When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, November 24, 2011

Lain yang dicakap , lain pulak kau buat.

Hari ni eycha nak bercerita pasal beberapa orang hamba allah ni.
        Tadi eycha yang tengah ke-bosan-nan men-travel lah ke satu fb ke satu fb. Tak ada kerja lah katakan. Masa masuk fb pertama , ya allah terkejut beruk mak-nyeh eycha bila tengok status ' relationship' budak ni. Bukan-nya apa, dulu si gadis ni cakap yang dia tak suka jejaka jenis macam tu, tapi alih-alih,kau couple jugak dengan orang yang jenis kau tak suka tu. ( Sorry tak boleh listkan criteria2 jejaka tu.. Paham2 sudah) Dulu masa sekolah-lah kan dia anti gilosh dengan jejaka seperti itu. Siap cakap lagi kalau boleh tak nak ade ape2 hubungan denga jejaka jenis macam tu. Eii tak pahae teman. Mike sekalian cakap serupa han****. Siap berkasih - sayang lagi dalam wall. Haih, wahai si gadis , mengapakan dikau berkelaluan sebegitu rupa. Sungguh membuat aku terkejut tahap gaban.


FB yang seterusnya.
   Wahahahaha.... Ni lagi-lah menggeletek urat perot eycha . Ape die ni batak Bb ke?? Sekejap2 update statuslah, update itulah , update inilah. Okay cuba korang bayangkan perlu ke dia update setiap inci perjalanan dia. Contohnya :
                         Sekarang dekat kedai ali.
                         Dikedai ali pesan mee bandung..
                         Dah selesai makan.
                         Nak jalan2 ke kedai timah.
Tahulah engkau ade bb(BlackBerry) tapi tak payah nak mem-batak sangat sampai cam tu sekali. Orang lain pun ade bb tapi tak ade lah pulak perangai macam engkau. So like monkey. Dalam satu jam bukan satu hari tau , satu jam penuh wall pasal dekat satu tempat je. Tu belum lagi dia update masa dia dekat zoo.. Hahaha.. Kalau korang nak tahu dulu si jejaka ni cakap dia tak pandang enfon mahal2 ni , bagi dia cukuplah kalau enfon tu boleh hanta text & call . Tapi bila baru dapat bb dah jadi batak. Eycha rasa gi toilet pun dia nak update. Hihi. Oke jom ke cerita seterusnya.


Calon Fb yang seterusnya.
     Ini cerita pasal gegirl yang baru nak merasai cinta. Dulu dia couple dengan si Jejaka S, tak lama lepas tu putus. Pasal ape , eycha pun tak amik tahulah. Gegirl ni baru lagi di alam sekolah menengah tau. Masa dah putus bukan main dia benci, maki jejaka S tu.. Lepas tu tadi dia main2 kiasan. Tapi eycha paham yang dia tujukan dekat si jejaka S tu. Yang si jejaka tu pulak dah ade pengganti tak kan menoleh lagilah dekat dia. Lagilah dia bebudak lagi...... haih ... Luaran kata benci dalam sayang gileeee....


Hmmm.... Oke lah.. Eycha nak kena buat kerja.. Nanty kita sambung menganyam ketupat( mengumpat) eh?? 


Babai............

Hati tahu.

Hati tahu apa di idamkan,
Hati tahu apa di mimpikan,
Sentuhan kasih sayang,
Menghiliskan awan,
Kesepian tak terbilang.
Hati tahu dia akan datang.


Bagaikan bunga sedang mekar,
Aku pun menunggu,
Belai angin datang,
Hembus harum 
Ku merata.


Biarlah diri ini dipuja,
Kekasih yang ku cinta,
Hati tahu apa di idamkan,
Hati tahu dia akan datang....

Thursday, November 17, 2011

Malaysia I love you ...

Mesti dah tahu kan kalau tengok title tu eycha na post pasal ape ... Pasal Malaysia vs Indonesia la ... Walaupun menang tipis tapi tetap menang okay ...? Eycha betul2 tak suka cara permainan pasukan indonesia .. Main kotor , main ganas .. Hello ni game so adat lah tu menang atau kalah .. Yang paling tak boleh blah masa apek ( penjaga gol ) tergelincir salah seorang penyokong indonesia buat isyarat mengejek .. Tak baik la ... Walau pun kita benggang tapi jangan lah buat sampai macam tu sekali . Lagi satu pasukan indonesia yang banyak buat servis ialah pemain import . Yang rambut kerinting separuh tu . Haiya ... So harap anda faham la ye ...
Okay nak tido .... babai ..

Malaysia - 1
Indonesia - 0

Monday, November 7, 2011

Please go ...

