When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, December 24, 2015

Puan Noor Hidayah

Hai . Hai . Dan hai ...
Post kali ni memang khas dedicate untuk Puan Noor Hidayah a.k.a kak daia muchie muchie ...
Kita kenal dia tahun 2013 ... emmm ... emmm .... Masa first kenal dia rasa , sombong la akak ni , pendiam je , tak banyak cakap ... ( Sila hantok kepala .)
Masa kita mula na berapat - rapatan dengan kak daia kita kene pindah office pula ... T_T  So tak dapat la meneruskan lagi keakraban terbabit .!
Tapi pertengahan 2014 kak daia dan kak is masuk office kita ... Wah !! ♡♡♡ Seriously seronok sangat !!!! Masa tu kita dah mula rapat balik ... Ok ok tak nak dah cerita bibit bibit pengenalan kami . Karang ade yang muntah hijau , perpel , biru air laut .. kah kah kah ...  >.<
Kat sini kita nak say Thank You , Terima Kasih , Arigatogozaimas , Gamsahamida ( sila abaikan jika ada kesalahan ejaan)
Akak ,
Akak memang tak kenal kita dimasa lampau , so akak mungkin bole agak betapa selekehnya budak eycha ni . Tapi akak dengan tidak pernah penat nya terus memuji dan memuji kita sampai la naik mendadak berat badan kita ... haha ... Kita tau walaupun ada hari-hari kita pakai pakaian yang tak kena , akak still mampu memuji lagi ... Tapi end of the day akak akan bagi suggest , contoh cam ni
"Kalau pakai dengan tudung pink light2 lagi sesuai"
Ok .. Tq akak , dari situ kita belajar pelan-pelan me matchhing kan pakaian .. Ei .. sweet sangat tau akak ni ... Ase na cubit-cubit je ...
Kita suka cara teguran akak tu , dy halus je ... Tak terus deep ... Eh eh nak bagitahu , beza tau kalau lelaki dan perempuan tegur .. Kalau kawan lelaki kita tegur
"Oi cha kau apehal pakai kain nak gie pasar malam ..? Kah kah kah (gelak sundel bolong)" - lelaki kalo tegur cam ni memag kita bolayan kan aje ...
Tapi ....
"Eh cha , kain kau pakai rini cam kain na g pasar malam la babe .. ( gelak miss world) " - hello girls ... deep tau hang pa cakap lagu niii !!!!
Yela , walaupun kain cam na gie pasar sekali pun boleh kan korang suggest kan pakai macam mana yang tak nampak macam kain nak gie pasar malam ...
Eh kat atas tu kita bagi contoh je tau ...! Korang jangan pula marah kawan-kawan korang pulak ...
Tapi kalau kak daia yang tegur dia akan cakap macam ni :
"Eh eycha , cantik kain kau .. Beli kat mana ..? - kak daia
" Emmm ... emmm ... emmmm .... Cantik ke kak ? Ala beli kat Pasar Malam je . Akak ase ok tak .?"
"Eh ok je ca ...Aaaaaa cantik , kalau kau nak lagi chantek , kau pakai dengan blouse pink belacan tu "
Hahahahha .... Nampak tak nampak tak ... Tu baru part teguran tau ... Nanti kita cerita part lain pula ...
Trimass ....


Wednesday, December 23, 2015

SAYA NAK MENANG TUDUNG BAWAL CREPE

Hai bloggies ,

Haaaa , kita nak menang tudung juga !



Klik Banner untuk join okeh !
Good luck pada semua peserta ... :)

Trimass ...

Wednesday, December 16, 2015

Sakitnya Cinta ...............

Hello blog ....

Hurm , actually da lama na meluahkan pendapat berkaitan hal diatas . Eh apesal formal sgt ni ... hahaha ....

