When I close my eyes , I see that smile.....

Sunday, October 9, 2016

HADIAH BUAT DIRI SENDIRI

Assalammualaikum / Hai...

Bertemu lagi kita... (kalaulah)
By the way i'm dedicate this post for the haterz...

Lumrah manusia, nampak kita senang je.. Dia tak nampak yang kita bersusah payah untuk dapatkan sesuatu tu.... Guys come on lah.... Apa yang kalian dengki sangat...? Kalau korang nak, why not kita sama-sama berusaha.. Kan sweet macam tu... Ini tidak...

"Eh beg je kot, beli mahal-mahal esok rosak juga"

"Ala kek tu mesti cantik je tapi rasa tak sedap mana pun"

"Mahalnya tudung dia, esok lusa jadi kain lap juga"

"Banyaknya duit dia membeli je"

"Asyik pakai yang sama je... Nak show off la tu"

Blaa... Blaaa.... Blaaaaa.... Blaaaa....

Eh....!!! Engkorang ni dah kenapa...? Mulut tu memang gatal eh nak berkata-kata.... Biarlah apapun orang tu nak pakai.. Yang kita sibuk-sibuk nak pertikai kenapa...? Tak puas hati sebab tak dapat apa yang dia dapat...

Cuba fikir kejap, kejap je tak lama pun... Korang dah berhempas pulas bekerja siang dan malam... Kadang- kadang hari cuti pun kerja.... Tapi bila dapat gaji, habis bayar itu dan ini.... Jadi apa untuk korang....?

Well , korang tak pernah terfikir ke nak reward kan diri korang... Manjakan diri tu.... Kesian tau body kita ni... Bekerja untuk kita tapi kita tak bagi apa-apa pun pada diri sendiri......

Tak salah pun nak manjakan diri dengan sesuatu yang buat korang rasa sangat puas hati... Jangan iri hati pada org lain... Mereka tahu target mereka... Jadi kita pun mesti ada target... Tak kan lah kita nak berada ditakuk lama kan....

Pada korang yang jarang atau tak pernah rewardkan diri tu... Cuba... Cuba buat bulan ni... Mula-mula memang korang akan rasa, mahalnyaaa.... Membazir pula.....

Tapi tolong buang fikiran sedemikian, cuba fikir.... Aku memang layak untuk dapatkannya... Dan pakailah ia dengan bangga, pasti org akan toleh 2 kali disebabkan aura korang tu....

Ha Ha Ha Ha...... Kita tak suruh pun korang beli tiap-tiap bulan... Targetlah apa yang korang nak tu.... Lepas tu korang tak kan dengki dengan org lain dah.... Cuba tau...

BTW ada sesiapa nak hadiahkan kita "alphabet duck square scarve" tak...
*nangis bucu katil...

Trimasss

BAWA BERTENANG BOLEH TAK..?

Bertenang..?
Mesti tertanya kenapakan..?

Hmmmm , malangnya post kali ini hendak ditujukan kepada gadis-gadis yang sangat rasa "insecure" pasal boyfie korang....

Well, mungkin ramai yang akan tak suka post ni atau haterz gila post ni.... Tapikan girls, ini kenyataan tau. Walau korang cuba menidakkanya tetap korang akan nampak salah.

1. Girls, bertenanglah kalau bf korang tak text satu hari, as long as korang tahu dia buat apa dan korang percaya dia.

- ya, korang akan cakap "lelaki kalau bagi kepercayaan akan mereka khianati". Well said , kita pon sama.... Cakap nak shopping 1 jam je, tahu-tahu 1 hari dalam mall.. Ha Ha Ha....

2. Bertenang bila bf korang ada secret admire ....

- Hey hey , awatnya hang kalut ni... Jangan buang tenaga pergi marah crush bf korang tu boleh tak...? Korang rasa berbaloi ke marah sana marah sini... Update sana sini... At the last, korang yang akan disalahkan juga. Akan ada je jari yang menunding ke korang. So why not korang show off kebahagiaan korang tu sikit. Atau korang memag tak bahagia.. Oooppsss... Maaf... :p
Babe, crush will be a crush if you know how to handle your bf.

