When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, December 31, 2012

' Segmen up follower dengan sepantas kilat II '

Hello blog ...


Hek eh ... Rajin pulak dak eycha ni hapdate banyak2 ...
hahaha ... haku peduli hapew nye ( tone kak diana )
Jom la kite supprt segmen ni , boleh kenal2 kan ...
Aaaaaaa ...... 
Mane tahu kawan2 korang ley sepantas kilat bertambah , mahu tak guling2 kat jalan tar tu ...
Nak maklumat lanjut click SINI BABEH !!

' BELOM COBA, BELOM TAW ! '

Ok , Sekian terima kasih .

Lurve eycha , ampang ....

Hospital Ampang

Hello blog ....

Kali ni eycha nak cerita pasal servis yg diberi oleh Hospital Ampang ...

Malam semlam sepupu eycha jatuh tangga kat sunway tp ayah suruh teksi bwk dy ke hospital ampang ... Sbb dekat dgn rumah , takut kalau die kene tahan dekat wad ke , senang na ulang alik .

Eycha amat faham perasaan kau cget ... Sbb eycha pun pernah meraso .... Hahah ... Lepas daftar tu buat check kat bilik 7 lepas tu abang tu cakap

' gi buad x-ray lepas tu datang sini balik '

Kita orang pon tolak la cget ke bilik x-ray . Lame nye tunggu pastu orang kat bilik x-ray tu tanya dengan nada sombong & bongkak

' td dari bilik mane ? die suruh masuk bilik mane '

wah3!!!!! Where your manners ? Oh my .. My ... Lepas tu balik semula untuk jumpa doktor ..

Orang tak berapa ramai , doktor pula dua orang je . Tapi na tunggu turn mmg lama , lama , lama sangat !!!! Nak tahu sebab ape ?

SEBAB LAGI SATU DOKTOR TU TENGAH DOK RELAX2 , TADEW BUAD APE PON EYCHA INTAI !!!!!! DOKTOR LELAKI MELAYU PULA TU !!!

Haiii .... Lepas tu masa sepupu eycah masuk doktor ta cakap banyak tapi nurse pulak yang lebih2 macam dia pula doktor ... Doktor cuma tgk x-rays je lepas tu ckp kaki die tadew pape ... Ntah2 doktor tu ngigau kot .. Sepupu eycha punya la lama & sakit tunggu tapi itu je yang dia cakap , lepas tu nurse lak y banyak cakap .. Ape function doktor kat situ ?

Eycha dan keluarga amat tak berpuas hati dengan service yang disedia kan !!! Sungguh takbpuas hati , eycha bagi 0.5 bintang untok malam tadi ..

Lurve eycha , pandan mewah .
posted from Bloggeroid

"ZyraRoxx's Blogbuster"

Hello blog ..


Hahahaha ..... Hamekkk .. BLOGBUSTER kan ?
Ni kali ke -2 eycha join permainan ZYRAROXX's ni ..
Blog beliau memang meng ohsem kan eycha .
Belog beliau juge menjadi tempat sasaran melepak eycha .
Eh ! Kejap , udah melencong lebih la ....
Kalau nak meraso blog korang bum...bum..kebabomm ...
Wajib untuk korang menyelitkan diri dalam acara ni , hah mane tahu bole masok permanent bloglist dia .
Hahahaha .... yang ni eycha paling suke ...

 Barangsiapa yang join perlulah follow, like kalau ada page, komen dan yang sama waktu dengannya ke blogs yang join, jangan nak kerek sangat, gua geget satgi.

Acara bermula 30/12/12 - 30/01/13

Maklumat lanjut di SINI

Lama kan .. lama kan .. Hahahah ... Sempat sangat la korang na join ...
ok ... penat dah ....

Lurve eycha , ampang .

"Year End Giveaway By Cik Bunny"

Hello blog !


Memang akhir tahun lah cerita nya eycha join .. Hahaha
Lai la kite pakat ramai2 meriah kan GA ni .
Hadiah dia pun kawaii2 macam tuan belog ..
Hahahah . Tarikh tutup die 3 January 2013 ok ?
cepat2 join ...
mane tahu boleh menang ...
Nak lebih detail click sini


Lurve eycha , ampang

Wednesday, December 26, 2012

Wordless wednesday #4



Kejadian ni buat eycha takut sangat sampai nangis ... T_T

Eycha , ampang ...

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 25, 2012

Itu lah manusia ..

Hello blog....

Disebabkan tadi ade membe eycha yang datang mengadu nasib die pade eycha maka terjadi lah entry kali ni .

Tapi bukan nak cerita pasal dia cuma eycha nak kongsi cerita eycha . Dia kata eycha ta mungkin paham ape yang die lalui tapi sebenarnye ape yang die cerita tu bagi eycha , eycha dah lali ....

Manusia .....
Bila dah berada di puncak mesti payah nak memandang ke bawah balik . Bila dah senang mula lupa diri . Bila kita minta tolong dicerca , dihina ... Eycha tak cakap semua tapi segelintir yang macam ni ...

Cerita eycha ...

