When I close my eyes , I see that smile.....

Friday, August 31, 2012

Ikhlas kah dikau ?

Hello....
Malam ni eycha nak feeling2 sadis ok ? Jap ambil mood dengan membaca bab sedih ANDAI ITU TAKDIR-NYA ..... Ok mood dah masuk ni .... Jum zoom out in apa cerita .

Ini bukan entry pasal pak we ye wahai rakan alam maya ku !
Ini kisah tentang persahabatan yang terjalin antara anda dengan eycha !
Post ini tidak di tuju kepada sesiapa pun . Siapa makan Cili , dia TERASA pedas ok ?

Eycha na tahu ni , engkorang yang kawan dengan eycha ni betul2 ikhlas ke ? 
Cer korang take 5 sekejap lepas tu fikir ....

# ikhlas ke korang kawan dengan eycha .?
# ape sebab korang kawan dengan eycha ni ?

2 benda tu je eycha nak engkorang fikir ... Bukan apa , eycha pernah jumpa ada orang kata .....

* aku kawan dengan kaw sbab kesian je .

So , meh sini lah eycha nak bagitau ... Engkorang tak perlu jatuh kan simpati korang pada eycha . Eycha tak tahu tang mana yang eycha perlu kan simpati dari anda . Rasa nya eycha cukup sifat lagi , tak ada cacat ape2 lagi . Korang eycha nak cakap sikit ni , berkawan ni tak perlu ade sebab macam tu . 

Lagi satu yang eycha tak suka bila dah lama berkawan tiba2 kena pilih antara pihak 'a' dan 'b' . Haduiyai ... Korang ni bukan zaman bawang merah , bawang putih lagi tau . Kita ni ade hak masing2 yang telah ditetap kan . Jadi jangan lah engkorang yang ' durjana ' ni cuba meragut hak tersebut ! Kalau dia nak kawan dengan siapa pun biarlah dia . Dalam berkawan tolong lah jangan wujud kan perasaan CEMBURU antara satu sama lain tu . Percaya lah perasaan tu yang akan hancur kan sesuatu hubungan tu .

Ok itu je luahan kali ni ....
Lurve eycha , rumah mak kak ara .

Thursday, August 30, 2012

Jalan2 hari raya !

Hello ...
Eycha malas nak taip tapi korang hayati jelah gambar rakan2 baru eycha ni ye ?


Nur Dalila


Dalila dan Faralina

Kak Araniza


sheera n yang hujung tu yuni



hint -  click nama untuk kenali mereka lebih dekat ! 

Bye ..

Lurve eycha .....

Beraya di kampung

Hello...
Seperti tahun2 yang sudah semesti nya eycha akan pulang ke kampung untuk menyambut hari lebaran ini . Ceh! Ayat gramatis betoi . Jum zoom out in cerita eycha di kampung .

Sabtu 18 August 2012

- Eycha bertolak dari KL seawal jam 06.20 pagi sebab nak elak jammed konon nya.... Tapi sampai kampung dalam pukul 9 kalau tak silap .. Pergh ! Ni nak bagi tahu , malam 17 August 2012 tu eycha demam tau ! Mana tak demam nya pagi tu eycha runner habis - habisan . Jum kita flash back 17 August .

Jumaat 17 August 2012

-07.00pagi - hantar mak pergi tempat kerja sebab dia nak ambil barang.
-07.30pagi - sampai juga selepas melalui AKLEH ! Lepas tu balik semula ke rumah dengan mak sebab nak hantar ayah ke hospital .
- 08.15pagi - sampai rumah letak2 barang lepas tu terus hantar ayah pergi hospital , mak pun ikut sekali . Kita orang naik dua motor . Ayah dengan adik , mak dengan eycha . Hantar ayah pergi hospital pasal ayah jatuh dari tangga masa nak betulkan lampu bilik air hari selasa tu ( buat follow-up)
-09.00pagi - lepas hantar mak dengan ayah dekat hospital eycha dengan tak mandi nya pergi office kejap sebab nak bagi surat maintenance dekat bibik . hah ! penat !
-09.30pagi - eycha balik rumah kejap sebab nak mandi , lepas tu terus pergi hospital amik mak dengan ayah semula . Ayah balik dengan adik sebab nak pergi klinik gomez nak ambil ubat , hospital tak ada stok . Sampai je dekat klinik berlaku pertengkaran sebab doktor tu tak percaya hospital yang suruh ambil ubat kat situ , doktor tu nak buat check up jugak . Sampai mak eycha terus mak sound :

" Ni kira nya korang condemned hospital kerajaan lah ni , tak percaya dengan doktor kerajaan ."

Setepek kena kepala masing2...