3. Jangan jadi insecure sampai menyemakkan kepala otak.

- Kalau bf korang nak kawan dengan siapa pun, keluar kemana ke, buat apa pun jangan over sibuk boleh tak..? Tahu tak semak asyik nak tahu itu dan ini. Semua nak kena report. Ha Ha Ha... Don't worry, boyfie korang masih sayangkan korang tapi tu la tu , semak weh. Kita yang perempuan ni pun semak kalau asyik kena tanya itu ini... Kan...? Jadi fikir baik-baik sayang...

- Lagi satu tak payahlah korang nak jadi polis pencen, pergi siasat semua kawan-kawan boyfie korang tu. Kenapanya serabut sangat ni... Lepas tu apa engkorang dapat...? Nothing...!! Buang masa saja... Dan buat malu bf korang tu je... Sebab apa tau...? Kena bahan dapat queen control ( belom kawen pon) pffff... Silap hari bulan menjanda sebelum nikah kang... Ha Ha Ha...

Well babe, banyak lagi tau perkara berbangkit.... Jadi sebelum nak buat apa-apa, fikir buruknya dulu.. Tahu korang sayang bf korang tu, tapi berpada-padalah tau... Dan mana-mana yang nak menyerang tu, fikir balik. Kemungkinan orang yang kau nak serang tu lagi tau pasal bf korang, lagi memahami... Nanti tak memasal korang yang termalu sendiri..

Don't worry babe, kalau mereka jodoh kita terpisah jauh mana pun tetap bersama. Tapi kalau bukan jodoh, duduk sebelah rumah pun tak jadi juga... Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha.....
Dan kalau dah tahu pak we korang tu buaya, panas baran.... Angkat jelah kaki tu awal-awal... Buat apa nak pertaruhkan masa depan yang akan gelap......

Hahahahahahahahahahahahahhahha..... Jadi bertenanglah korang eh.... Nak ambil tahu tu boleh, tapi jangan over... Nanti jadi semak, serabut... Lepas tu menjanda , korang meroyan sana sini...
It's 2016 girl , be rich and boys will come to you... Mueheheheh..


Trimass..
Salam Maghrib...

Saturday, September 24, 2016

Kata-Kata Buat Abg Jodoh #3

Disebabkan kehadiran abg , hidup saya berpusing 360 darjah...
Walaupun sakit dapat tahu hati abg telah dimiliki saya tetap tak berganjak. Entah kenapa makin berani pula saya jadinya.... Tapi jangan risau saya tak ganggu kebahagiaan abg bersama si dia. Cukup saya doakan korang..

Mohon jangan jauhi saya .

Thursday, June 23, 2016

KOMEN LAYAN GIRLFRIEND LIKE A PRINCESS ..

Salam Ramadhan Chu olls ,


Ha , tengok tajuk pun korang mesti tahu pasal siapa kan . Mestilah Si Hafiz yang surprise kan awek beliau dengan semewah - mewah alam . So kalau korang search search kat Fb or google pasal Hafiz Mahamad ni korang akan tau lah rentetan kisah beliau , awek dan limo !







Well , memang bertuahlah awek beliaukan , dapat meraso kemewahan pak we beliau sebelum bergelar isteri . Ha ha ha . *gurau . Yelah si hafiz ni katanya nak menghargai cik aina  sebab sanggup bersusah payah dengan beliau . Ok , ok . Terpulanglah .

Tapi , kalau eychalah kan . Eycha nak bagi mak dengan ayah merasa kemewahan ni semua . Yelah , sebabnya mak yang bersusah payah 9 bulan usung eycha kesana kemari , nak meneran bagi budak eycha ni keluar lagi . Lepas tu pak cik raja yang rajin merotan anak dia ni kalau buat hal bebukan . Kah Kah Kah . 