Dulu keluarga eycha susah ... Keluarga belah mak memang bukan orang senang ... Keluarga belah ayah memang senang2 belaka tapi bila ayah susah jangan kata kan kopi susu , beras sebutir pun kakak2 n abang2 ayah ta nak hulur . Tapi arwah atuk & nenek belah mak n adik beradik mak sanggup turun dari kampung , berendeh2 nak hantar kan lauk , barang dapur untuk anak menantu diaorang kat kl ni ... Wal hal arwah abang ayah tinggal 2 lorong je dari rumah kite orang ...

Eycha ingat lagi bila raya je , kita orang 3 beradik duduk rumah diam2 ... Masa tu mak tak kerja lagi ... Nak beli baju raya pun tak mampu ... Orang sekeliling pandang pun tak nak sebab takut ... Bila pergi rumah arwah abang ayah yang tinggal dekat lorong depan tu mesti makanan semua dia simpan , duit raya lagi lah jauh ..

Lepas tu pergi rumah kakak ayah yang dekat setiawan , sama juge .. Setitik air pun tak dihidang kan untuk mak dengan kita orang .. Kakak die pelawa ayah je ... Cis memang lahanat ... Kalau makan dekat rumah tu , tak boleh kotor2 , nasi sebutir pun tak boleh nak ade atas meja .. Eycha memang tak suka dengan mak cik eycha yang dekat setiawan ni ... Sebab dulu masa eycha tengah sambut birthday eycha die sergah2 eycha sampai eycha nangis .. Cis , sadis aku ....

Tapi ayah sekarang dok puji2 anak mak cik eycha y kat setiawan tu sebab jadi retis ... What the hell la ....

Tu masa keluarga eycha susah ..
Sekarang ni bila keluarga eycha dah senang sikit .

Mak cik eycha yang kat langat tu pertikai kan harta - mende & wang ringgit ayah eycha ... Bullshitoo ...

Masa tu mak eycha tengah sakit sebab baru eksiden , mak cik eycha tu sound kat ayah ...

#' aman( singkatan kamarulzaman) duit kamu , harta kamu tu nama ipah kan ...? Kalau jadi apa2 dekat ipah macam mana harta kamu '#

Yang ni memang lahanat .... Mak eycha cuma sakit je bukan na mati lagi . Ade ke patut sorang kakak cakap macam tu ...?

Dan disebabkan keluarga eycha dah senang sikit skg ni , mak cik eycha yang kat setiawan tu baru lah nak cakap sopan2 , baik2 dengan mak ... Baru nak peluk cium .... Hakkk tuii ..

Disebab kan itu eycha amat teramat benci dengan keluarga belah ayah . Semua mata duitan , orang yang tak kenal diaorang mungkin akan cakap drang orang kaya yang baik ... Ptooiiee .... Meh sini eycha ceramah sikit kat korang kalau korang cakap macam tu ... Perangai diaorang tak pernah berubah dari dulu sampai hari ni ... Kedepan eycha tak tahu lah ...

Sebab tu mak selalu pesan , kita kalau susah jangan di heboh2 ... jangan memintak-mintak ... Duduk rumah cerita dengan Allah je ...

P/S : entry ni bukan nak meng aib kan mereka cuma melepas kan rasa terbuku 16 tahun ... Dan juga untuk pengongsian bersama ..


Lurve eycha , ampang ...

posted from Bloggeroid

Tuesday, December 11, 2012

Sakit hati bila orang tak jaga hati awak?

Hello blog....

Lai sini jap , sini sikit ... Ha , ini kali eycha mahu cerita sikit pasal kawan2 eycha yang dok mengeluh pasal orang tak jaga hati dia .... Contoh ayat paling power sekarang macam ni :

" Sakit nya hati bila kita jaga hati orang orang tak jaga hati kita "

Tengok2 ... Ayat seperti diatas yang kite selalu nampak kan ???
Eley ... Eycha pon penah juga cakap macam tu ..
Tapi bila di ' flash back ' kan balik kita akan dapat jawapan nye ...
Sebab orang tu tak jaga hati awak sebab awak pun dulu tak pernah nak jaga hati orang lain .
Dok pk pasal diri sendiri je ...
Lepas tu bila kena batang hidung sendiri baru lah nak sedih tahap petala 7 ....

Konklusi nye korang kena pk , korang buad baik akan dibalas baik , tapi kalau korang buad jahat .... Sendiri fikir lah ye ?
Jangan salah kan orang lain sangat lah kalau orang tak jaga hati awak ...
Selalu lah kite meng ' flash back ' untuk dapatkan pengajaran ...

Eycha , Lembah Jaya Selatan ....

Saturday, December 8, 2012

23 hours more !

Hello blog.....

Lagi 23 jam masuk 9hb december 2012..... Yeah itulah tarikh adik eycha lahir....
Eycha dah siap order cake .... Rm 100 .... Sekali siap hantar .... Since adik eycha balik minggu ni ... Boleh lah kita orang celebrate kan untuk dia .... 

Tapi mak pula yang sibuk dengan kerja ....
Tak tahu lah mak dapat join ke tak ?
Yang adik eycha pulak sibuk nak pegi konsert dekat Sepang tu !
Haish ! Macam dah tak ada hari lain pulak konsert tu nak buat ...
Start konsert kata nya pukul 2 habis mungkin dalam 12 - 1.00 a.m ...
Mak aih ! Lama eycha nak tunggu tu ...
Budak ni pun boleh tahan sengal nya ...
Tak kan tak ingat birthday sendiri !

