When I close my eyes , I see that smile.....

Tuesday, July 31, 2012

Cik Lina Yang terlebih teruja . ☺

Hello...
Firstly eycha nak engkorang menghayati gambar di bawah ni kejap ....


keterujaaan terserlah ....


Sila click untuk jelas kan . Punca nya terjadi apabila eycha PUBLISH kan post pasal Cik Amalina ni dia punya teruja sampai macam tu sekali . Die tak tahu yang eycha sadis sangat masa nak blogging . Die boleh bantai senyum² lak . Ish malu eycha .


Amalina jahat kau pakse aku publish kan cerita ni ... hahahahahahah ... Malu sesangat !




Ok itu sahaja ..


Lurve eycha , Selayang .

Monday, July 30, 2012

Eycha rindu die , adakah die juge ...

Hello.....
Firstly , jangan dok fikir ini berkaitan lelaki ok ? Ini adalah berkaitan Cik Nur Amalina Bt ........... Hahahahah ..... Sikit2 cukup la kan .... Entah kenape eycha tibe2 teringat kenangan bersama dia .... Mana tak nya waktu eycha sedey , down , die ade bersame eycha .... ( terasa menyesal pabila ade sikit mengutuk dia ) Maaf kan daku wahai teman ... Bile ingat dia air mate ni rase nak jatuh je .... Die seorang yang cukup lemah lembut tapi tang mencubit ... Sakit oi .... Dalam ta sedar rupa nya eycha salah menilai kawan .... Kawan yang eycha anggap boleh menyimpan & bersama eycha bile susah rupe nye meleset ... Yang datang pada eycha adalah Lina & beberapa org lain .. ( nanty cerita ) .... Die yang tahu betape hancuss nye hati eycha bile kawan  rapat eycha tikam eycha ... Amalina tetap bersama eycha .... Macam mana amalina bagi semangat untuk eycha terus jawap SPM .... Mase SPM macam2 dugaan tok eycha ... Thanks Amalina .... 


Da la .... Ta sanggup na taip ag .... Sedih ni ....




Lurve eycha Ampang ....


p/s : post ni dah lama tp sbb org tu na bace eycha publish kan jek .... hahahahahah 
kepade kaw yang bace !!!!! Sila maaf kan saya & jangan GELAK !!!!!

Sunday, July 8, 2012

Celik mata terus Blogging ...

Hello ...
Dengan ta saba nye eycha na hapdate bende ni ... Agak mengelaba disitu .... Hahahah ... Memang betul la kate adik eycha Arau ni pekan kecik je , semua dekat sini kedai limit pukul 9.00p.m lepas tu terus senyap ... alahai macam dekat kampung lah pula . Semalam beli barang pun dengan keadaan yang tergesa-gesa ... Lepas beli baang pegi makan ... Malam sejuk kot sebab hujan ... Terase sampai ke tulang sum sum ... Adik eycha cakap dekat sini kalau panas memang panas gilosh tapi kalau sejuk sampai ta nak bangun pagi ... Disebab kan semalam masa blogging eycha bosan jadi eycha amik pic yang bebukan ... Jum zoom out in ...


                                         nama dia uadang sanggul ..




                                                    pemandangan senja dari hotel ...


                                                    
                                       rase macam awan tu rendah je

                                                    
                                       tiang lampu pencakar langit .
        


                                                   Dalam kerete ni ...


                                                    pukul 6.00 petang ....



                                       nampak ta eycha kat situ ?


Ok , ni je ... babai ...
Lurve eycha , arau ...

Saturday, July 7, 2012

Eycha di Arau ...

Hello ....
Ape lagi yang eycha buat dekat sini kalau bukan melawat adik eycha yang ade kat Matrikulasi Perlis ni ... Walaupun eycha ta drive tapi rasa penat tu , hurm . Tak tahu nak cakap macam mana . 8 jam perjalanan memang menguji kesabaran . Bila masuk je dekat Penang , wow ! Cuaca amat panas ..... Tak sangka belah sini panas betul .... Wahahah .... Adik punya pasal kan...Bila sampai je dekat Perlis ni , lagi lah berbahang .... Dalam kereta dengan kadar temperature air - cond yang paling full memang tak boleh menandingi tahap kepanasan disini.... Berpeluh sakan kau ... Masa lunch lagi lah rasa macam na collapse tapi eycha tahankan aje .... Selamatlah anti-body eycha ni kuat ... Bila masuk je hotel , memang ta hengat dunia eycha .... Nasib juga lah air - cond kat bilik ni kuat kalau tak , mahu-nya eycha mengamuk.....