From the contemplation of your eyes
Story all about latent sadness of
memory yesterday


Stay all the love
No return
You bring along 
Our love


Beautiful dreams bloom ,
When I feel like you
A second love of heaven
forever ......


Go nostalgia
Lose yourself
Unable to bear the
suffering Heart


Go, my darling
start again .
The spirit of love
Burning because of her .
No my intentions


Embeddable in my soul ,
Faithful with
both pure love
thousands firmly .

Wednesday, November 2, 2011

Nasib kau lah eycha oi !

Selamat sore !


Post kali ni eycha tujukan buat orang2 yang sangat HIPOKRIT di luar sana ! Tak kira yang tua atau yang muda . Eycha tak tahu nak marah ke , benggang ke , sedih ke atau apa2 ke lah ! Semalam kak ara datang opis , lepak2 dengan eycha .. Sekali kak ara buka lah cerita pasal mak epul .. Tibe2 kak ara tanya macam ni .


" Eycha suka tak dengan mak epul tu "
" Kenapa ? Akak tak suka eh ? "


Lepas tu kak ara buka lah cerita pasal mak epul tak suka sangat epul dengan eycha rapat . Mak epul jenis yang memilih . " Ye eycha memang tahu itu " . Mak dia memang nak carik perempuan yang chantek dan perfect je untuk epul .. Masalah sekarang bukann-nya eycha nak ber-couple dengan epul . Tolong lah ! Dari kecik kiteorang bersama ... Masa dulu tak ada pulak mak dia bising . Depan Eycha bukan main lagi manis nya mulut mak dia .. Belakang , ntah ta taw .. Tahu lah yang eycha ni tak se-sempurna mana . Tapi eycha cukup sifat what ! Tak ada cacat cela , cuma eycha ngaku lah yang eycha dah makin gemuk dari dulu ! Hahahah .. Pasal tu je mak dia tak bagi die dekat dengan eycha ! Manusia2 .. Eycha kawan dengan semua orang , eycha tak memilih tapi sekali eycha disakiti , selama-lamanya eycha ingat ! Pelik betul lah . Bila kak ara dah cakap macam tu , eycha akan cuba jauh kan diri yang hudus ini dari sisi si epul tu .


To epul :
              Aku mintak maaf kalau lepas ni aku tak ajak kau hang out sesame macam dulu ! Aku tak nak mak kau marah kau . Lepas tu kau fed up + serba salah dengan aku lagi . Kalau aku nampak kau pun aku akan buat2 tak nampak je .. Aku akan julingkan mata aku ke arah mamat yang lagi ensem ! Hahahahah .... Dan paling penting aku bukan jenis yang lupa kawan ! 


Semalam balik dari Fun fair , si Razi tanya2 pasal epul . Razi cakap tadi mak epul call dia , lepas tu eycha tanya mak epul cakap apa . Razi macam serba salah je nak cakap . Macam tak nak eycha tahu apa yang mak dia cakap . 


" Entah lah apa yang mak dia merepek tadi " - Razi cakap ..


 Hmmmm .... Macam ni lah nasib orang gemuk jadi yang di luar sana slim kan lah badan anda supaya tidak dicemuh !

Tuesday, October 25, 2011

Manusia yang jenis Lalang !

Dah lama eycha tak blogging , rindu dekat blog .. hehe ... Busy-nya eycha tak lah sangat cuma sibuk sangat main game , operate gg , lepas tu kerja ... Memang balik kerja dah tak bukak computer dah .. Eycha nak lepas benggang pasal hamba allah yang tak ada pendirian tetap .. Macam lalang betul ...

Ada lah kan seorang hamba allah ni ,datang dekat family eycha nak minta tolong . So eycha la yang kena buat surat , tahu tak kalau nak buat2 official letter ni eycha memang malas sebab kita kena susun ayat chantik2 kalau tak kena reject ! Lepas family eycha dah betul2 nak tolong dia tahu tak dia cakap apa ??

" Kita ni macam buad kerja sembunyi2 "
" Nanti masa pemilihan tu aku confirm diaorang akan jatuh "
" Kita tak boleh turunkan duit maintenance lagi sebab hutang banyak "


Kepala hotak kau la mak cik ! Kejap cakap lain lepas tu lain . Memang macam keling la . Cuba lah berpegang pada prinsip tu sikit . Ni tak masa marah macam2 kau nak buat tapi bila dah surut marah kau tu , sesuka hati kau je kau nak cakap hapew . Betul2 macam lalang . Ditiup ke kiri pergi kiri la kau , ditiup ke kanan ke kanan la kau lentok .. Haip .. fening !

