When I close my eyes , I see that smile.....

Tuesday, January 27, 2015

HEBATKAH KAU

Hello blog ....

Malam ni rasa menyampah dengan sorang budak ni yang rasa diri dia cukup hebat kot sampai nak men'sound' orang sesuka hati....

Dear Hamba ALLAH,
Aku tak kisahlah kau baca ke atau tak , atau kau terasa ke... Itu lagi bagus.... Sebabnya aku nak tanya.... Hebat sangat ke diri kau tu sampai kau merendahkan orang...? Dah cukup cantik ke kau memperlekehkan wajah seseorang....? Dah cukup sempurnakah kau memandang sinis pada orang lain....? Dah cukup hebatkah kau dapat pasangan yang belum tentu jadi pasangan yang halal bagi kau sampai kau sanggup memperkotak katik kan orang yang sendirian ni.....?

Dear Hamba ALLAH,
Bukan aku tak boleh bidas kau tadi tapi memikirkan ade orang lain bersama rasanya tak sanggup aku nak menjatuh kan air muka kau.... Tak kisah lah kau lagi tua atau muda dari aku tapi aku rasa tak salah kalau kau hormat aku sikit sebagai manusia yang ade hati dan perasaan .... Kau boleh rasa kau hebat dan sempurna sekarang , tapi kau jangan lupa , one fine day bahagian kau yang buruk tu akan terkeluar juga tapi yang pastinya keburukankan tu kau sendiri yang akan buka....

Dear Hamba ALLAH
Aku rasa kau patut tengok pos aku yang dulu ' KAU INGAT KAU DAPAT ' kat situ aku ade cakap tak semua yang kau nak kau akan dapat .... Tak mustahil esok lusa kau boleh berpisah dengan pasangan kau tu , wajah yang kau agung2 kan tu akan hilang dalam sekelip mata dan takutnya nanti semua nikmat kau pun ditarik dek kerana riaknya kau.....

Hamba Allah yang dikasihi ,
Aku pun hamba Allah , tapikan rasanya tak salah kalau budi bicara tu kita jaga sikit ... Jangan terlalu gah dengan dunia yang sementara ni .... Mulut tu kene kawal ... Jangan sampai orang benci dari belakang .... Belajar hormatkan orang .... Bersihkan juga hati tu ok .....

Trimass ....
Nota Whatapp : Jadi orang jangan terlalu lancang berbicara ..... :)