Sebenarnya nak tau bagi korang la Sakitnya cinta :-

a) DIDUSTA
b)DIKHIANATI
C)DIPERMAINKAN
D)BERTEPUK SEBELAH TANGAN
E)BERTEPUK BERSAMA TAPI TAK BERSAMA
G)DALAM DIAM
H) TAK KESAMPAIAN
I) YANG MUSTAHIL !

Haaaa .... Pilih pilih .... lai pilih ....
Tapi kan bagi eycha semua kat atas sakit ... Adil dan saksama ... Sakit tu sama je rasanya ... Menusuk , tertusuk , ditusuk .. Hahahah :)

Eh ...!! Biasalah ... Allah da bg korang bahagia2 , sesekali rasa ta bahagia ni best ape ... Haaaa .... haaaa .... masa tu la ketabahan kesopanan dan keperihatinan korang diuji ... Kalau rasa bahagia je tak adventure la kan hidup .!!!

So sakit macam mana pon korang rasa ... Wat lek je ... G dapur , bancuh milo dengan sekali nafas minum ... Korang akan rasa satu kenikmatan bila buat macam tu .! Esok pagi bangun acah2 diri masih bahagia , bersiap siap dan hadapi dunia dengan penuh keberanian ... hahahahah ... entah ape aku merepek disaat memgantuk ni ....

Trimass ...
# letih sangat dodol hari ni !!!!

Wednesday, December 2, 2015

Wordless Wednesday #16

Hello bloggieee ....
Happy wordless wednesday !!! Hayati baik baik ayat dibawah okeh .!

Sunday, November 29, 2015

KATA - KATA HATI #6

Hello love ..!

Malam ni rasa susah nak tidur . Pasai gembira sangat hari ni . Ha .. Ha .. Ha ..
Heart beat kita tak menentu malam ni .. Over racing !

Kadang kala benda yang paling kita tak sangka akan jadi tu la yang buat hati kita melonjak riang !

Allah baik sangat bagi kita pinjam "rasa ni" . Walaupun bertepuk sebelah tangan kita dah puas da , janji kita da cuba yang sehabis mungkin !!!

Heee .... Trimass ...

Sunday, November 22, 2015

KATA - KATA HATI #5

Salam 11.34 minit malam . ☺

Haaaa ... Sebenarnyakan , hati ni ❤ macam dah kena curi je . Tapikan kita biarkan je rasa ni bertepuk sebelah tangan .! Haaa .. Hanya mampu tengok je . Geram tau .!

Entah bila perasaan tu muncul pun tak tahu . Yang kita tahu hati ni kental tok sorang TU dan TU je .! Bertahun lama kita simpan rasa ni dekat orang TU je .! Tapi kuasa Allah , siapa dapat menolaknya . Allah hantarkan rasa yang sama tapi pada orang yang lain .!

Rasa yang Allah hantarkan ni sama je , tapi kenapa pada yang lain .? Rasanya yang kali ini lebih susah untuk didekati atau lebih tepat mustahil .! Bukan senang seorang Eycha nak feeling in love okeh ! Tapi ....... Haha ....

Mengarut entah apa-apa je malam ni .. Eh tapi serius kita selalu rasa rindu pada orang yang baru ni ..
Serius kita tak tahu latar belakang dia .
Serius kita tak pernah tahu dia wujud .
Serius kita bukan pasang niat nak buat cerekarama . Hahahah ..
Tapi serius kita selalu rindu kan dia .

Pada matahari kita minta sampai kan salam .
Pada awan kita mohon lindungi dia .
Pada hujan kita minta bg tahu kita sedih .
Pada bulan dan bintang kita minta diberitahu kita gembira melihat dia .
Terakhirnya ,
Pada Allah kita minta kurangkan rasa rindu ni andai kita bukan milik dia .

Hehew ..  Hehew .. Trimasss for tonight !