Sekian sahaja luahan saya !
Eycha , ampang !

Wednesday, November 28, 2012

Wordless Wednesday #3

Hello blog !!!!










Finally eycha dapat juga ganggang telefon ni .....

Lurve eycha , ampang
posted from Bloggeroid

Tuesday, November 13, 2012

Head and Shoulders Green Apple ..

Hello blog !!!!

Ta tahu lah eycha lambat atau bende ni memang baru .... !!! Tapi sememang nye ni barang baru ..... Eycha cakap dekat kawan2 eycha pun diorang ta tahu .......

Ye ini bukan cubaan ini betul2 .... Eycha dah beli pun head and shoulders green apple shampoo ni ... Bau apple dy memang kaw2 luuuuuu .... Kaw hado ??? Eycha hade .... Lepas beli terus pakai walau pun sebelum beli tu da basuh ranbut .... Memang fanatik apple eycha ni !!!!



Terima kasih H & S

Lurve eycha , bersama montel ...

posted from Bloggeroid

Sunday, November 11, 2012

JMB di Ego S ???

Hello bloggerssss ....

Ha ..... Mesti ta tahu JMB tu ape kan ???? Ia nya short form untuk Join Management Body .... Ala kalau yang duduk rumah flat tu mesti tahu sebab itu nama pejabat pengurusan maintenance .... Majlis Perbandaran yang bagi nama JMB tu ..... So mari kita zoom out in ....

Malam semalam eycha teman kak ara hanta makanan dekat adik die ... Sekali masa sampai kat motor , kak ara dengan tak semene-mene nye nampak no. plat kat bawah ni ....





Waktu ni malam , tengah malam dah pun ... Tu yang berani tangkap gambar tu sebab tak ade orang ...

Kepada tuan motor maaf kan saye ye ???

Lurve eycha , excella bussiness centet ...

posted from Bloggeroid

Friday, November 9, 2012

Tak dihargai , siapa yang salah ?

Hello blog !

Hmmmmm ..... Emo pulak petang2 ni ... Ni bukan nak cerita pasal eycha je , tapi semua ... Mesti korang pernah rasa ' macam ' tak dihargai kan ?? * angguk2 burung belatuk .... Cettt !!! Ta mooo tipu okeh ?? Bile perasaan tu muncul mesti rase macam nak meraung dekat satu dunie kan ??? Meraung kejadah ape kang kene baling pulak dengan botol ... Jom kite zoom out in !!!!!!!

Perasaan ni memang suke datang bile eycha tengah seronok2 bercanda ... Chit betul la ... Selalu eycha fikir :

' aku ke yang salah atau diaorang ? '

Rasa2 nya dah buat sehabis baik ... Dah sehabis tenaga dan idea tapi .... Kenapa masih lagi beliau2 tidak pernah berpuas hati ??? Perlu apakah lagi ?? Adakah anda mahukan limpa beta ???

Dan pernah kan korang rase ta nak wujud je kt depan mereka2 tu kan ? Tak pun rasa macam nak pijak2 je otak mereka kerna tak mengendah kan kehadiran kita kan ??? * Ape lagi , g la pijak !!!

Tapi yang eycha paling sadis bile anak2 tak menghargai ibu bapa mereka ... Ok kat sini eycha maksud kan dalan semua segi ... Mungkin korang akan cakap yang korang ta penah buat perkara2 begitu tapiiiiiii ... Cuba anda2 & juge eycha , kite togade-gade fikir balik .... Mungkin kite penah buad bkn secara live ... Contoh ..... Ni contoh tau :

# tangkap gambar lepas tu , naik kan jari hantu tu dgn gah nye ...

# buat status maki- memaki orang lain dgn kata2 yang sungguh ' indah '

Due contoh yg eycha bg tu menunjuk kan yang kite secara tak langsung dah tak menghargai didikan ibu bapa kite kan ??? Mane ade org tue yang besar kan anak dye dgn tak ade kasih sayang ???

Oke cube bayangkan kalau ibu bapa kite tgk gambar tu atau baca status tu ??? Mst sedeh kan diaorang ???

Jadi nak salah kan siapa tu ? Nak kate tak cukup kasih sayang ?? Tak mungkin ....

Ha ...... Same2 lah kite fikir .... Semua org pernah buat salah tapi jangan kite ulangi kesilapan yang lalu berkali2 ok ???
Sekian ....

Lurve eycha , rumahku syurga ku...

posted from Bloggeroid

Monday, November 5, 2012

Seburuk Mana Pun Dia , Dia Tetap Ahli Keluarga Kita.

Hello korang .....

Lama gilosh eycha tak bukak belog ni . Amek kawww . Berabuk beraban . Panjang pulak kan tajuk kali , masuk mood sentimental la kali ni ye ? Ok jum zoom out in ...

