When I close my eyes , I see that smile.....

Wednesday, November 28, 2012

Wordless Wednesday #3

Hello blog !!!!










Finally eycha dapat juga ganggang telefon ni .....

Lurve eycha , ampang
posted from Bloggeroid

Tuesday, November 13, 2012

Head and Shoulders Green Apple ..

Hello blog !!!!

Ta tahu lah eycha lambat atau bende ni memang baru .... !!! Tapi sememang nye ni barang baru ..... Eycha cakap dekat kawan2 eycha pun diorang ta tahu .......

Ye ini bukan cubaan ini betul2 .... Eycha dah beli pun head and shoulders green apple shampoo ni ... Bau apple dy memang kaw2 luuuuuu .... Kaw hado ??? Eycha hade .... Lepas beli terus pakai walau pun sebelum beli tu da basuh ranbut .... Memang fanatik apple eycha ni !!!!



Terima kasih H & S

Lurve eycha , bersama montel ...

posted from Bloggeroid

Sunday, November 11, 2012

JMB di Ego S ???

Hello bloggerssss ....

Ha ..... Mesti ta tahu JMB tu ape kan ???? Ia nya short form untuk Join Management Body .... Ala kalau yang duduk rumah flat tu mesti tahu sebab itu nama pejabat pengurusan maintenance .... Majlis Perbandaran yang bagi nama JMB tu ..... So mari kita zoom out in ....

Malam semalam eycha teman kak ara hanta makanan dekat adik die ... Sekali masa sampai kat motor , kak ara dengan tak semene-mene nye nampak no. plat kat bawah ni ....





Waktu ni malam , tengah malam dah pun ... Tu yang berani tangkap gambar tu sebab tak ade orang ...

Kepada tuan motor maaf kan saye ye ???

Lurve eycha , excella bussiness centet ...

posted from Bloggeroid

Friday, November 9, 2012

Tak dihargai , siapa yang salah ?

Hello blog !

Hmmmmm ..... Emo pulak petang2 ni ... Ni bukan nak cerita pasal eycha je , tapi semua ... Mesti korang pernah rasa ' macam ' tak dihargai kan ?? * angguk2 burung belatuk .... Cettt !!! Ta mooo tipu okeh ?? Bile perasaan tu muncul mesti rase macam nak meraung dekat satu dunie kan ??? Meraung kejadah ape kang kene baling pulak dengan botol ... Jom kite zoom out in !!!!!!!

Perasaan ni memang suke datang bile eycha tengah seronok2 bercanda ... Chit betul la ... Selalu eycha fikir :

' aku ke yang salah atau diaorang ? '

Rasa2 nya dah buat sehabis baik ... Dah sehabis tenaga dan idea tapi .... Kenapa masih lagi beliau2 tidak pernah berpuas hati ??? Perlu apakah lagi ?? Adakah anda mahukan limpa beta ???

Dan pernah kan korang rase ta nak wujud je kt depan mereka2 tu kan ? Tak pun rasa macam nak pijak2 je otak mereka kerna tak mengendah kan kehadiran kita kan ??? * Ape lagi , g la pijak !!!

Tapi yang eycha paling sadis bile anak2 tak menghargai ibu bapa mereka ... Ok kat sini eycha maksud kan dalan semua segi ... Mungkin korang akan cakap yang korang ta penah buat perkara2 begitu tapiiiiiii ... Cuba anda2 & juge eycha , kite togade-gade fikir balik .... Mungkin kite penah buad bkn secara live ... Contoh ..... Ni contoh tau :

# tangkap gambar lepas tu , naik kan jari hantu tu dgn gah nye ...

# buat status maki- memaki orang lain dgn kata2 yang sungguh ' indah '

Due contoh yg eycha bg tu menunjuk kan yang kite secara tak langsung dah tak menghargai didikan ibu bapa kite kan ??? Mane ade org tue yang besar kan anak dye dgn tak ade kasih sayang ???

Oke cube bayangkan kalau ibu bapa kite tgk gambar tu atau baca status tu ??? Mst sedeh kan diaorang ???

Jadi nak salah kan siapa tu ? Nak kate tak cukup kasih sayang ?? Tak mungkin ....

Ha ...... Same2 lah kite fikir .... Semua org pernah buat salah tapi jangan kite ulangi kesilapan yang lalu berkali2 ok ???
Sekian ....

Lurve eycha , rumahku syurga ku...

posted from Bloggeroid

Monday, November 5, 2012

Seburuk Mana Pun Dia , Dia Tetap Ahli Keluarga Kita.

Hello korang .....

Lama gilosh eycha tak bukak belog ni . Amek kawww . Berabuk beraban . Panjang pulak kan tajuk kali , masuk mood sentimental la kali ni ye ? Ok jum zoom out in ...