Monday, November 16, 2015

Happy Birthday Mohd Zeffy

Selamat petang bloggies ...
Post kali ni dedicate untuk Mohd Zeffy a.k.a pembuli tegar >.<
Birthday dia sepatutnya 14/11/2015 tapi kami sambut awal memandang kan 14 Nov tu jatuh hari sabtu dan takut ada yang tak boleh follow .
Surprise kali ni memang gila . Hari rabu plan , khamis dah nak buat celebration . Hahah ☺ . Nasib baik orang - orang yang terlibat dapat menjayakan majlis ni walaupun kecil dan penuh kekabutan sikit .. Tak extreme la orang kata kalau semua smooth je kan .? Kan .?
Dari nak beli belon , cake cari tempat parking semua huru hara ... Tapi alhamdullilah semuanya berjaya .!
Dekat sini nak buat ucapan dan nyanyi sikit :
Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Mohd zeffy
Happy birthday to you .
Semoga panjang umur , murah rezeki , jadi anak y soleh dan kurangkan buli aku ok !
Hahaha ... Trimass











Sunday, November 15, 2015

Selamat Pengantin Baru En. Saiful

Hello bloggies .
Sebenarnya ni kita throw back je tau . Sebabnya kenduri En.Saiful 30 / 10 / 2015 .. Heee ... Yang rancang nak pergi macam ramai tapi at last cuma 5 org je yang pergi . Jadi saja je na abadikan momento keluar bersama sama rakan kerja .
Kita orang gerak pagi . Yelah Ampang ke Johor jauh kot .! Yang tak boleh blah nya pagi pagi bukak lagu dangdut . Haha .. Apa kes pon tatau la . Dari Ampang sampai Seremban Ap bawak , yang selebihnya Kak Daia yang bawa .
Perjalanan kita orang mencabarlah juga sebab sesat . Lepas tol Kulai ( kalau tak silap ) sepatutnya kena masuk kanan tapi kami terus . Haaaa .. Amek kau , tah kemana mana perginya ... Siap kak daia main main U turn selamba dia je ... Dia lupa kot dia bawak Nazaria masa tu bukan Vios . Haaa sekali tak lepas tau sebab besar ... Haiyooo kak daia ...
Then buka waze , tengah tengah ralit tengok waze hampir - hampir je kami terlanggar divider .. Hahaha .  Nasib baik kak daia cekap . Kalo eycha yang bawak tak tahu lah .! Kami pon pasrah je ikut waze . Waze suruh kona kiri kami pon kona kiri . ⬅⬆↗↖Tapi dalam hati tu takutlah juga sebabnya waze gila bagi jalan yang muat - muat satu kereta je lalu ...   Puihhh ...
Tapi alhamdullilah sampai juga kami ke rumah pengantin . Yang paling terox tau tak ape .? Abg zizul sempat pula hanto kereta dia tok di basuh ... Terox dan terox la abg zizul ni .
So balik tu sepanjang perjalanan hujan .. Hujan tu macam tau tau je ada hati yang terluka  tapi buad - buad tabah  .. haha ..
Ok ... Trimass











Wednesday, November 11, 2015

SEGMEN KEMBARA MISTERI BURUNG HANTU

Hello bloggies .

Lama rasanya tak aktifkan blog ni . Jom kita join Kembara Burung Hantu ni .

http://merosnordn.blogspot.my/2015/11/segmen-kembara-misteri-burung-hantu.html

Klik banner untuk join okeh ?

Trimas .

Monday, November 9, 2015

Cinta Dua Darjat !

Hello bloggiesss ...

Lama gila tak mencoret - coret hikayat .. Nak tanya lah kan kan kan ..! Korang masih lagi ada istilah CINTA DUA DARJAT ..?

"Beza antara kita rupa , darjat dan harta .. Sudikah terimaaa" 🎤🎤🎤🎤

Malangnya kisah dua darjat ni masih lagi ada .. Cuma masyarakat sekarang menunjukkan nya dengan cara halus .!