Monday, September 26, 2011

bygone be bygone .......

when i remember it back ,
my heart unspoilt about the offensive events ,
i was sad when you cheated me because you're the first person i love ,

when i remember it back ,
my life is no longer happy as ever ,
no longer the splendor that i feel ,
love all this firmly ,
in your love ,

i did not expect this will happen ,
when you decide to left me ,
each day i feel gloomy ,
no more give sympathetic ,

apparently that honesty interpreted was not like i think ,
she's the one who in your heart ,
erase the love that we build ,
like beauty in heaven .

love .....
first we are in love
but eventually we separated ,
i willing you go ...

Thursday, September 8, 2011

Gugi sakit !!! Gusi bongsu mahu lahir !!!


Hmm ... Korang semua dah tumbuh gg bongsu belum ?? Hahah ... Pada sesiapa yang belum tu tunggu taw ... Kesakitannya macam SEBILAH PISAU MENUSUK DAGING KORANG SECARA PERLAHAN - LAHAN .. Semestinya amat sakit ... Kerana gg bongsu ni gusi eycha dah bengkak 2 kali .. sob...sob...sob... Hari isnin hari tu g klinik , doktor sarankan supaya dioperate sahaja .. Doktor cakap nak simpan tak apa tapi takut nanty bengkak balik sebab tak semua orang gg bongsu tumbuh sempurna .. So 27 SEPTEMBER 2011 jam 1100 , babai gg bongsu .... Nyah kau dari gusi aku ... Hahaha ...


Monday, August 29, 2011

Vicious Cafe Stabbing

AMPANG: He came armed with a blade and evil intentions.

And when mother-of-three Wini Roswita Abdullah dared to refuse his demand to hand over her handbag, he pulled out the knife and viciously plunged it into her repeatedly in full view of the public.

This was the terrifying scenario which faced 36-year-old Wini, who was stabbed four times by the maniac in
the
10pm incident on Tuesday night.

The insurance consultant was having coffee with a female friend at the ground floor cafe in Ampang Point an hour before the attack.

Speaking to The Malay Mail from her bed in Ampang Puteri Hospital, Wini said she and her friend were having a conversation when they were interrupted by a stranger.

“We suddenly realised a man in his 30s, wearing a snow cap and jacket, had approached our table. In a menacing voice, he demanded I hand over my belongings,” recalled Wini.

“I was stunned. I remember asking ‘who are you, I don’t know you and why should I give you my handbag’,” she said, adding a quick glance at her friend saw her equally frozen in fear.

Wini said she instinctively reached over to shield her handbag, placed in a chair next to her, as she feared the man might grab it.

Instead, he brandished a knife from inside his jacket and plunged the blade into her back.

“I didn’t know he had a knife and I wasn’t facing him directly. As I was bent over my bag, I felt a blinding pain in my back and I just knew I had been stabbed.”

Instead of stopping, the man continued stabbing her no less than four times in full view of shocked patrons and staff, all of whom were too stunned to react.

Wini’s friend finally snapped out of her initial shock, and grabbed her own handbag and threw it at the man, who then grabbed it.

“It was only then he stopped his attack. He then snatched my handbag, which I was still gripping, and coolly left the cafe.”

A passer-by, who witnessed the attack from outside the shop, gave chase. He saw the attacker clamber onto a motorcycle parked in front of the shop, followed by two more men on another bike, believed to be accomplices.

Passer-by helps knifed victim

The witness is believed to have tried to kick one of the bikes to stop them but failed. He then returned to the cafe to bring Wini to the Ampang Puteri Hospital, located five minutes away.

"Throughout the journey, I kept telling myself not to pass out. I was conscious the whole time until I was wheeled into the emergency unit," said Wini.

Doctors later told her she was lucky the knife did not hit any vital organs. One of the four stabs hit the ribcage, which left her in excruciating pain.

Reflecting on her ordeal, she said she was still reeling from the incident.

"I am just traumatised. I feel lucky to be alive as this man obviously had no mercy at all."

Wini's husband, Suhaimi Mahmood, 44, had rushed to the hospital from home upon learning about his wife's ordeal.

"I am stunned this happened in a cafe in full view of the public. You hear about snatch thieves, but nothing like this. I hope this man will be caught soon."

The couple have a boy, 10, and two girls aged five and six.

In her bag were personal documents, cash and credit cards.

Her friend subsequently lodged a police report at the Taman Dagang police station.

Ampang Jaya police chief ACP Amiruddin Jamaluddin said no arrests have been made so far.

“We will interview the victim in a few days after she recovers to get a detailed description of the perpetrator."

He said police were unable to recover CCTV images from the outlet as it did not cover the outdoor seating area.

Images not caught on camera

THE CCTV camera at the cafe where Wini Roswita Abdullah was attacked was faulty during the incident.

A café staff who witnessed the incident revealed this to The Malay Mail.

At the time, the staff was in the midst of closing for business. They only realised something amiss when they heard customers screaming from the outdoor seating area.