Mungkinlah Hafiz Mahamad dah mewahkan org tua dia , kita tak tahu kan . Yang dia tunjuk , cuma dengan Aina je . Ermmmm , tak berani nak komen . Sebab tu kita cakap tadi bertuah Aina ni dapat merasa kemewahan sebegitu sebelum bergelar isteri . 

Satu hal lagi , gegirl yang tag boypren mereka nak sweet - sweet macam ni . Kepala hotak hampa ! 
Nak senyuman , nak putih , nak rambut macam hafiz mahamad . Ouh please la girl ! Kalau engkorang nak macam Hafiz yang korang pegi couple dengan boypreng2 korang dah kenapa .?


Girls , kalau korang rasa ni dah sweet , percayalah . Ada yang lagi sweet tau ! Cuma korang tak nampak je . Lepas tu mulalah engkorang nak berkisah dongeng bagai . 



Choii ! ! ! Korang ingat zaman sekarang macam kisah bawang merah bawang putih ke ? Main buai lepas tu ada anak raja datang minang . Ha ha ha .  Celah mana anak raja nak mencemar duli berburu dihutan konkrit ni ?



Girl , ketahuilah kehidupan sekarang sangat kejam okeh ! Kau kerja , nak kena bayar rumah , kereta , motor , bil air , bil api , barang basah , barang kering , barang make up , supplement , nak berjoli sana sini . Kau ingat tu semua ilusi ke ? Ha ha ha . Apa kata korang rasa seksanya meneruskan hidup . Tak payah nak bermewah sangat , kalau cukup dan tak ada hutang pun korang dah boleh bahagia tau !

Tu bujang , kalau dah kahwin . Kau ingat sempat ke nak sweet - sweet macam depa ? Walaupun kita tak kawen lagi , tapi kita tahu betapa bersusah payahnya pasangan yang berumah tangga ni nak siapkan tangga ke jannah mereka .! Tak mudah ok ! Tak ! Stage pertama korang kena rasa makan nasi dengan belacan je . Lepas tu korang kena pandai berjimat sebab ekonomi keluarga tak berapa nak umph . Kena ikat perut sebab petang karang nak belanja untuk anak - anak pula . Eh , lepas tu penat tak habis lagi dah kena berperang masuk dapur , angkat kain , sidai kain , kemas - kemas rumah . Lepas tu sebab hal remeh temeh kalau tak cukup sabar , mau bergaduh tau ! Eh macam banyak pulak .

So girl , belajar bersyukur ok , walaupun hanya bergurau ! Tak payah tag suami ke , boypren ke mende - mende merepek . Kang drang tag korang pic Maria O**** baru korang nangeh ! Silap - silap ada yang kena tag muka bakal madu .. *gurau

Kalau korang rasa nak sweet - sweet sangat , cuba fikir balik . Tak cukup sweet ke mak apak korang besarkan korang ? Bagi makan , pakai , duit belanja , kasih sayang . Tu semua tak cukup sweet ke ? Tak cukup sweet ke dapat rasa rotan daripada mak apak ? Ha ha ha . Tu sweet ok ! Sebab tu yang menjadikan kau manusia . So why not korang ber sweet sweet dengan mak apak korang . Kan lagi baik tu . Kan .


Trimass .
Nak sambung sidai kain pulak ! 


Saturday, June 4, 2016

Kata - Kata Buat Abg Jodoh #2

Hanya melalui coretan saya meluah segala rasa .
Coretan yang menggunakan nama awak .
Dalam tak sedar byk yang sy luahkan pada awak walau hanya dicontengan ....
Terima kasih kerana berjaya menyedarkan saya kehadiran awak .... ^.^

Sunday, May 29, 2016

Kata - Kata Buat Abg Jodoh #1

Kalau penghuni alam setia menanti kemunculan sang mentari ,
Sedang saya pula setia menanti abg jodoh menyadari kehadiran saya

selamat malam

Thursday, May 19, 2016

HAPPY BIRTHDAY KAK DAIA & KAK ISNA .♥

Jom nyanyi sama - sama .