Kita bagi beberapa contoh ye :

1) Awak keturunan sekian sekian kena kawin dengan keturunan yang sekian sekian juga .. ( memandang darjat )

2) Awak belajar sampai tang tang tang tak kan na kawen dengan minah tang tang tang ni ( memandang harta)

3) Awak punya la g treatment sana sini , 'suppirment' ribu riban sekali awak nak kawen ngn dak lumpur ja ( memandang rupa )

Trust me , kita berani potong kuku la kalau ada yang cakap unsur2 memandang diatas tidak di praktikkan .. Cuma situasi je berbeza ..

C'mon guys nak tak nak kita terima juga semua benda ni . Korang tak payah nak acah - acah alaf 21 sangat . Sampai masa pak hang kata kawen dengan jiran sebelah .. haaaa .... mana hang na lari .. Hang sanggup na buat cerita tanggang kah ..? 

Eh eh .. kita bagi contoh ja tau kat ☝ ni .. Hahah 😀😀😀😁😁😁
Bagi yang tak kena batang hidung tu bolehlah cakap :

"Kuno bhai mende2 ni" ( kuno kepala hotak hang )

Pada korang yang mengalami semua ni bertabah lah .. Ada maksud - maksud tersembunyi yang org tua kalian tak nak hebah kan la ni ...

YA YA BUKAN SENANG , BERCINTA LEPAS KAHWIN . Tapi korang ada ke jalan lain .. Kahwin kalau tak ada restu org tua pon tak boleh tau guys ... Cubalah korang bawak2 berbincang dengan org tua korang dulu . Mana tau kot-kot pak hang kenan pulak dengan jodoh yang hang carik . Sebenarnya org tua kita nak kita bahagia . Tu je , so mana yang boleh bawak bincang tu bincang la .. Dok kat beranda isap rokok barang sebatang dua sambil2 menyelami hati ke hati . Yang perempuan jgn pulak korang join isap rokok !!!  Memang kene parang la jawapnyaaa ! Buad la cekodok ka seri muka ka bg pak hang ngn mak hang sejukkkkk ... 😉

Jadi ............ Sama - sama kita cari jalan penyelesaian okeh .?

#tau la esok na Raya Hindu kot ya pon main la mercun jauh-jauh sikit .

Saturday, June 27, 2015

PHUKET DAY 2 - PHI PHI ISLAND

Hello blog ...

Eycha nak sambung untuk hari ke - 2 di Phuket ... Pagi tu dapat morning call pukul 5.30 a.m .. Hahah ... Kau rasa ..? Kat Malaysia pun aku bangun pukul 6.30 tau .... Bila dah bangun & siap-siap tu eycha terus call yana . Just to make sure yang dia dah bangun .. Luckly dia memang dah bangun . Tapi si AP & NAJOL , eycha call-call tak berjawap . Penat call yana berulang kali . 

" Yana budak dua orang tu tak angkat call , panggil dekat beranda pon tak bukak ..."
" Hish , biar betul diaorang ni "

At last tu eycha pegi jugak ketuk pintu diaorang ... Tahu tak ...! Tahu tak ...! Diaorang dah bangun cuma tak nak angkat call sebab ingat tu MORNING CALL ...! Puihhhh korang ... Memanglah engkorang ni ...


Ok , hari ni aktiviti we olls hanya di PHI PHI ISLAND . Pukul 8.30 am dah bertolak ke PENGKALAN .. Hahaha .. Pengkalan sangat ... Tapi sebelum bertolak kita kena sarapan dulu okeh .?

Disebabkan ragu-ragu , eycha amek KOKO CRUNCH je ..

Take a breakfast b4 you go!