“All I saw was a customer sprawled on the ground with blood everywhere and I saw two motorcycles riding off,” said one staff.

None of them managed to see the attacker's face.

A manager at the outlet told this reporter the CCTV system had temporarily malfunctioned during the incident.


Credit to Malay Mail ...


Hmmmm ... Wht happen to the world today ??? " They " willing did anyting to get wht "they" want .. " They are so cruel " ... I hope " they " will get the capital punishment .. Seharusnya !!!!! For the woman outside there please be careful !!! Don't walk alone , find somebody ( man ) to acccompany you ... Please take care of yourself !!!

Saturday, August 20, 2011

Menggilai Game Empire & Alien

Hello guys ... Dah lama kan eycha tak update blog ni ... Eycha sibuk dengan kerja plus sibuk main GAME yang tengah hangat dipasaran rakan2 eycha sekarang ... Hahahah .... So far dah 19 hari kita puasa kan ?? ( nak masuk 20 ) Malam ni hujan + angin kuat betul dah tu pulak kilat dan guruh sambung menyambung .. Tengok hujan dah turun balik baru jap tadi berhenti .. Hahaha .. Hujan rahmat ... ( macam lari topic je ni )




Inilah GAME EMPIRE'S AND ALIEN yang rakan2 lelaki eycha sedang hangat main ... Okay game dia macam ni :

Korang bina empires and then kena jaga tau jangan bagi orang attack ... Game ni kira nya sambil membina empire sambil berperang ... Cool babe ... Tak bosan lah .... Eycha baru je level 12 sebab dulu masa eycha mula2 main tadew orang pon nak join so bosan lah jadi stop cam tu je ... TAPI !!!! Bila sekarang dah ramai main eycha semakin bersemangat nak main .... Yukk jadi jiran eycha dan rasai kehangatan nya .... hahahah

Friday, August 12, 2011

im sudah gila ke ??

Facebook sudah gila ka ?? Tengok tu ... Az tak online pun tapi tibe- tibe muncul chat dia .. Haih ... Gila betul face book ni ... Lagi satu kan wall yang eycha dah remove pon ade lagi ... tak paham betul lah ...

Thursday, August 11, 2011

Panas lah ...

Hmm .. Malam tadi tido panas betul .. Pukul 4 lebey dah bangun , panas sangat ... Leher dah berpeluh2 , bila dah berpeluh gatal lah jadinya . Eycha garu punya garu sampai terluka ... Perghhh ... Masa mandy perit , pedih , sakit , semua ada ... Sampai sekarang sakit kot .. Peasan tak yang cuaca amat panas kan ?? Hmmm .. Tataw lah pe nak jadi dengan dunia ni .. Kalau hari ni hujan , esok panas bukan main terik lagi ... So banyakkan lah minum air kosong ye ??

Wednesday, August 10, 2011

Chocolate Cheese & Chocolate Cake

Hello korang .... Selamat berbuka .. Kenyang tak ?? Alhamdullilah eycha kenyang ... Eycha nak cakap pasal cake ni .. Eycha ade beli cake dari kawan ( Fawa ) , sedap-lah .. Rasa dia sama macam mak eycha selalu beli dekat Daya Bumi .. Taw tak coklat cheese tu sedap taw sebab cheese tu atas dia .. Banyak . Emm rasanya kan kalau sesape yang nak try tu memang dialu2kan lah ...
yummy2 sangat taw ...

See the owner here : fawajaafar.blogspot.com

JYJ’s Kim Jae Joong writes and sings an OST

Kumpulan JYJ Kim Jae Joong menyanyikan OST untuk drama " Look out for the boss "SBS. Lagu akan dikeluarkan pada 10hb.

Kim Jae Joong memainkan peranan untuk Cha Moo Won, yang merupakan seorang putera dalam dunia perniagaan. Beliau menulis dan menyanyikan OST, " I will look out for you '.

Kata seorang pegawai, "Kim Jae Joong mempunyai suara merdu dan kebolehanmenyanyi terkumpul. Beliau menulis lirik dari sudut pandangan watak pemimpin. Laguini akan membantu perkembangan emosi watak-watak dalam drama. "

"Look out for the boss" tentang setiausaha baru wanita dan bosnya. Setiausaha cuba untuk melatih bos. Kim Jae Joong membuat debut berjaya dalam drama Korea. Lagu itu, ' I will look out for you " akan dikeluarkan dalam Online termasuk , Melon, Dosirak, Bugs, Naver, Daum, Cyworld, dan banyak lagi, selepas drama yang akan udara pada 10th.

Look out for the boss

Source: ENews 24 from Nate

Kak Araniza birthday

hahah .. epul buat muka ketat lepas makan ..

so gelojoh epul ... due2 strawberry dia makan ..

besar tak cake yang si sua kan kat eycha tu ???

yeah !!! suapkan birthday girl ..


tengok epul ... tamak betul ..



white chocolate music

yey !!! potong cake ..