ALLAH SELAMAT KAN KAMU ,
ALLAH SELAMAT KAN KAMU ,
ALLAH SELAMATKAN KAK DAIA DAN KAK IS ,
ALLAH SELAMATKAN KAMU .

HAPPY BIRTHDAY TO YOU ,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU ,
HAPPY BIRTHDAY TO KAK DAIA & KAK IS ,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU .....

Semoga panjang umur , murah rezeki , bahagia dunia akhirat , jadi mama & ibu yang ohsem dan menjadi akak-akak yang penyayang sentiasa . AMIN .

Acutallykan , kami buat surprise awal , 05/05/2016 . Birthday kak daia yang sebenar 08/05 dan kak is 14/05 . Heee . Maaflah akak - akak , adik - adik akak ni nakal sangat .

Ceritanya begini tau , yang terlibat adalah :

Liyana
Aishah ( Eycha la )
Zeffy
Ezry ( joy )
Nazrul ( tak dapat join pulak )
Emma

Kami punyalah gigih menipu kak is cakap nak celebrate birthday kak daia dekat boat noodle . Ha ha ha . Yang kak is pun percaya lah pembohongan kami . Tiba - tiba 04 / 05 / 2016 kak daia kata tak tahu lagi boleh join makan sama atau tak sebab adik dia bersalin . Ah sudah . Jem terox . Dengan tak mengenal arti kekalahan , kita acah - acah tanya.

Akak , esok macam mana . Tak jadi eh ( suara sedih )
Eh , jadi - jadi . Tak apa akk tengok adik akak petang sikit - kak daia .

05 / 05 / 2016

Nervousnya pagi tu Allah je yang tahu .! Cake eycha order dari SWEET TOOTH VILLE . Makanan pula di LUNCH BOX DELIVERY RM 5.00 . Tau tak , cake kita sampai 12.30 tau . Sangat menepati masa tau dey olls ni . Apa lagi menggelupur kita turun bila dengar cake dah sampai bawah WAWASAN PADU . Ha ha ha . Sebab kami janji nak surprise lunch hour , eycha blank jap . Mana aku nak letak cake ni ! Dah lah besar dan berat !!! Nasib baik yana wasep .

Eycha , aku nampak kau !

Terus kita call yana , then yana kata bawa di caltex !! So cake tu kami simpan di caltex bersama lunch box . Hemo Hemo Hemo . Dan kami pun menanti lah ezry dan zeffy untuk mencari belon pula . Hah ! Ni geram ! ! ! Org dah lah nervous , si zeffy boleh pulak jalan lenggang kangkung dengan bahagianya ke caltex . Choi tau kau ni AP !!! So Ap & Joy bergeraklah mencari belon manakala eycha dan yana bergerak kembali ke office .!

1.00 p.m

Sampailah masanya untuk acara surprise . Yana ajak kak daia pergi office eycha dulu sebab kononnya lah kan , nak pergi makan dekat boat noodle tu naik kereta eycha . Naik kereta sangat nok !! So bila dah sampai mangsa ke office eycha . Eycha ajak yana turun kononnya nak amek kereta sebab kereta eycha kawan yang anto ! Pembohong tau memasing .

Yang sebetulnya , eycha dan yana turun ke caltex menanti Ap dan Joy membawa pulang belon !!! Tengah - tengah menanti tu , ema pula turun ke bawah , kami ingat mangsa - mangsa turun ke bawah . Haaaaa , mencicit lari kami masuk stor caltex . Time tu juga kak daia call .

Eycha : Alamak yana , kak daia call ! *panik
Yana : Jawab je , buat biasa . *sama panik
Eycha : Hello , ha ye kak nape ?
Kak Daia : Eh ca , lama nya , akak dah lapar ni . Guna kereta akak je lah .
Eycha : Eh !! Tak apa kak , kawan kita stuck kat mrr2 . Jap ag dia sampai .
Kak Daia : Hmmm .... Ok lah *benggang lettew .

Tiba- tiba kak is pula call .

Kak Is : Eh eycha , kak syida nak join tau . Akak cakap kita jumpa dekat boat noodle !
Eycha : matilanak (dalam hati ) haaa , haaa , ok . nanti org wasep kak syida .