Pada satu malam yang dingin , ( hah ! amek kaw , macam nak buat karangan dah ) eycha dok la merenung bulan yang malas nak muncul , tacin ke bulan tu ? Tapi angin memang tiup sepoi2 je ... Best woo lepak sengsorang malam tu ... Tibe2 eycha dengar orang marah2 , ( al-maklumlah duduk rumah flat , bukak pintu toilet pun orang dengar ) eycha tegaskan setegasnya disini bukan niat eycha nak mencuri dengar tapi memang dah kena dengar sebab eycha lepak dekat kaki lima time tu sambil2 menghirup nescafe . Ahaks .... Biasalah mak marah anak ... Lepas tu dengar kedeganggggg !!!! *pintu dihempas ... Dasat sungguh ... Terkejut jugalah time tu ... Biasalah remaja yang nak mula memberontak ... Ade je yang nak di cari pasal nya . Ciss !! Aku dapat kau , aku sekeh kepala kau budak !!! Sejenak , ceh .... Sejenak eycha fikir eycha pun dulu macam tu , bila eycha benggang dengan abang eycha laju je cacian dan makian yang terbit dari mulut ni . Tak dinafi kan abang eycha seorang yang diktator ! Haaaa .... Jangan terpedaya dengan luaran die ok ??

Tuan DIKTAKTOR KOTOR >.<
Menci gile bile die mengeluarkan titah berikut :

akak , amik kan aku air ..
akak , bukak kan komputer tu , aku nak main .
akak , tolong beli kan rokok .
akak , aku nak guna komputer .
akak , tunggu dekat bawah , lagi 5 minit aku sampai ( sejam kemudian baru sampai )

Argh !!!! Benci nye bile die keluarkan ayat tu ... Macam2 lagi ayat tragis yang terpaksa eycha dengar .. 'Akak itu , akak ini ' sampai bergaduh lah kiteorang .. The best part is sampai eycha nangis kene buli & kena pukul kalau tak dengar cakap dia . Lagi satu eycha tak berani nak menangis depan die sebab keluarga eycha ni agak pelik sikit sebab kalau menangis lagi diaorang akan cakap macam ni .

' hah ! nangis lagi ... nangis lagi ' - tone marah
' kau nangis lagi aku pukul kau lagi ' - mengugut ! tak sukeee
' kau sapu cepat air mata tu sebelum aku pukul/ bagi makan cili ' - kejam ....
' kau bagi tahu mak/ayah aku pukul kau , lagi teruk aku pukul ' - speechless cepat2 kesat air mata

Ni semua dari didikan mak ... Semua dalam rumah tu penah rasa ... Eycha pun pernah buat dekat adik eycha  . Cuma kalau eycha nangis eycha cari ayah sebab he's the Protector & my Hero ! Dan diaorang termasuk mak ta berani marah eycha bila ayah ade ... Kalau ayah tak ade terpaksa lah ikut kata si PEMARAH ! Ya sememangnya keluarga incik Raja Kamarulzaman semua kejam , termasuk eycha . Baik di luar tapi dalam hanya kami dan orang terdekat je tahu ..

Tapi tu semua it's ok bagi eycha sekarang sebab , kalau diaorang tak buat macam tu mungkin eycha akan membesar menjadi seoarang yang kuat nangis , lemah sebab dalam keluarga eycha , eycha sorang je perempuan , so kesan didikan mereka eycha pun boleh dikategori kan diktator baik ... *perasan ... Walau pun dulu eycha berharap tak ade family macam ni tapi bile dah matang ni baru rasa betapa bertuah nye eycha lahir dalam family ni . Walaupun diaorang kejam dan gilosh , mereka tetap keluarga eycha ...

Sebab bila eycha sakit , sedih , susah ... Keluarga lah datang dulu .... Kejam macam mana pun meraka tettap keluarga eycha . Bila tak ade orang nak terima kita keluargalah yang datang memberi harapan ... Semuanya bermula dari keluarga ... Bila nak mengumpat pun dengan diaorang juga . Nak bergaduh berpisau2 dengan diaorang pon tak ape sebab sejam / sehari lepas tu dah boleh duduk main ps , tgk tv same2 ...

Satu yang eycha sayang dengan keluarga eycha sebab , lepas diaorang pukul salah seorang dari kita orang , orang yang pukul tu akan peluk , cium , minta maaf dan pujuk kita balik .. Contoh :
Mak pukul abang , lepas tu mak akan datang dan buat perkara yang eycha sebut kan tadi .  Dan kalau kene pukul teruk , yang lain akan datang sebagai penyelamat ... Contoh :
Eycha kena cili mulut ni , sebab suka melawan dengan mak , lepas mak habis marah , abang dengan adik eycha datang bawak macam2 untuk hilangkan pedas/pedih tu ... sedih tapi amat berharga ... Malam tu pulak mak akan tidur kan eycha , peluk sampai eycha bangun ... Hahaha ...

Sekian luahan ...
Lurve eycha , ampang...