*may your wish come true .. Amin .. Amin ..

kak etha tomey yang kepenatan ..

dua orang budak tomey ..

tengok tu bukan main suka lagi ..

*nampak tak cake dalam kotak tu

Happy Birthday to you Kak Ara Palau

8 august 2011 , eycha , kak ara ( birthday girl ) and epul celebrate birthday kak ara dekat Naratiwat . Hmm .. Eycha belikan cake hazelnut .. So far so good lah .. Tau tak kak ara punya lah touch sampai nak nangis masa eycha bawak cake dekat 7e ... Haha .. Eycha jadi clumsy sekejap bila kak ara nak nangis .. Haha .. Best lah rasanya meng - celebrate birthday seorang kakak .. ( Fyi eycha tadew akk o adk pompan ) Memula tu eycha dengan kak ara je yang celebrate dekat Naratiwat , agak macam bosan eycha call lah epul .. Nak ajak Bob dengan Kak etha drang keje lak .. Bila epul datang , meriah suasana .. Frankly speaking eycha bukan jenis yang tahu memeriahkan suasana .. Oh my tahu tak ?? Eycha suke sangat tengok kak ara happy .. Memang rezeki kak ara tak putus2 , lepas habis celebrate dengan eycha , kak ara celebtare dengan family dia pula .. Allah tu maha penyayang , walaupun ada " someone " yang melukakan kak ara hari tu tapi Allah bagi kegembiraan double - mable tok kak ara . Hmm ... Eycha tak sempat nak prepare hadiah sebab busy kerja , ni pun update lambat .. Haha .. Eycha harap wish kak ara masa tu akan jadi kenyataan . So sama2 lah kita doakan yang terbaik untuk kak Araniza .. Amin .. Amin ... Amin ..

Hayati-lah pic kat atas tu elok2 ye ...

Monday, August 8, 2011

Tak sangka la weh ...

Ngeeeeee .... Betul2 tak sangke weh ... Hahahah ... Ingat tak budak Azura Syira yang maki eycha arytu ?? Dek kerana dia maki eycha membe2 eycha blok dia dari FB ... Hahahah ... Betul2 tak sangka rerupa-nya kawan2 eycha sayang-kan eycha sampai cam tu sekali ... Hehehe .. Hati lelaki memang kite tak sangka kan ?? Tup2 je eycha tengok membe2 eycha tak kawan dengan dia lagi .. Even ex dak pompan tu ( membe eycha gak ) pon remove die ... Hahahah .... Cuke la syiaalll .... Cuma tinggal lagi dua orang je tak remove dia sebab drang due tu tataw ... Hehehe .... Eycha memang benggang dengan dak pompan tu tapi tak sangka-lah membe2 yang lain akan BLOK dia ... Ngeee ...

Wahai kawan2 ku serta adik ku .... I love you lah korang .... muaaahxxxx .... Tengkiu aw .. aw .. aw ...





Friday, August 5, 2011

Have you ever ....

Have you ever what ha ??? Hmmm .... Have you ever love me ??? Have you ever miss me ??? Oh dat's was totally not ... Dis topic about " parents " ... Take you're time and go to see your parents .. Pernah dengar tak ayat ni " 10 orang anak belum tentu dapat menjaga seorang ibu " ?? Haaa see2 .. Don't be like that , remember your parents sacrifice okay ?? Well , when you was young to many promise you did .. Hahah that times your parents just smile and hope you will fulfill your promise when you grown up ... But ... But .. But ... When you adult , you know how to raise your voice to your parents . You did it because your parents prevent you to do something dat's you thing was right ..
Have you ever think about their feeling ... So hurt when a child raise voice to parents .. Waaaa ... So hurt u know ... Menusuk kalbu babe ...

Then , when you have a gf/bf you just ignoring you parents .. Correct me if i'm wrong ... Tapi-kan most child did it .. Tak percaye ?? Tanya eycha .. Tanya la ... Hehehe ... Okay stop babling and let's cont okay ??? When you in love , dis world belongs to you .. Choyyy ... Hukum mana yang kate weh ??? Dis world belong's to ALLAH ... When your parents angry , sad or what , korang just buat donno je .. Kan ?? Kan ?? Kan ??
Have you ever think , who's money you use to treat you gf/bf ha ??
Have you ever think who da most love you ??
Have you ever remember who buy a toy for you when you merenggek2 cam gampang ??
Have you , have you ever remember who take care you when you sick ????

Now you get married , for girl there have excuse ( dengar cakap suami ) but ... but ... but .. but ... To man why must you listen to you wife ??? Atooyaii ...
Pernah ke masa dedulu korang denga sangat cakap mak korang ?? grrr ...