Pada satu malam yang dingin , ( hah ! amek kaw , macam nak buat karangan dah ) eycha dok la merenung bulan yang malas nak muncul , tacin ke bulan tu ? Tapi angin memang tiup sepoi2 je ... Best woo lepak sengsorang malam tu ... Tibe2 eycha dengar orang marah2 , ( al-maklumlah duduk rumah flat , bukak pintu toilet pun orang dengar ) eycha tegaskan setegasnya disini bukan niat eycha nak mencuri dengar tapi memang dah kena dengar sebab eycha lepak dekat kaki lima time tu sambil2 menghirup nescafe . Ahaks .... Biasalah mak marah anak ... Lepas tu dengar kedeganggggg !!!! *pintu dihempas ... Dasat sungguh ... Terkejut jugalah time tu ... Biasalah remaja yang nak mula memberontak ... Ade je yang nak di cari pasal nya . Ciss !! Aku dapat kau , aku sekeh kepala kau budak !!! Sejenak , ceh .... Sejenak eycha fikir eycha pun dulu macam tu , bila eycha benggang dengan abang eycha laju je cacian dan makian yang terbit dari mulut ni . Tak dinafi kan abang eycha seorang yang diktator ! Haaaa .... Jangan terpedaya dengan luaran die ok ??

Tuan DIKTAKTOR KOTOR >.<
Menci gile bile die mengeluarkan titah berikut :

akak , amik kan aku air ..
akak , bukak kan komputer tu , aku nak main .
akak , tolong beli kan rokok .
akak , aku nak guna komputer .
akak , tunggu dekat bawah , lagi 5 minit aku sampai ( sejam kemudian baru sampai )

Argh !!!! Benci nye bile die keluarkan ayat tu ... Macam2 lagi ayat tragis yang terpaksa eycha dengar .. 'Akak itu , akak ini ' sampai bergaduh lah kiteorang .. The best part is sampai eycha nangis kene buli & kena pukul kalau tak dengar cakap dia . Lagi satu eycha tak berani nak menangis depan die sebab keluarga eycha ni agak pelik sikit sebab kalau menangis lagi diaorang akan cakap macam ni .

' hah ! nangis lagi ... nangis lagi ' - tone marah
' kau nangis lagi aku pukul kau lagi ' - mengugut ! tak sukeee
' kau sapu cepat air mata tu sebelum aku pukul/ bagi makan cili ' - kejam ....
' kau bagi tahu mak/ayah aku pukul kau , lagi teruk aku pukul ' - speechless cepat2 kesat air mata

Ni semua dari didikan mak ... Semua dalam rumah tu penah rasa ... Eycha pun pernah buat dekat adik eycha  . Cuma kalau eycha nangis eycha cari ayah sebab he's the Protector & my Hero ! Dan diaorang termasuk mak ta berani marah eycha bila ayah ade ... Kalau ayah tak ade terpaksa lah ikut kata si PEMARAH ! Ya sememangnya keluarga incik Raja Kamarulzaman semua kejam , termasuk eycha . Baik di luar tapi dalam hanya kami dan orang terdekat je tahu ..

Tapi tu semua it's ok bagi eycha sekarang sebab , kalau diaorang tak buat macam tu mungkin eycha akan membesar menjadi seoarang yang kuat nangis , lemah sebab dalam keluarga eycha , eycha sorang je perempuan , so kesan didikan mereka eycha pun boleh dikategori kan diktator baik ... *perasan ... Walau pun dulu eycha berharap tak ade family macam ni tapi bile dah matang ni baru rasa betapa bertuah nye eycha lahir dalam family ni . Walaupun diaorang kejam dan gilosh , mereka tetap keluarga eycha ...

Sebab bila eycha sakit , sedih , susah ... Keluarga lah datang dulu .... Kejam macam mana pun meraka tettap keluarga eycha . Bila tak ade orang nak terima kita keluargalah yang datang memberi harapan ... Semuanya bermula dari keluarga ... Bila nak mengumpat pun dengan diaorang juga . Nak bergaduh berpisau2 dengan diaorang pon tak ape sebab sejam / sehari lepas tu dah boleh duduk main ps , tgk tv same2 ...

Satu yang eycha sayang dengan keluarga eycha sebab , lepas diaorang pukul salah seorang dari kita orang , orang yang pukul tu akan peluk , cium , minta maaf dan pujuk kita balik .. Contoh :
Mak pukul abang , lepas tu mak akan datang dan buat perkara yang eycha sebut kan tadi .  Dan kalau kene pukul teruk , yang lain akan datang sebagai penyelamat ... Contoh :
Eycha kena cili mulut ni , sebab suka melawan dengan mak , lepas mak habis marah , abang dengan adik eycha datang bawak macam2 untuk hilangkan pedas/pedih tu ... sedih tapi amat berharga ... Malam tu pulak mak akan tidur kan eycha , peluk sampai eycha bangun ... Hahaha ...

Sekian luahan ...
Lurve eycha , ampang...

Wednesday, October 24, 2012

Tu keje akak ye ????

Hello korang ....

Tadi berkat dari kak diana punye share , eycha da dapat tangkap budak yang sayang eycha sangat ni .





Dok seronok stalker blog eycha... Itu lah die kak ara .... Moge2 kak ara bc le yek ???


Sekian !!
Lurve eycha, ampang

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 17, 2012

" Jom Blogwalking Sampai Pengsan "

Hello korang !

   Ha , ni penangan BW sangat lah .... BW sane , Bw sini sekali jumpe segmen daripada DISINI BERMULA . Ha , ape lagi ... Jum kasi support la ...




Berlip - lap kaw .... Bagi yang nak join tu boleh tekan tetikus anda pada banner diatas ...

Kawan2 eycha sekarang ade : 78 Orang !

