When I close my eyes , I see that smile.....

Tuesday, February 26, 2013

" Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli "













Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 




Syarat : -




  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..

  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..

  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..

  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..




# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 



Tuesday, February 12, 2013

Ada ape pada darjat ?

Hello blog ....

Darjat ... Memisahkan , dan juga menyatu kan ... Tapi bila bercakap tentang darjat semuanya perlu di korbankan ... Kenapa timbulnya perbezaan ni sedangkan kita dicipta daripada benda yang sama ... ' Tanah ' ... Anak , cucu , cicit Nabi Adam ...

Jarang kita dengar perbezaan darjat daripada segi amalan ... Mungkin ada tapi tak se'glamor' perbezaan darjat wang , kedudukan , rupa dan keturunan ...

Mungkin dalam tak sedar kita dah mencipta jurang ... Jurang untuk darjat yang dah kita capai ...

Kenapa perbezaan darjat menjadi sebab utama kemusnahan keluarga ? Kenapa juga perbezaan ini menjadi penghalang pada sesuatu perhubungan .

Perbezaan darjat selalu nya menjadi penghalang pada sesuatu hubungan ... Salam persahabatan yang dihulurkan hanya pada yang layak ... Perlu ke ada semua tu ?

Perhubungan keluarga terjalin baik kerana memilih darjat yang sama .. Bukankah kita sama saja dimata Pencipta .. ? Apa yang membeza kan kita adalah amalan ...

Pada yang tak memenuhi syarat2 darjat berkenaan di pandang sebelah mata ... Boleh ke macam tu ?

Hmmmm .... Tp sekarang yang membezakan kita bukan amalan tp darjat ... !

Lurve , eycha ...

Saturday, February 9, 2013

Lelaki dan Duit

Hello blog ...

Haaaa .... Tu dia .. Sekali hapdate ayat baik eycha bagi .. Owrite jom baca dan berdiakusi kisah ni .

Lelaki dan duit ...

Lelaki yang eycha maksudkan kat sini bertindak sebagai boyfriend ...  Pagi2 buta dok dapat topik yang gila ni .. Mesti tebiat kan ? Haaaa ... Bukan tebiat tp baru kejap tadi ni , ade la kawan eycha ni si gegirl yang menelepon mintak tolong nak pinjam duit . Eycha ta kisah kalo untuk kegunaan dia ... Tapi ni untuk kegunaan boyfriend dia ... Katanya terdesak nak bayar saman .. Haip ... Pantang betul ... Pagi2 dah buat orang hangin ....

Ok .... Kalau korang (perempuan) , nak bagi ke tak nak kat boyfriend korang tu ? Sanggup ke korang menebalkan muke korang yang comel tu untuk meminta pada kengkawan ... ?

Eycha bukan prejudis pada lelaki tapi daripada segelintir yang eycha jumpa kebanyakannya macam yang abang eycha cakap . Mula2 diaorang mintak sikit2 .... Hmmmm .... Bermula dengan top up selalu nya ... Lepas tu mula lah dia mintak lagi banyak dan banyak .. Dan banyak pulak alasan dia ... Termasuk lah kengkawan lelaki yang eycha kenal .. Ooopsss ... Maaf jika anda terasa .

Lelaki macam ni kalau korang jumpa . Baik fikir 2 3 kali sebelum nak buat laki .. Hahaha .. Ade yang segelintir tu bukan tak ade duit tapi sengaja nak perabiskan duit awek2 ni .... Yeah mmg ade ...

Pada kengkawan yang eycha sayangi . Korang blah la dari hidup lelaki macam tu . Kalo sekali dua tak ape , ni tiap2 bulan tenat ... Nak duit .. Apakah ? ha ... Baik renung2 kan sebaik2 nya ... Ok ....?

Lurve , eycha ...