Just one thing dat make you have ever think about your parents , when you needs money and when you almost die .. Hahahah ..

Wednesday, August 3, 2011

Selamat menyambut bulan keberkatan Bulan Ramadhan ..

Bila cakap pasal BERKAT teringat tahun 2010 .. Kelas 5 Berkat yang di pimpin oleh Puan Helen Jee Jun Kim .. Mase puase dekat sekolah seronok lah sangat .. Masa berjalan pun kite tak rase ... Hahaha ... Rindu taw .. Bila buat muka melepek je cikgu pun mesty cakap :

" saya pun puasa juga "
" saya pun tak makan dan minum "
" saya ni lagi penat turun naik tangga "

banyak lagi kata2 yang selalu kiteorang dengar bile puase ... Hahaha .. Pelajar2 pulak asyik lentok kan pale ats meje la , menongkat pale n dagu la ... Masing2 tak larat dengan cuaca yang panas .. Korang setuju tak kalau eycha cakap berpuasa masa bebudak lagi best .? Eycha bace kat post seorang kawan .." Katanya masa kecik dia minum air paip masa sekolah ... " Dan tekaan dia betul bukan dia sorang je pernah buad ramai lagi pernah buat termasuk eycha .. Post dia mengingatkan eycha masa umur 6 or 5 tahun .. Masa memula belajar puasa , selalu sangat pegi dapur minum air paip sebab nak minum air dalam jag or peti ais nanti kantoi .. Kalau mak dengan ayah ada pulak eycha menyusup dalam bilik air minum air tempayan .. Sejuk dan segar kot .. Heheh .. Tapi walaupun banyak kali tertangkap eycha tetap tak serik .. Eycha ingat lagi masa tertangkap dengan ayah .. Ayah cakap macam ni

" Kalau tak larat nak puasa , tak payah puasa .. Jangan minum curi2 minum air paip nanti sakit "

Eycha dengan senang haty nya pergi lah makan ... Lepas tu mak nampak kena marah kaw ... Hahahah ... Mak cakap ayah manja kan eycha sangat ... Klaka betoi at last bila berbuka eycha tak bule ddk same dengan drang yang pose .. Ayah juga ajak eycha makan sama .. Mak eycha garang taw pasal bab2 ibadat ni ... Takut eycha .. Sepanjang makan eycha ddk sebelah ayah je .. Hehehe ... Takot .. Eycha jenis yang tak serik , bila mak dengan ayah pergi kerja eycha la orang pertama yang membongkar peti ais kalau dah tak tahan .. Tapi makan itu sikit , ini sikit , tabule banyak2 nanti kantoi susah ...
Lagi satu pengalaman ialah eycha dengan haiza , fitrah , dan haizura .. Masa dulu balik sekolah eycha naik basikal so penat berjalan ( eycha tunda basikal sbb eycha sorang jke ade basikal ) kite orang pun duduk rehat kat satu tempat ni ( dirahsiakan ) kat situ ada buaiyan lepas tu pokok2 kat situ memang rendang . Haiza dan haizura ntah macam mana boleh petik jambu ke belimbing kecik , and then kite orang pun terbatal lah puasa gara2 buah itu ...
Lagi satu , masa tu Haiza tidur rumah eycha sebab mak dengan ayah balik kampung .. Dek kerana lena sangat tidur dalam air - cond , eycha n haiza terbabas sampai tak sahur ... Nak dijadikan cerita , haiza yang tengah lapa mengayat eycha sampai eycha dengan die makan kuih cornflakes sampai separuh .. Bila nak berbuka masing2 berlakon depan abg eycha , kekonon penat .. Choiii ...
Tu lah antara pengalaman masa kecik sekarang ni pulak bile dah ade sebab yang tak
membolehkan puasa ( bulan mengambang ) bukan main seronok lagi siap terlajak lagi ( ponteng la tu ) hahah ...

Dengan ini eycha na ucap kan selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh keinsafan , kesabaran dan jangan ponteng2 lagi ye ..

Dayah , Azfarina , Lyna , Eleena , Syura , Ain Idrus , Ain Roslan , Nad , Yonn , Mazlan , Faiz , Ame , Sudirman , Aim , Ilham , Hairul , Mamat , Wan , Safuan , Fawa , Masitah , Atin , Eka , Safa , Shimeer , Angah , Balqis , Aisyah Kiran , Fiza , Suhaimi , Xing ( w'pun non muslim ) , Ayu , Mustaffa , Roshaimi , Syida dan Puan Helen Jee Jun Kim .... Selamat menempuh bulan yang penuh dugaan ini ... ( Tak kisah la kalo drang ta bace kan ) dan juga seluruh umat islam di negara ini ....