Jum kite zoom out in die punye syarat sikit ...:

  1. Mempunyai blog

  2. Wajib Follow blog nie ( Blog DI SINI 
  3. BERMULA LA )

  4. Wajib Like fb page

  5. Buat entry yang bertajuk " Jom Blogwalking Sampai Pengsan "

  6. Lekatkan banner diatas dalam entry korang dan backlinkkan ke entry nie.

  7. Letakkan juga jumlah follower terkini 

  8. Setelah selesai semua..korang boleh letak link entry korang dalam kotak komen tuhh..

  9. List nama yang sudah join akan sentiasa di update 

  10. Segmen ini mula 2/10/2012  dan tamat  30/11/2012 .

  11. InsyaAllah segmen ini akan ada hadiah untuk sesiapa yang followernya meningkat dengan banyak ...

  12. Segmen ini akan terbatal dengan sendirinya

  13. jika sambutan tidak mencapai sehingga 150orang...jadi rajin2 lah promote eh...GOOD LUCK ALL !!!

Ok dah siap ...

Lurve eycha , ampang ...

Tuesday, October 16, 2012

Mahal ke ??

Hello korang .....




Ha , ta payah teka pun tahu eycha na mengarut pasal makanan .... Hahahah .... Disebabkan minggu ni eycha asyik makan je tak kira masa so entry ni pun pasal makan lah juga .....

Tadi waktu lunch macam biasa lah keluar pegi beli makanan ... Sekali owner tu datang dekat2 eycha siap main senyum2 lepas tu tanya ....

' dik harga makanan dekat sini mahal ke '

Haila..... Eycha rase macam nak ketawa guling2 dekat situ juga.... Apekah ???? Bukan ape , eycha ase makanan dekat sini ( lembah jaya utara ) paling murah pernah eycha makan ... Kedai mamak tolak tepi okeh ???

Rupa2 nya ade orang complain makanan dekat kedai akak tu mahal ... Orang yang cakap tu semua duduk dekat sini ... Haila , diaorang tak rasa lagi makan dekat tempat lain ... Dekat kawasan perumahan eycha tu lagi la , nasi dengan ayam je dah RM 5... Nasi pun ciput je ....

Kalau nak tahu lah makanan tengah hari eycha tu berharga RM 8.20 sekali dengan nescafe ais .... Sebab ape murah ???

Tgk lauk2 yang eycha amik tu...
Ade ayam , paru sambal , sotong dan sayur yang agak berlambak .... Nasi dia kalau nak tahu penuh kot .... So kalau dah makan tengah hari malan eycha tak makan dah ....

Kepada mereka2 yang kata mahal tu... Kemon la .... Tu dah murah la ... Korang na murah mane lagi ... Die nak tanggung pekerja lagi , api , air , sewa ... Macam2 la lagi.... Kalau nak murah sangat kau orang pigi duduk kampung lah ... Ha , itu kompem murah ... Nasi lemak RM 1.00 ag ...

Okeh sekian sahaja luahan ini ...

Lurve eycha , b.belacan....
posted from Bloggeroid

Saturday, October 6, 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "

Hello .....

              Tadi tengah2 dok BW sekali ternampak SEGMEN ni .... Wah ! Lyssa buad Segmen kot.... Ape yang menarik eycha untuk join sebab syarat die tu .... Jum zoom out in syarat die....


              3. Di dalam entry tersebut , Lyssa nak korang ceritakan , kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la .. (copy & paste)

                  Rasa nye dah lama nak bagitahu siapa yang pengaruh eycha sampai jadi ketagih dengan blog ni... Alang2 Lyssa dah buad segmen kite zoom out in lah jawapan eycha ni ...




Sebelum tu korang yang berminat nak join meh klik banner kat atas ni... Tak pun click je SINI .....

Kenapa eycha berblogging ?

- Sebab nya nak abadikan semua masalah , emosi dan kenangan dalam tempat yang selamat .. Yelah kalau tulis dalam buku kompemlah abang eycha curi baca .. * tak rela *  Lagi satu eycha ni careless jadi sebelum ni dah tak terkira berapa banyak diari yang hilang .......

Macam mana eycha terjebak dalam dunia blogging ?

- Semua nya gara-gara Ain Idrus ... Dia yang perkenalkan blog ni pada eycha... Entry awal eycha pun dia yang tuliskan... Hahah.... Masa tu bengap gila.... Sampai nak publish pun tak reti.... Lepas Ain , Ena & Shimeer pulak jadi sasaran .... Tq korang ... Sayang korang ...

Tujuan utama/asal berblog ?

- Mestilah sebab nak luahkan segala yang terjadi ...

Blog eycha ni tak ade yang menariknya lah kot.... Cerita sehari-harian je...

Idola eycha :

- Setiap blog yang cantik , dan yang penting ade lagu best !


Terima kasih daun keladi kepada sayang2 ni :




Lurve eycha Pandan Jaya.

Wednesday, October 3, 2012

OI DERMAN DELI....

Hello...

         Agak2 ape tu Derman Deli kan? Meh sini eycha kasi tahu.... Derman Deli ni eycha pergi kat cawangan Dato' Ahmad Razali... Tempat lain eycha tak tahulah ade ke tak.... Isnin lepas eycha berjimba2 dengan Kak Araniza dekat Derman Deli ni... Sebuah Restorant yang nama sebenarnya German Deli tapi dah diubah dengan Kak Ara pulok... Jum zoom out in cerita kali ni...

