When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, February 26, 2015

OFFICIALLY 22 #PART 1

Hello blog ...

Yang part 1 ni cerita pasal eycha ok .... Semuanya ada 3 part untuk tajuk ni .... So stay with me ok ...?
First of all , tq pada yang ingat pada hari ulang tahun eycha pada 06 February yang lepas ....

Rentetan cerita bermula pabila office mate eycha membuat surprise ....Heh , trimas u olls .... Sebenarnya dah terharu sangat-sangat masa tu , cuma maintain cool je ... Tu kalau tak kuat iman masa tu , mau nya nangis guling-guling dari tingkat 2 ke bawah . Seriously didn't expect that from you guys ...

So notty la korang ni , tau-tau je dah tercongok kat opis dengan nyanyi "HAPPY BIRTHDAY" dengan riang ria nya .... Malu i olls tau , rasa na hentak-hentak je kaki .....


Kalau nak tahu dia 'mastermind' - kak daia


from left : kak lydia , yana ley , me , kak is , kak syida , sofia , kak daia n wajihah .


that's my cake ... yummy dummy ok ...


sistar ...!


we are happy family


take a look at my cake 


told you that all of us are cute enough ....

Rentetan cerita ni ta habis disini saja tau..... Malam tu sepatutnya eycha ke pulau tioman tapi nasib tak menyebelahi eycha , masa tu laut bergelora .... Jadi ferry tak jalan untuk dua hari .... So balik rumah rupa-rupanya mak pon beli kan cake ..... Hahahah .... Kenyang makan cake je lah hari ni ....Tapi malam tu eycha sekeluarga keluar makan lah.....

Lepas makan eycha jumpa haiza dengan fitrah pula .... Yelah kekonon nya eycha merajuk ni sebab tak jadi ke Tioman .... Dua ekor mengkarong ni rerupanya pon nak buat surprise .... Disuruhnya eycha datang ke UO acah-acah nak melepak sama .... Bila eycha datang , jeng jeng jeng ..... Terharunya dua orang budak ni pegang cake dan selamba alamnya menyanyi sampai orang kat sekeliling pon nyanyi untuk eycha..... Alololo .... Malu titew tau #tampar muka .... Lepas tu we olls lepak kat dataran sambil-sambil merenung masa depan yang tak berapa nak nampak ...





from left : haiza , eycha , fitrah




suka kau kan fitrah


ceritanya budak fitrah ni , jacketnya kena tahi burung .... eeeeuuuuuu


DATARAN MERDEKA




eycha dengan dak haiza ni memang suka bergaduh ...



TRIMASSS....

NOTA HARI LAHIR : TERIMA KASIH PADA YANG MENGGEMBIRAKAN HATI BETA DAN MENYAYANGI BETA :P






Wednesday, February 4, 2015

Apa Salah Orang ......?

Hello blog ....

Post kali ni khas untuk Kak A ....

Kak ,

Seriously , orang tak tahu ape yang akk marah sangat sampai hantar mesg macam tu sekali dekat orang .... Orang memang tak rasa salah ape-ape pon .... Kenapa akak marah sangat ....?

 Akak marah ke orang kua dengan kengkawan orang .....?
Salah ke orang nak kua dengan kengkawan orang .....?
Salah ke orang nak bahagia sikit dengan kengkawan orang ....????
Kak , kengkawan orang tu semua perempuan tau ....?
Orang tak kacau pun akak ngedate ngan bf akak tadi .....?

Kak ,

Kalau akak baca ni bagus lah .... Sebab orang mesg pun akk tak balas .... Ye lah akak kan dah block orang .... Kak orang nak tanya lah kan ..... Akak tak pernah penat ke asyik nak tarik muka dengan orang .... Akak tak bosan ke hidup macam tu ......? Akak kata akak dah matang tapi kenapa akak masih lagi berperangai kebudak-budakan .....? Akak kata kalau ape-ape tak puas hati face to face .... Tapi bila orang mesg akak tak nak balas .....? What did you expect from me akak ?? Akak ingat orang ade sixth sence ke yang tahu ape yang akak rasa .....?

Kak ,
Orang pun ade perasaan juga kak , tak kan tiap kali orang je yang kene mengalah walaupun salah tu bukan dari orang .....? Sejujurnya , tiap kali akk tarik muka dengan orang , orang yang kena minta maaf dulu dari akk ,..... Akak rasa orang ni tak ade perasaan ke .... Semata-mata untuk jaga hati akak , orang sangggup ketepikan rasa marah , sedih , benggang dengan ego .... Tapi orang tak kisah tu semua kak sebab orang ingat akak paham orang ..... Orang pendam je semuanya kak walaupun orang dah baca status akak yang merapu-rapu tu ..... Jelas dekat situ status tu dituju kan khas tuk orang ....!!! Akak tahu nape orang diam je selama ni .....? Sebab orang rasa budak2 je buat perangai macam tu ..... Sebab orang tak nak keruh kan lagi keadaan ....! 

Tapi kak ,

Mesg akak ni orang akan re-type kat blog ni ..... Takut2 orang lupa lah , jadi ni akan selalu mengingatkan orang .....

" Aku benci kau sampai mati ,
Anggap je ko x prnh knal aku sampai bila2..
Jangan ko brani dh pnggil nme aku or kakak.. Aku xprnh jd akk kau .. Ko prgilah dgn cara menipu kau tu....
Semua memori antara kau dengan aku xde ! Noktah !

Kak , 
Kali ni mmg akak buat orang rasa 
"kalau akak nak pergi akak pergilah , nak benci ke ape ke suka hati akak !!!! orang dah tak kuasa nak layan karenah akak lagi ..... Kalau macam ni la keadaan nya orang sikit pun tak kisah hilang akak , biarlah orang dengan kengkawan yang lebih sayangkan orang .....! Dan yang terakhir nya kak kan , atas permintaan akak WITH PLEASURE I'LL KICK YOU OUT FROM MY LIFE .....

thank you and good bye ..... I will always remember this moment .....!