Monday, August 1, 2011

Penat la . Jiwa kacau

Eycha penat gilew skg ni ... Pale pening berpusing2 ... Mata pedih sepedih-nya ... 3 hari tak cukup rehat

Hari pertama ( JUMAAT ) - Pagi macam biasalah g kerja nun di hujung jalan .. ( B. belacan ..) Balik tak macam biasa , eycha balik jam 0800 malam ... huhuh , kerja banyak kot ... Balik st8 g 7E ... Lepak2 kejap dengan Kak Ara dan Kak etha and then go back to home ... Sampai rumah having my dinner thus did my work ... 1100 malam eycha mandi2 ( baru nak mandi ) then terus keluar g desa pandan dengan epul .. Kat sana kak Ara , Kak Etha , kakak kak Etha & Bob pon dah sampai .. Bergelak ketawa , saling meluah perasaan , bertepuk tampar antare staff 7e dan ex , ntah dalam pukul berape we all grak .. Epul naik moto dengan eycha so we all tunggu kak ara dekat 7e sebab dah janji nak hang out malam tu .. Sementara tunggu kak ara balik rumah amik lesen epul borak dengan abang sidon ... Eycha pula menyejukkan badan dalam 7e ... Afer ummmm ... 20 or 25 minutes kak ara arrive , we decide to go to Dataran Merderka .. Dah puas melepak dengan tangkap2 pic kat depan mahkamah tu we all pun gerak balik ... Tapi sebelum tu we all singgah dekat McD ampang point ... Eycha , Kak Ara n Epul meluah-kan perasaan dan saling berkongsi cerita ... Bila nak balik hujan pulak tu ... Hahah ... Macam tak nak bagi we all balik .. 0330 pagi we all lepak depan McD ... Merapu rapek sampai lee pukul 0400 pagi ... Eycha hantar epul balik ,eycha balik , eycha mandi dan sebelum tido say gud nyte kat kak ara ... 0430 pagi eycha pun beradu ....


Hari kedua ( SABTU ) - Pukul 0700 pagi mak dah bangun kan eycha sebab nak balik kampung .. Urrrghhhh baru je 3 jam tido , tolonglah paham ... Pale bukan main ting-tong ag ... 0730 pagi gerak balik kampong ... Haih ... Badan asew tak sehat sesangat .... Baru 45 minutes tido dah bangun balik pasal ayah berhenti nak breakfast ... Huhuhuh ... Pepagikan eycha tak suke breakfast so just order hot tea ( pagi tu hujan lebat dekat ijok ..) Hmmmm ... Sampai dekat mane tah eycha tertidur lagi ... Pukul 10.30 sampai dah dikampong ... Malasnya nak bangun taw ... Lepas letak barang kiteorang terus g pasar cari makanan tok LUNCH .... Hehehe ... Eycha beli sotong .... Susah nak cari sotong sebab dah tengah hari ... Menu Lunch hari ni ialah :

1 . Sotong masak kunyit .
2 . Ikan goreng haruan .
3 . Sambal belacan .
4 . Pucuk ubi ...

Makan dengan nasi yang panas2 ..... Perrrrghhhhh ..... Ta ingat dunie babe .... Heheheh ... Lepas lunch mak dengan ayah g shopping , eycha malas nak ekot sebab nak tido je ... Ade lah dalam 3 jam eycha tido dekat atas sofa yang kecik ( sakit badan kot ) ... Malam pulak ayah , mak , abah ( my pak ngah ) n eycha g makan2 dekat Hay resort ... Emmm so far so gud la makanan kat situ ... Tapi laicikang die memang the best .... After dat ingat nak shopping lagi tapi masing2 tak larat so balik go to sleep je la ...

Hari ketiga ( AHAD ) - Pukul 0500 pagi hujan turun kot ... Seee .... jukkkkk .... sangat ta yah pakai2 air - cond cam kat KL tu ...... Lepas tukan macam2 bunyik pelik yang eycha dengar ... Hiiiii , seram .... Malam tu memang tak lena lah ... Pagi tu pulak dengar mak menyiang ikan ... Aish ... So bising ... ( Bising sebab ikan tu nak di bunuh lah ... ) Mane ikan yang dah siap siang dengan basuh eycha amik eycha goreng ... Pukul 1200 kiteorang pon bergerak balik KL .... Sampai Kl kene teruskan hidup cam biase walaupun eycha selesema dan hampir2 demam ....

Sekian ....... hehehehe ..

Thursday, July 28, 2011

*psssttttt .... Nak kongsi satu rahsie ni .....