1 october 2012

Eycha dengan kak ara pergilah kat Derman Deli ni lepas maghrib... MAghrib2 tak elok keluar ye pasal setan tengah berjimba time tu.... Hah alasan! Pada hal takut ayah eycha parang kan kalau keluar time tu.... Sampai2 je kat Derman Deli tu eycha dengan Kak Ara tergelak2 sampai rasa nak guling2 kat situ pasal nye !!!!!! KEDAI TU NAMA DIA GERMAN DELI..... ULANG BALIK GERMAN DELI..... Kak Ara ni bikin gile la....

Makanan utama dekat sini BURGER..... Burger die , amik kawww..... Beso gile.... ( tak sempat nak tangkap gambar pasal masing2 dah kebulo...) Kat sini dia bagi pisau dengan garfu kalau nak makan.... Hahaha....
Nak dijadikan cerita , masa tengah borak2 tu , Kak Ara tengah cucuk2 burger dia guna garfu... Entah macam mana garfu dia boleh pulak terbang ke bawah.... Hahahahah.... Oi... Oi... Malu oi.... Tapi nasib baik kite orang makan dekat dalam so tak ramai sangat orang.... Hahahah ....

gambar hanya hiasan semata-mata

tgk tu semangat nye die nak ajak ...

Ok , tu je penceritaan eycha...
Lurve eycha : Derman Deli....

Wednesday, September 26, 2012

Free Medical Check Up by Rotary Club


Hello....

Hari ahad lepas 23 September 2012 bertempat di Lembah Jaya Utara a.k.a Bukit Belacan telah berlangsung dengan jaya nya aktiviti periksa - memeriksa... Ahah !! Terima kasih diucapkan kepada Rotary Club sebab sudi buat pemeriksaaan dekat kawasan eycha ni ...!  Jum zoom out in antare pemeriksaan yang dijalan kan ...


* ujian payudara - wanita je lah ...


* pemeriksaan mata ..


* tekanan darah ...


* sesi kaunseling ....








ujian mata


Tunggu la oi


tempat pendaftaran


BP check


Dentis ....


kidz zone


breast check up




Ok itu sahaja ....
Lurve eycha : bukit belacan ....

Monday, September 24, 2012

Segmen : Saya Nak Ramai Kawans Blog

Hello korang ....


Lai la join segmen ni pulak ... Ta rugi pon , profit lagi ade ..



Lai2 click sini ...
Lai meriah kan keadaan .....

Follower eycha skunk : 49 orang ...

Lurve eycha , Taman Rimba Ampang...

Wednesday, September 19, 2012

Wordless Wednesday #2


posted from Bloggeroid

Hadiah kawan lelaki....

** Hello ....

Malam ni eycha dah pening sangat ... Pernah ta korang rase pening nak memilih hadiah untuk sesorang ... Hendak di tegak kan bahawa lelaki yang di maksud kan bukan teman lelaki ok ? Jum zoom out in ceritera ini ...

Dia salah seorang kawan yang rapat dengan eycha .. Rasa nya ape yang dia suke eycha dah bagi ... Surprise pon dah bagi .... Ape lagi yang eycha na bagi ...

Ramai yang cadang kan eycha bagi aksesori seperti jam , tali pinggang , dan lain2 .. * apesal ayat skematik sangat ni ....

Tapi ade gak yang memandang dengan pandangan membunuh bila eycha tanya :

' wey korang ape lelaki suka '

Hadoi , pelik benar kah persoalan eycha tu ??? Tapi yang paling best nye terkantoi pulak dengan kak ara ... Sbb dy tahu eycha nak bagi siapa ...

Agak2 ade cadangan lain ke hah ?

Sekian pengkongsian kesian ...
Lurve eycha , dalam kamar beradu ... **

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 12, 2012

Monday, September 10, 2012

GiveAway : From Sept to Nov by Jaja Sutera

Hello korang ...

Jum zoom out in yang ni pulak ...



Jom lah join mana tahu boleh menang hadiah kan ..
Ahaks ...
Korang2 sila click SINI
untuk menyertai ...

TAGS :




dan semua pembaca ...

Lurve eycha Keramat

Segmen: Follow Blog Kamu !!!

He..Hello...

Eycha join segmen motivasi lagi ....
Hahah ... Bukan motivasi la tapi Segmen Follow Blog Kamu ..
Pengasas nye adalah The Pure Heart of The Empty Soul .
Eycha dapat tahu daripada Kak NAZ sebab die tag eycha ..
hewhew .. kau hado ? Tq2 ...
Jum2 kite zoom out in segmen ni ...



Jom-lah kite meriah-kan lagi suasana 
dekat SINI
ade hadiah best taw ....

Follower eycha buat masa kini : 23

TAG :

Owrite tu je pengongsian kali ini ..
Lurve eycha Keramat

Friday, September 7, 2012

"zyraroxx: follower datang bertubi-tubi"

Hello korang ...



Comel kan banner kat atas tu ?
Jom jumpe tuan die ....
Jom2 kite same2 memeriahkan suasana di Sini ...