Ha , sebab eycha amek Koko Crunch sebab ragu-ragu lagi dengan makanan dekat situ . Yelah paham kan bila kita berada dinegara orang .. Heh ... Lagi satu pagi sangat dek non ... Tahun Masihi bilanya hakak sarapan awal-awal pagi ... Lepas semua dah siap we olls pun naik ke van memasing ... Eycha dan mereka VAN NO 2 ... tapi ta ade tangkap pun dengan pemandu we olls .. Ouh btw nama pemandu we olls ASRI .

But first let we take a wefie ...Haha

Memasing muka teruja nak g pulau .. Puih .. Haha


Depan tu ade kak asma , kak faz , kak ani ... Tak muad nak interframe ... heheheh .... Sampai je dekat Jeti we olls diberi pelekat kaler hijau . Kita orang naik Sea Angel Cruise . So dalam tu coffee , tea percuma ok .. Yang lain sila bayau ... Perjalan we olls hari ni dalam Cruise mengambil masa 2 jam ... 2 JAM TAU ...!!!!! 

Phi Phi Island ni ade 6 pulau tau .. Tapi we olls cuma dibawa ke PHI PHI LEI dan PHI PHI DON ... 2 hours on the cruise and you guess what ..? Eycha Mabok .... Lepas tu dah tak boleh nak buat ape-ape dah ... Next is just KROH KROH KROH ... Lagi satu masa diaorang snorkling tulah eycha dan yana dah mabok ... Hahaha .. Kelakar nok ... Tapikan sebelum tottally mabuk tu sempat la we olls ambil gambar ats cruise tu ...

BTW TIME NI KAKI TA BERAPA NAK KUAD


KAK SYIDA MAIN CAK - CAK



OUR YOUNGEST BROTHER


PEACE 


SNORKLING TIME .. YAY

Lepas tu habis la eycha & yana mabok ... Dah mabok baru terhegeh-hegeh nak cari Kak ALIA mintak ubat ... Hahah ... Tapi yana lagi worse sebab nak bangun pun dia tak larat ... Hahah .. Rupa -rupanya bila makan ubat tu kita akan rasa mengantok sangat . Patutlah mata ni walau di lawan macam mana pun tetap nak tidur ... Hahah . Choi sangat tau . 

Lepas semua selesai bersnorkling dan meninjau-ninjau pulau we olls dibawa makan ke PRINCESS restaurant .. Akhirnyaaaaaaaa , eycha jumpa juga ayam ... hahahah ... Makanan kat situ sedap lah juga... Yummy .... Ouh ye masa makan ni we olls jadi mama & paparazi ... Kalau nak tengok gambar ape kenalah tunggu dekat SPECIAL EDITION punya post ... hmmmm .... Jum sambung menghayati gambar kami .





Lepas makan , we olls meninjau-ninjau untuk mencari sourvenier ... Hmmmm .... Kene pandai tawar menawar okeh ..? Dan kami kembali ke Phuket dengan menaiki Cruise selama 2 jam lagi .... Huuuu , huuuu .... Sampai kat Phuket kami dibawa merefreshkan diri di sebuah masjid ... 
Lepas tu baru dibawa ke kedai sourvenier yang murah ... Lepas bershopping , kita pergi makan .... Oh yeah ... Shopping sampai pukul 07.00pm kau ...!

Lepas makan , kita terus balik .. Malam tu tak ade pegi mana-mana pun ... Just like yesterday , lepak berandar tengok brade selit ... Malam tu pulak hujan ... Eycha cuma kirim banana pancake je dekat kak ikin ...

BANANA NUTELLA PANCAKE !
Berakhirlah hari kedua di PHUKET ...

Trimass ...
Nota Pancake : Pancake tu eycha makan untuk breakfast sebab malam tu waktu kak ikin hantar eycha da tidoooooo .....



Wednesday, June 24, 2015

KATA - KATA HATI #4 - NILAI DIRI SENDIRI DULU

Dear blog ...

Malam ni tak ade ceita pasal Phuket ... Esok mungkin ada ... Malam ni eycha terpanggil nak menghapdate  topik yang eycha & membe eycha bual kan sekejap tadi ...