-10.00pagi - eycha singgah rumah kejap sebab nak ambil duit.... Lepas tu eycha teruskan perjalanan pergi KAMDAR dengan mak sebab nak beli baju raya untuk ayah , adik dengan dia....... Hahahah ... Eycha belikan ayah baju warna biru , adik warna hitam , dia warna hijau . Mak belikan mereka kain untuk dijadikan sampin . Habis je membeli eycha terus hantar mak pergi kerja . 
-12.30t/hari - baru lah eycha sampai rumah .
-1.00 - eycha bawak ayah pergi bank pulak sebab dia nak tukar duit .. Haih penat kot !!!
-06.30 petang - eycha bawak mak pergi bazar , pasar raya lepas tu mcD ...

Last2 eycha tak larat sangat sebab dah demam time tu , berbuka eycha hanya minum air soya je . Sudah la demam kene cirit burit lak tu . Ekspidisi eycha tak habis dekat situ je ....

08.00p.m - eycha pergi bayar bill celcom ayah tapi celcom tutup pulak ! Dah la kepala pening , badan tak larat segala usaha tak berbaloi !

Akhirnya eycha tersadai dekat rumah dengan ditemani  tuala untuk demah dahi . Haiyaya....
Ok jum sambung balik kisah 18 August .

Sabtu 18 August 2012
- Sampai je kat kampung eycha terus keluar kan kucing2 . Eycha bawak balik kucing ke kampung tahun ni .. hahahah . Eycha memang tak larat sangat , dah lah rumah kampung panas nasib baik ayah ada pasang air-cond ....
- HAri tu mak dah masak , sambal kentang , rendang ayam dengan tumis kering tak lupa nasi impit pun dah sedia .
-Eycha tolong sikit2 je bila kepala pening balik eycha pun dammmm ... Landing atas tilam bersama kucing !

19 August 2012
- Ha , korang awal2 pagi mesti dah bangun dengan semangat nak beraya kan ? Lain pulak jadi nya dengan keluarga eycha , masing - masing malas nak bangun pagi lagi lah malam tadi ok asyik main meriam je . 
- Mak eycha punya bising sampai eycha yang bangun dulu . Nak ambil hati dia eycha pun gosok kan baju dia . Ceeewwwaaahhhh ...
- Mula2 eycha kejutkan dani ( sepupu eycha) , lepas tu adik , dia dan ayah !
- Part paling best ,selalu nya kalau orang lelaki keluar g semayang kita orang perempuan ( eycha + mak ) mesti siap2 dah dengan baju kurung tapi !!! Mak eycha ajak eycha decorate bilik tidur pulak sebab nak bagi budak2 lelaki main game dalam bilik jangan kacau Tv depan .
- Eycha mandi dengan pakai baju bila nak pergi kubur ! Hahahahah . Tempah baju raya semata2 na gi kubur ! Tapi balik dari kubur tu adalah 2 3 rumah yang eycha raya . Cuma sedara terdekat lah . 


ayah dengan abah 

abai kan mak eycha yang tengah marah tu pasal eycha  buat peace

Dani n adik


sama kan baju dengan ayah ?

eycha nan dani

my lovely parents .

- Malam nya pula aktiviti membakar ayam dan meriam . Mula2 slow je budak2 ni main. Bunyi macam hidup segan mati tak mahu . Last2 eycha turun baru lah bersemangat sikit bunyi nya ... 

Ayah cakap : Nak kena orang perempuan juga baru meletop !
Dani Cakap : Apa ni pik( adik ) akak punya lagi kuat .

Bangga tahap gaban la .

Lepas tu sambil main meriam sambil membakar ayam .... Wah ! sedap tak terkata ...



comandor dani

captain eycha

leftenan taufiq

chef irfan





Ok tu je lah ,

Lurve eycha ampang !

Wednesday, August 8, 2012

Mereka² yang berada dibelakang eycha ☺

Hello.
Pagi ni eycha dengan rajin nya nak menghapdate pasal kawan² yang sentiasa support eycha . Sebab nya eycha buat entry macam ni kerana nak mereka tahu bahawa eycha menghargai diaorang . Gramatis tak ayat eycha ? Cam gampang . Ok susunan kita mulakan mengikut tahun dan bulan kelahiran mereka . Jum zoom out in .

Kak Araniza .


* Die lahir pada 08 August 1991 . 
* Eycha mule kenal dengan die mase eycha kerja dekat 7 eleven dulu .
* Mule² kak ara ni sombong gile , eycha jumpe cuma senyum je ... 
* Tapi bila dah rapat macam siot je perangai ...
* Hobi ketawe berdekah² sampai muka merah .
* Buat masa sekarang ni , mana ade eycha situ ade kak ara ....
* Kalau nak kenal dia sila klik alamat ni

Mohd Ramdani .



* Dia lahir pada 18 March 1993
* Merangkap sepupu eycha
* Walaupun dia cuma ade kadang² tapi bile eycha bercerita dengan die , die boleh jadi pendengar yang baik ...
* Nama manja donat or danny ...
* Kalau terasa berkenan dihati click facebook ni . Single lagi ni .