Follower >>> 14 ... hukhukhuk 

Wednesday, September 5, 2012

Kakimu di bibir ku

Hello

Sekarang eycha mengalami kegilaan yang dasat... Hahahaha... Tajuk kat atas tu betul2 terjadi pada eycha sendiri...

Tarikh kejadian - 1 september 2012..
Kejadian berlaku di dalam bilik eycha...
Waktu kejadian - eycha tengah tidur .. Jum zoom out in ape cerite nye ...

Malam tu eycha g melepak kat umah kak ara.... Balik dah penat eycha terus landing atas katil dengan tak tutup pintu .... Penat sangat lah kan ... Lepas tu kucing eycha ni TanTinTun dan PomPom suka sangat gaduh... Entah macam mana pompom masuk bilik eycha , tantintun pulak memang tidur dengan eycha bersama montel... Agaknya tantin tun sedar pompom masuk dia pun rembat lah pompom....

Dan agak nye sebab gelap.... Pompom main langga je ape y ade , pijak ape yang boleh .... Nak dijadikan cerita habis bibir eycha kene pijak dengan pompom... Memang kaw2 dia bagi ... Tapi sebab malam tu eycha penat , eycha biarkab je diaorang.... Eycha tidur dengan buat duck mouth .... Hahahaha ... Sakit lah .... Makan , gosok gigi , na rapat kan pun bibir ni sakit ....






Tu je kisah eycha....
Lurve eycha ampang

posted from Bloggeroid

Segmen Jiakreatifelt : Blog aku cantik tak?


Selamat pagi....

Ni tadi eycha tengah BW tibe2 jumpe segmen yang betul2 me-neruja kan hati.... Jum zoom out in ...




jeng...jeng...jeng..... Ni lah segmen nye... Bagi korang yang nak join boleh ke sini - blog kak jia

Eycha tahu blog eycha ni tak se chantek dan se megah blog yang lain tapi saje nak berlagak dengan member lain... Ahah ...
Korang2 jom lah join segmen ni.. Boleh berkenal-kenalan kan?

Tags :

*** Kak Araniza***
*** Dayah ***
*** Faralina ***
*** Kakak curly ***
dan semua readers ..

Lurve eycha , Wangsa Maju






Friday, August 31, 2012

Ikhlas kah dikau ?

Hello....
Malam ni eycha nak feeling2 sadis ok ? Jap ambil mood dengan membaca bab sedih ANDAI ITU TAKDIR-NYA ..... Ok mood dah masuk ni .... Jum zoom out in apa cerita .

Ini bukan entry pasal pak we ye wahai rakan alam maya ku !
Ini kisah tentang persahabatan yang terjalin antara anda dengan eycha !
Post ini tidak di tuju kepada sesiapa pun . Siapa makan Cili , dia TERASA pedas ok ?

Eycha na tahu ni , engkorang yang kawan dengan eycha ni betul2 ikhlas ke ? 
Cer korang take 5 sekejap lepas tu fikir ....

# ikhlas ke korang kawan dengan eycha .?
# ape sebab korang kawan dengan eycha ni ?

2 benda tu je eycha nak engkorang fikir ... Bukan apa , eycha pernah jumpa ada orang kata .....

* aku kawan dengan kaw sbab kesian je .

So , meh sini lah eycha nak bagitau ... Engkorang tak perlu jatuh kan simpati korang pada eycha . Eycha tak tahu tang mana yang eycha perlu kan simpati dari anda . Rasa nya eycha cukup sifat lagi , tak ada cacat ape2 lagi . Korang eycha nak cakap sikit ni , berkawan ni tak perlu ade sebab macam tu . 

Lagi satu yang eycha tak suka bila dah lama berkawan tiba2 kena pilih antara pihak 'a' dan 'b' . Haduiyai ... Korang ni bukan zaman bawang merah , bawang putih lagi tau . Kita ni ade hak masing2 yang telah ditetap kan . Jadi jangan lah engkorang yang ' durjana ' ni cuba meragut hak tersebut ! Kalau dia nak kawan dengan siapa pun biarlah dia . Dalam berkawan tolong lah jangan wujud kan perasaan CEMBURU antara satu sama lain tu . Percaya lah perasaan tu yang akan hancur kan sesuatu hubungan tu .

Ok itu je luahan kali ni ....
Lurve eycha , rumah mak kak ara .

Thursday, August 30, 2012

Jalan2 hari raya !

Hello ...
Eycha malas nak taip tapi korang hayati jelah gambar rakan2 baru eycha ni ye ?


Nur Dalila


Dalila dan Faralina

Kak Araniza


sheera n yang hujung tu yuni



hint -  click nama untuk kenali mereka lebih dekat ! 

Bye ..

Lurve eycha .....

Beraya di kampung

Hello...
Seperti tahun2 yang sudah semesti nya eycha akan pulang ke kampung untuk menyambut hari lebaran ini . Ceh! Ayat gramatis betoi . Jum zoom out in cerita eycha di kampung .

Sabtu 18 August 2012

- Eycha bertolak dari KL seawal jam 06.20 pagi sebab nak elak jammed konon nya.... Tapi sampai kampung dalam pukul 9 kalau tak silap .. Pergh ! Ni nak bagi tahu , malam 17 August 2012 tu eycha demam tau ! Mana tak demam nya pagi tu eycha runner habis - habisan . Jum kita flash back 17 August .