Memang manusia ni tak lepas daripada buat kesilapan , macam eycha pun ada silapnya ... Tapi kan , kenapa perlu ulang kesilapan yang sama pada org lain .? Kenapa tak sedar - sedar diri lagi dik non ? Suka eh buat hal dengan orang ?

Meh sini eycha kasi satu pengajaran . Mak pesan kalau nak mengata orang tu tengok diri sendiri dulu ... Cukup tak kain tu ... Kalau cukup baguslah ... Jom baca kisah ni ...

Satu hari polis datang ke sekolah cari Ali ... Semua mata-mata liar terbeliak termasuk Kasim . Balik tu Kasim cerita dekat mak dia , Mak Senah pasal Ali tadi . Kasim cakap Ali kena tangkap dengan polis . Mak Senah yang terkenal dengar perangai SPEAKER dia pergilah canang satu kampung bahawasanya Ali kene tangkap polis dekat sekolah tadi . Bila orang kampung tanya kenapa . Mak Senah rilex je jawap

" Aku RASA lah Si Ali tu kena tangkap pasal mencuri KOT . Yelah keluarga Mat ( ayah Ali ) kan susah . Tu tak ada kes lainnya selain mencuri "

Jadi , kisah Ali mencuri pun sampailah ke pengetahuan satu kampung dan keluarga Ali . Tapi keluarga Ali rilex-rilek je dulu ... En. Mat pon sembang-sembang isap rokok barang sebatang dua dulu ... Tak melatah pon ...

Selang sehari Pengetua buat pengumuman bahawa Ali dah jadi HERO sebab mengecam perompak yang suka pecah rumah orang kaya ... Kisah FAKTA ni pula tersebar ke seluruh kampung dan sampai ke telinga Mak Senah ...

Haaaaaaaa .... Korang rasa ape Mak Senah buat ? Malu tak ? Dah lah guna ayat RASA , KOT .. Lepas tu rilex je Mak Senah sebar satu kampong ... Mak Senah pon bukan elok sangat perangai , kalau elok tak adanya dicanang satu kampong cerita Ali kena panggil polis .

Jadi , awak awak awak yang kat luar tu dah cermin diri belum masa buat cerita auta tu .? Awak rasa saya tak tahu ke apa background  awak .? Awak ingat awak baik sangat macam malaikat .? Awak rasa awak paling suci ke .? Awak confident ke tak pernah buat kerja macam tu .? Awak confirm ke dengan cerita auta awak tu .? Ke awak ni spesis yang acah - acah alim masa bulan puasa .? 

Awak , saya nak tanya ni ... Awak pernah tak fikir pasal perasaan orang tu masa awak buat cerita auta ni ... Awak tak rasa bersalah ke .? Awak tak rasa macam nak CERMIN DIRI ke .? Awak tu pun masih bertatih nak berubah , kenapa asyik nampak salah orang je awak .. Saya pun jahat , tapi saya tak ada lah cerita tanpa ada bukti .. 

Andai ditakdirkanlah awak baca post saya ni , saya mintak sangat-sangat dekat awak supaya CERMIN DIRI . Kita sama - sama buat silap ... Jangan na buat cerita AUTA sangat tau ...


Trimasss ...
Nota Hati : Bulan Ramadhan ni bulan mulia tau , sila kumpul PAHALA daripada DOSA 

Monday, June 22, 2015

PHUKET DAY 1 - WELCOME TO PHUKET PART 2

Dear blog ... Sawadikap ...

Hahah , fyi eycha memang tak move on lagi dari percutian hari tu .. Yelah macam mana nak move on kalau banyak sangat momento semanis gula-gula kapas . Ahaks . Ok , ni part terakhir untuk hari pertama .. But first ,  izinkan beta menberitahu apa yang ada dekat phuket ni ..