Acap


* Nama sebenar Ishak
* Budak ni lahir pada 03 April 1993
* Kawan eycha dari kecik ni
* Budak ni memang kaki cool , kaki brutal .
* Hobi dia mengutuk orang je .
* Walaupun brutal , rock kapak macam mana pun bila eycha cerita masalah dia ok je layan dengan eycha .
* Cara memujuk dengan bagi eycha benggang ...
* Terasa nak kenal click ayat ni

Azfarina Mohamad


* Keluar ke dunia pada tanggal 10 May 1993 kalau tak silap .
* Eycha pernah bergaduh dengan dia , agak teruk lah juge ...
* Tapi dah baik ... Bila eycha ade masalah dia dengan lantang nya meng-sound org itu ... hahaha
* Hobi die mengacau orang ...
* Dia ni peminat jepun ....
* Nak tahu lebih lanjut layari  di laman ini untuk kenal dia .

Nur Amalina



* Kewujudan dia pada tarikh 18 August 1993
* Mula berkenalan dengan eycha masa form 3 tapi masa tu tak rapat sangat .
* Mula rapat masa akhir form 4 .
* Minah lemah lembut ni taw ... Hahaha .
* Oh ye mase form 5 dia selalu jadi assistant eycha untuk subjek geo ..
* Hobi dia suka memukul eycha ...
* Kalau kita pukul dia habis kulit dia merah² . Almaklumlah berdarah campuran cina .
* Ni facebook dia 
p/s : atas alasan tertentu eycha terpaksa guna gambar diatas .

Noor Asyura .


* Keluar ke dunia pada 13 September 1993
* Die digelar ' baby girl ' kepada eycha
* Brutal dia memang tak boleh blah .
* Eycha pernah juga bergaduh dengan die , semua nya gara² benda yang tak penting .
* Eycha memang suke manje² dengan dia .
* Kenal syura di sini .

Eca .


* Nama sebenar Saifullah .
* Melihat dunia pada 17 September 1993
* Best friend lelaki lah ni .
* Rasa nye tak perlu cerita pasal dia ni sebab kalau korang bace entry² yang lepas mesti ade nama dia .
* Cuma sekarang ni dia busy , jadi tak selalu lepak dengan eycha dah .
* Kadang² dah jadi macam abg eycha pula bila dia selalu tegur eycha punya kesalahan .
* Lai² kenal dia dengan ke muka buku dia .

Dayah .


* First time celik mata pada 15 October 1993 .
* Mula rapat dengan eycha form 5 .
* Peminat J-pop dan K-pop .
* Suka buat kerja gila .
* Suka melawan eycha .
* Jom kenal dia dekat sini .

Ok , kalau nak di bahagi kepada 3 group .

Group pertama jatuh kepada mereka2 ....



Group ke dua pula kepada mereka :




group ketiga adalah :

AZFARINA



Ini sahaja karutan eycha .

Lurvr eycha , sg. congkak .



Tuesday, August 7, 2012

Daya Penarikan.

Hello again....
NI bukan cerita pasal susuk , or something yang berkaitan sains ....... Ini pasal kawan2 lelaki eycha yang semakin hari semakin hensem ..... Sungguh menggugat ke imanan mata ku . hahahahah . Buat masa ni ada 2 orang yang berjaya menarik perhatian eycha ....

Yang sorang ni muka dia macam Lee Min Ho sebab tu eycha sukeeeee . Oh ! Mengelaba . Dulu eycha tak lah berape nak pandang die ni .... Tapi lepas dah matang ni ... Sungguh WoW ! Tapi mase kecik2 dulu pon eycha tak berape nak rapat dengan die ni... hahahah . Tapi die je yang rajin tegur eycha.... Eycha malas nak mampos nak tegur dia .... Sorry .... Tapi eycha tak pernah abaikan awak .... 

Yang kedua ni pulak baru jap tadi jumpe .... Alahai .... Makin hensem , tough , ilmu agama pun ade .... Al maklum lah budak tahfiz .... Wah !!! suke ..... Dia ni pun friendly dengan eycha ... Tak pernah nak sombong selalu tegur eycha dulu ...

p/s : nampak macam eycha sombong kan ? tapi tak la....

Ok ni je ....

Lurve eycha , ampang ...

Meronggeng bersama Cik Araniza

Hello ...
Sekarang eycha berada di Cc bersama Kak Araniza Bt ......... Cadang nye nak beli burger bakar tapi belum bukak lagi lak . Jadi nye kiteorg menyejukkan diri di Cc la.... Eycha first time na rase bburger ni...Haih kalau ta pose ni da lama mencekik ... Cuma nak reminder kan diri sendiri bahawa tepat jam 12 malam ni birthday kak ara ....... Muahahahahah ....

Ok samapi sini dulu mengarot....
Lurve eycha , Taman Dagang ....