Belum pun sempat rehat dengan sepenuh nya , mak eycha ajak shopping dekat pekan arau .... Cuaca ta payah na terang kan memang panas.... Ok , itu baru panas dekat dunia , belum lagi dekat akhirat kan ... So memang ta tertanggung rase nye lah kan .... Matahari sejengkal , mahu tak cair ..... Hahahahah .... Tapi yang best nya masa dekat pasar - raya tu , boleh pulak peniaga kat situ bergaduh sesama sendiri .... Ta segak la , segak la ... Ta paham la eycha ... Lantak lah asal kan kau orang bahagia.....


1730 baru adik eycha keluar.... Geram kot sebab memule dia kata 1630 .... Adik2 .... Eycha yang kepenatan hanya tunggu dekat hotel sahaja .... Tengok adik eycha ni makin kurus ... Macam ta cukup makan , tapi piyut bukan main muncit lagi .... Hahahahah .... Dapat je makanan tadio terus ta pandang kiri kanan .. Gilosh la kau dik ... Ok na g mandi dulu .... Da musyuk .... Nanti na hapdate lagi .....


Sekian sahaja untuk kali ini ...


Lurve eycha , pekan arau .....

Monday, July 2, 2012

Cif menanggalkan kesan RENTUNG !

Hello .
Mesti korang tahu ape tu CIF kan ? Ala surface cleaner tu ... Disebabkan CIf ni eycha terlepas daripada kemarahan mak ... Hahahah ... Jadi disini eycha nak ucapkan ribuan terima kasih kepada Ms.CIF .... Jum zoom out in ape jadi ....

Hari Khamis lepas , parents eycha balik kampung sebab uruskan hal rumah yang akan di bina di kampung . Mak eycha masak nasi impit , kuah kacang dan ayam masak kicap .... Macam nak raya je . hahaha ... Peduli kan ... Seperti biasa kita mesti akan memanaskan makanan sebab ta na bagi basi kan ... eycha pon juga ... Eycha mula panas kan kuah kacang dan ayam masak kicap , tunggu punya tunggu , bosan habis jadi eycha kecik kan api dan pegi lah siram pokok yang dekat koridor tu .. ( fyi , eycha duduk flat


lebih kepada sembur bukan siram pon ..


Bila dah seronok main sembur2 pokok bunga tu , eycha lupa yang eycha tengah panas kan lauk ... Dengan semangat eycha terus menyembur , tiba2 .... BAU HANGIT LAH !!!! Kelam kelibut eycha masuk tutup api .... Hahahaha .... Mampus aku .... Eycha pun masuk kan kuah kacang yang dalam periuk dalam mangkuk kaca .... dan Jeng ... Jeng ... Jeng ....


kuah kacang yang dah bertukar tempat .


cantik kan kesan tu ... ahahah ...


Hamik ..... Rentung periuk mak eycha , mula2 eycha cuba sental ( gosok ) periuk ni guna berus dawai , tapi masih lagi tidak memberi kesan ... Kalau nak rendam pun mau kantoi dengan mak ni ... Last2 ternampak CIF ...... Hahahah .... Dengan pantas tangan ni hamik dan taruk kat periuk tu ...


tengok tu kesan rentung mula tanggal ...


Ms . CIF si penyelamat ...


Selama sejam  eycha biar kan .... Dalam mase sejam tu anda boleh-lah bersantai menonton atau makan ok ... Lepas sejam , sental periuk tu seperti biasa dan hasil nya amat memuaskan hati .... Lepas dah sental cuci periuk kasi bersih ok sebab bau Cif ni agak kuat ... Eycha guna kan Dish drop ... Sekali bilas je dah hilang bau Cif ...


Mr & Ms penyelamat ...


Hahahahaha ... Dengan bantuan mereka , tiada kesan rentung langsung .... Dan dengan riang nye eycha boleh merentungkan kuali atau periuk lagi .... Tapi last2 eycha terus terang dekat mak juga pasal ni , FUH !! Selamat ta kena marah ..... Moral of the incident : Jangan buat benda lain semasa memanas kan kuah kacang ....


p/s : Rendam selama SEJAM sebab rentung tu kira baru lah , kalau periuk yang korang dah rentung kan sampai nak berlubang better buang je kalau tak sanggup tunggu ...


Ok , itu je pengongsian kali ini ...


Love , eycha ampang ....