Kat sini ada pulau - pulau yang chantik , gadis gadis yang shy shy my ... * ini joy suka , shy shy my ... >.< . Sumber pendapatan diaorang mostly  daripada pelancongan sebab tu dekat sini banyak sangat "entertaiment" dia ... Barang -barang pon boleh blah lah murah , kena pandai cari tempat juga . Ouh ye pada yang suka mengurut tu bolehlah cuba sebab kat sini bersepah kedai urut , cuma kena pandai pilih je ... Okeh ?

Ok dah , nak sambung cerita ni ... Lepas check in , masing-masing dah tak sabar nak jumpa air  ( swimming pool ) . Hahah .. Macam tu sekali excited kau ... Lepas refresh kan diri , we'olls janji jumpa dekat swimming pool ... ( Eycha , Yana , Najol , Ap , Joy ) Mula-mula tu nak pegi tukar duit je dekat depan hotel plus cari selipar sebab eycha tak bawak selipar ... T_T
Orang tua cakap alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan ... Jadi kami 5 sekawan pun melangkahkan kaki ke Patong Beach ... Dari hotel ade lah dalam 5 minit . Dan jeng , jeng , jeng ...


left ( joy , ap , najol )

King & Yana  ( the only girls )

Non sabar sampai bawak tuala putih keluar .

BAGILAH KAMI BERBAHAGIA SEKETIKA .

PERTANDINGAN TUNJUK GIGI 

SMILE AS YOU CAN 
Kalau perasan lah baju eycha & yana dah bertukar di gambar yang ke - 4 ... Ada kisahnya .. Kan tadi eycha cakap dah alang-alang carik selipar tu kitaorang pon pegilah ke pantai , disebabkan pakaian eycha & yana tu macam tak sesuai untuk bermain air , we'olls dipaksa balik oleh AP ... Dia yang membuatkan eycha dan yana berjalan 5 minit kembali ke hotel dan 5 minit kembali ke pantai ... Bila dah penat-penat balik semula ke pantai sedihnya tak terkata sebab tak dapat pon main air laut dia ... T_T  , tahu sebab apa ? Sebab BAHAYA , ombak dia terlalu kuat .. Dua kali bantai terus tenggelam kaki dak yana ... Haaaaa , kau rasa ? Itu sebab we'olls main selfie-selfie je ... Hahaha ... Boleh lah kan daripada tak ada ... But still ,  we'olls dapat merasa air laut dia dengan berdiri saja digigi air ... Heeeee ...

Seterusnya pukul 07.00 malam , kami dibawa makan malam di sebuah restoran halal ... Tak jauh pun dari hotel , tepi pantai Patong juga ... So masa makan tu sebok la tengok ombak menggila .... Jom zoom out in ..

MUKA PALING LAPAR 

JOY ( 3 FROM LEFT ) DAH TAK SABAU 

OI EYCHA , AMEK PIC AKAK .

MAIN MENU . TOM YAM !
Acara seterusnya adalah terbahagi 3 kumpulan ...

1 ) Pergi Bangla Road
2) Pergi Hard Rock Cafe
3 ) Pergi balik Hotel ...

Eycha dan 5 sekawan dengan bangga memilih PERGI BALIK HOTEL .! Hahah ... Kesah ? Penatlah weh lepas seharian berjalan tanpa henti , ingtat tak penat ke . Tapi balik tu Yana naik bilik eycha , so we'olls cuma lepak beranda je ...
Ouh ye lupa pula , eycha satu bilik ngn kak ara plus bilik kiterang bersebelahan bilik AP & Najol sebab tu kiterang boleh sembang B to B * beranda to beranda okeh anak-anak ...!

Haaaaaaa ..... Berakhirlah hari pertama eycha dan rakan-rakan di Phuket ... So untuk hari kedua eycha hapdate lain ... Bye-bye ...

Trimasss ..
Nota Cuti : Bulat gila muka mak ngah dek non !