Jumaat 17 August 2012

-07.00pagi - hantar mak pergi tempat kerja sebab dia nak ambil barang.
-07.30pagi - sampai juga selepas melalui AKLEH ! Lepas tu balik semula ke rumah dengan mak sebab nak hantar ayah ke hospital .
- 08.15pagi - sampai rumah letak2 barang lepas tu terus hantar ayah pergi hospital , mak pun ikut sekali . Kita orang naik dua motor . Ayah dengan adik , mak dengan eycha . Hantar ayah pergi hospital pasal ayah jatuh dari tangga masa nak betulkan lampu bilik air hari selasa tu ( buat follow-up)
-09.00pagi - lepas hantar mak dengan ayah dekat hospital eycha dengan tak mandi nya pergi office kejap sebab nak bagi surat maintenance dekat bibik . hah ! penat !
-09.30pagi - eycha balik rumah kejap sebab nak mandi , lepas tu terus pergi hospital amik mak dengan ayah semula . Ayah balik dengan adik sebab nak pergi klinik gomez nak ambil ubat , hospital tak ada stok . Sampai je dekat klinik berlaku pertengkaran sebab doktor tu tak percaya hospital yang suruh ambil ubat kat situ , doktor tu nak buat check up jugak . Sampai mak eycha terus mak sound :

" Ni kira nya korang condemned hospital kerajaan lah ni , tak percaya dengan doktor kerajaan ."

Setepek kena kepala masing2...

-10.00pagi - eycha singgah rumah kejap sebab nak ambil duit.... Lepas tu eycha teruskan perjalanan pergi KAMDAR dengan mak sebab nak beli baju raya untuk ayah , adik dengan dia....... Hahahah ... Eycha belikan ayah baju warna biru , adik warna hitam , dia warna hijau . Mak belikan mereka kain untuk dijadikan sampin . Habis je membeli eycha terus hantar mak pergi kerja . 
-12.30t/hari - baru lah eycha sampai rumah .
-1.00 - eycha bawak ayah pergi bank pulak sebab dia nak tukar duit .. Haih penat kot !!!
-06.30 petang - eycha bawak mak pergi bazar , pasar raya lepas tu mcD ...

Last2 eycha tak larat sangat sebab dah demam time tu , berbuka eycha hanya minum air soya je . Sudah la demam kene cirit burit lak tu . Ekspidisi eycha tak habis dekat situ je ....

08.00p.m - eycha pergi bayar bill celcom ayah tapi celcom tutup pulak ! Dah la kepala pening , badan tak larat segala usaha tak berbaloi !

Akhirnya eycha tersadai dekat rumah dengan ditemani  tuala untuk demah dahi . Haiyaya....
Ok jum sambung balik kisah 18 August .

Sabtu 18 August 2012
- Sampai je kat kampung eycha terus keluar kan kucing2 . Eycha bawak balik kucing ke kampung tahun ni .. hahahah . Eycha memang tak larat sangat , dah lah rumah kampung panas nasib baik ayah ada pasang air-cond ....
- HAri tu mak dah masak , sambal kentang , rendang ayam dengan tumis kering tak lupa nasi impit pun dah sedia .
-Eycha tolong sikit2 je bila kepala pening balik eycha pun dammmm ... Landing atas tilam bersama kucing !

19 August 2012
- Ha , korang awal2 pagi mesti dah bangun dengan semangat nak beraya kan ? Lain pulak jadi nya dengan keluarga eycha , masing - masing malas nak bangun pagi lagi lah malam tadi ok asyik main meriam je . 
- Mak eycha punya bising sampai eycha yang bangun dulu . Nak ambil hati dia eycha pun gosok kan baju dia . Ceeewwwaaahhhh ...
- Mula2 eycha kejutkan dani ( sepupu eycha) , lepas tu adik , dia dan ayah !
- Part paling best ,selalu nya kalau orang lelaki keluar g semayang kita orang perempuan ( eycha + mak ) mesti siap2 dah dengan baju kurung tapi !!! Mak eycha ajak eycha decorate bilik tidur pulak sebab nak bagi budak2 lelaki main game dalam bilik jangan kacau Tv depan .
- Eycha mandi dengan pakai baju bila nak pergi kubur ! Hahahahah . Tempah baju raya semata2 na gi kubur ! Tapi balik dari kubur tu adalah 2 3 rumah yang eycha raya . Cuma sedara terdekat lah . 


ayah dengan abah 

abai kan mak eycha yang tengah marah tu pasal eycha  buat peace

Dani n adik


sama kan baju dengan ayah ?

eycha nan dani

my lovely parents .

- Malam nya pula aktiviti membakar ayam dan meriam . Mula2 slow je budak2 ni main. Bunyi macam hidup segan mati tak mahu . Last2 eycha turun baru lah bersemangat sikit bunyi nya ... 

Ayah cakap : Nak kena orang perempuan juga baru meletop !
Dani Cakap : Apa ni pik( adik ) akak punya lagi kuat .

Bangga tahap gaban la .

Lepas tu sambil main meriam sambil membakar ayam .... Wah ! sedap tak terkata ...



comandor dani

captain eycha

leftenan taufiq

chef irfan





Ok tu je lah ,

Lurve eycha ampang !