When I close my eyes , I see that smile.....

Friday, March 22, 2013

Awas Riak Muka Anda ..

Hello blog ...


Lama juga blog ni menyepikan ... Rindu kan ? Hahahah ... Ah ! Perasan sudah ... Post kali ni tercipta bila seorang kawan eycha ni meluahkan perasaan tentang riak wajah / ekspresi seseorang tu ...



Jom kita renungkan sejenak , pagi-pagi datang kelas , lepas tu nampak member kita tu wat muka masam mencuka ibarat baru lepas tertelan biji asam ..... Agak-agak korang nak buat ape ? Kaki kan je muka dia atau baling meja dekat muka dia ? So annoying kan ? Tapi bagi yang dah biasa macam eycha , kitaorang buat relex je ... Sebab dah biasa , dah lali .




Lepas tu yang buat muka dengan tak semena-mena nya selepas bersuka ria ... Kejadah apa nya tu ? Dah lama tak makan nasi guna tiub ? Ke kau saja nak kene penerajang ?



Ha .. Apa kata lepas ni korang yang suka buat muka masam tak kira masa atau tempat tu , apa kata cuba ubah perangai tu .. Kalau orang yang faham tak apa .. Tapi kalau orang yang baru sehari dua kenal korang , mesti dia orang akan fikir macam-macam .



Cuba ubah secara perlahan , bukan secara drastik ... Nanti tak jadi diri sendiri pula .. hahahah .. Tu dah masuk kes lain ....



Eycha tahu korang mesti cakap , " ah lantak lah muka aku , bukan kau " Ye memang tu muka korang tapi muka tu la yang di public kan .... Jadi ta salahkan kalau kita memanisssss kan muka tu sedikit ?



Ok , sekian babeh ...


Lurve eycha ...

1 comment:

  1. Tidur x cukup kot... Tp apa salahnya senyum kan.. Sedakah tu.. :-)

    ReplyDelete