Ayat seperti diatas yang kite selalu nampak kan ???
Eley ... Eycha pon penah juga cakap macam tu ..
Tapi bila di ' flash back ' kan balik kita akan dapat jawapan nye ...
Sebab orang tu tak jaga hati awak sebab awak pun dulu tak pernah nak jaga hati orang lain .
Dok pk pasal diri sendiri je ...
Lepas tu bila kena batang hidung sendiri baru lah nak sedih tahap petala 7 ....

Konklusi nye korang kena pk , korang buad baik akan dibalas baik , tapi kalau korang buad jahat .... Sendiri fikir lah ye ?
Jangan salah kan orang lain sangat lah kalau orang tak jaga hati awak ...
Selalu lah kite meng ' flash back ' untuk dapatkan pengajaran ...

Eycha , Lembah Jaya Selatan ....

Saturday, December 8, 2012

23 hours more !

Hello blog.....

Lagi 23 jam masuk 9hb december 2012..... Yeah itulah tarikh adik eycha lahir....
Eycha dah siap order cake .... Rm 100 .... Sekali siap hantar .... Since adik eycha balik minggu ni ... Boleh lah kita orang celebrate kan untuk dia .... 

Tapi mak pula yang sibuk dengan kerja ....
Tak tahu lah mak dapat join ke tak ?
Yang adik eycha pulak sibuk nak pegi konsert dekat Sepang tu !
Haish ! Macam dah tak ada hari lain pulak konsert tu nak buat ...
Start konsert kata nya pukul 2 habis mungkin dalam 12 - 1.00 a.m ...
Mak aih ! Lama eycha nak tunggu tu ...
Budak ni pun boleh tahan sengal nya ...
Tak kan tak ingat birthday sendiri !

Sekian sahaja luahan saya !
Eycha , ampang !