Eycha kan ... Baru taw cam ne na wat crop2 pic yang gune photoscape tu ... heheh ... Maybe korang akan cakap " eley dah lame taw " tapi siyes eycha baru taw semalam ... Anyway thanks a lot to ELEENA ASRI ... Memule tu malu gak nak tanye tapi ena memang macam dulu tak pernah lokek dengan ilmu ... Kecuali la bende yang die tataw memang takkan dapat la ... Hahahah ... Cuke je ... Msti korang cakap " bende ni pon nak post " .. kan ?? kan ?? Heheh ... Tapeh cakap la pe korang na cakap janji eycha hap ... ppyyy .... heheheh .... Ena i love you la .... heheheh ....

Wednesday, July 27, 2011

Nasib malang bertemu si malang ...

Ayat ni dah selalu sangatkan kite teenager gune era ni ... Bagi eycha ayat ni biasa je .. Membe2 pon selalu gune kekadang tu siap ade ayat lagi kasar ... tibe2 pompan ni hanta cam ni lak kat eycha ....

Umo pun baru 18 ntah2 tak cukup lagi dah gatal ***i .. Bersyukur la die sebab eycha tak maki die ... Eycha tak maki balik pon sebab pk yang die awek kawan bek eycha ... Haih .. Ayat pompan ni memag makan dalam .... Tapi na wat cane kan ... Yela die kan " chantek " la sangat ... Tapeh bak kate memembe abaikan je pompan meroyan tu ... Dak kampong yang .... Ayat eycha kat atas tu macam kutok laki die ke ?? One more thing kenape tibe2 die nak cakap eycha jeles yang die ade tunang ... PLease la .... Eycha bukan macam die yang batak laki ... pompan ni bebetul s*** ....

And yang membuatkan eycha sedikit lega ... Kawan eycha dengan tak disangka2 datang membantu eycha ... AZ bebetul tenangkan eycha ... Ade lagi antarenye , dany , acap , eca ( bf pompan tu ) , syura and dayah yang mengambil berat ... Hahahah ... Thanks korang , walaupun sakit eycha tetap gak kene kuat hadap mende ni ... Cam syura cakap ... Eycha kan kuat ... hahah ...Sedey taw sampai la skg ni da masuk 2 ary eycha ta dapat lp kan ... Taw tak yang eycha sangat dan amat sedar diri tahu ...? Tiap2 hari eycha cermin diri .... hukhukhuk ..... :'(





Wednesday, July 20, 2011

Nor hidayah BT Mohamed ....

Heheheheh .... cube kaw tengok sikit pic kat bahagian kiri blog aq ni ....
eheheheheh ... marah tak ??? jeles tak ??? eheheheh ....
jangan marah nanty cepat tue tapi jeles tapeh ....

Tuesday, July 19, 2011

who am i .....?

who am i actually ...
what position do i hold in your heart ..?
if you don't say it out clear ...
you're just letting our love ...
dangle in the mist ...

love is annoying ...
sometimes near ...
sometimes far ...
letting people chase after ...
chase half a day and ...

yet you won't even say a word of apology ...
i walk forward ..
heads down ...
tears rolling back ...
walking continuously ...
never turning back ...
hoping that you will find me ...

it wasn't as i wished ...
my hopes were let down ...
but i still believe ...
that you do understand me ...

i swear a thousand times ...
that once i leave this time ...
you will never get me back ...
although my heart hurt ...
it's still better than ...
suffering so much humiliation ...

i wait and wait ...
memories of you good keep
popping into my head ...

after so much waiting ...
you still won't even say the word ...
BABY to comfort me ...

one front , one back ...
you stay silently behind me ...
front front , back back ...
hoping that you will ...
hold my hand ...

i walk forward ...
raising my head ...
wiping tears and keep walking forward ...
hoping that you will find me ...

in my dreams i've search ...
a thousand times for him ...
hoping that will be reality ...
i don't wan't to leave ...
my heart can't be controlled ...
i walk forward ...

Saturday, July 16, 2011

i won't disappointed you

to many memories ...
happened in that summer ...
it should be full of sunshine ...
but it was raining in my eyes ....

the beautiful past ...
that we through was forgotten ...
was growing on us slowly ...

if you willing ...
to believe again ...
that I LOVE YOU ...

i won't disappoint you ..
we should not get ...
to close to each others ...
we always realize after quarreling ...
i'ts just the summer heat ...
that made us lose our temper ...

perhaps we were too stubborn ...
or perhaps i cared for you too much ...
that's why i won't let go of you ...

i won't disappoint you ...
i'm still here ...
in this stubborn summer ...
there's storm and rain ...
sunshine spreading on ...
if nothing could be stopped ...
i could understand it ...

i will do my best ...
to give happiness to you ...
if you wish to have it ...
if you're willing ...
to believe that ...
i love you ..
i won't disappointed you ..

i don't know what ...
you are feeling ...
not that i don't know ...
why ...
you are feeling like this ...
if you wish ....