Ei ... Cabaran betul tau ! Eycha wasep la kat kak syida actually kami nak buat surprise dioffice je dan kami dah beli makanan . Cuma kak syida kene beli makanan sendiri . Kesiann dia . Ouh ya . Actually yang turun tu tukan mangsa - mangsa . Tapi emma ... Phew .. Nak gugur jantung aku tau !

Tak lama kami lepak bawah , Ap dan Joy pulang membawa belon !!! OMG ... Naik motor je babe ! Power tau mereka ! Dan seterusnya , naik lah kami ke office eycha dan membuat surprise !!!
Kak is pun terpana sebab ada nama dia di cake tu !

Ha .. Ha ... Ha ... Ampun maaf dipinta ya kakak - kakak sekalian .....
So nah ! Gambar - gambar kami !










kak daia tu excited nau dapat kek bag . Dua - dua ketar2 nak potong kek .
ha ha ha ha .

trimass ...




Sunday, May 15, 2016

TIBA - TIBA

Hadirnya dia secara tiba - tiba .
Disaat hati tidak bersedia membina tembok penghalang dia muncul .
Walau seketika cukup buat hati bergetar .

Dia punca hati merindu ,
Punca hati berdebar secara tiba - tiba ,
Punca hati bimbang bila memikirkan dirinya .

Tapi kini , hilangnya juga secara tiba-tiba .
Seakan tidak sudi berteman dengan aku lagi .
Dimana silapnya .? Tunjukkan silap itu .

Dan yang terakhirnyaaa ,
Tiba - tiba aku mengantuk weh . Ha ha ha .

Trimass ...

Saturday, May 14, 2016

RINDU

Seringkali aku titipkan rindu diangin lalu .
Tapi rasa rindu tak pernah berkurang .
Bertuahlah siapa yang dapat melepaskan rindu semudah A B C .

Tapi ,
Bagaimana pula dengan aku yang tak terluah rindunya  ?
Sakit , sesak , sebak .?
Hanya hati berulang kali ucap betapa aku rindu .!

Bagaimana boleh kau berjanji tuk tidak merindu .?
Sedangkan aku sentiasa merindui dan bimbangkan kau .!

Rindu ini tak akan pernah berubah dan hanya untuk engkau .
Terima kasih kerana mengembalikan rasa rindu ini  .

#abg jodoh

Monday, May 2, 2016

PENCURI HATI ...

Dear Abg Jodoh ,

Semua yang ada ada pada dirimu ,
Membuat aku ku aku jatuh cinta .
C'mon baby say you love me ....
Dengan tawa tawa riang mu , bikin hati ku jadi rapuh
si Pencuri hati ku ....

Opps sorry guys , ni bukan entry lirik Pencuri Hati ok . Ni nak cerita pasal Abg Jodoh yang dah Curi Hati kita dalam diam ... Ha ha ha .



Ya , kenapa selalu begini ? Actually bukan salah Abg Jodoh pon . Dia tak tahu pun kita suka dekat dia . Dia tak tahu pun dia dah buat hati kita dicuri . Macam mana eh ...? Ha ha ha ... Sakitlah bila stalk  Abg Jodoh , tengok dia punya komen komen tu rasa nak gigit bucu bantal je . 
Ni bukan kisah yang happy tau , ni kisah yang hanya mampu melihat dia dari jauh saja . Kelakar pun ada , tak pernah pun perasan kewujudan dia tapi entah macam mana Allah aturkan untuk kita nampak dia . Mungkin dah lama dia dekat dengan kita tapi kita tak nampak . Once bila dah nampak , rasa lain . Itulah orang tua cakap , soal hati dengan perasaan ni jangan dibuat main . Bila dah ada yang berjaya mematuk hati kau , bisa dia akan merebak ke setiap urat . Sekarang , salahkan diri sendiri ok ! Suka sangat main main ni lah padahnya . Bila org tu dah curi hati kau , nak mintak pulang memang susah .. Sebabnya dia pun tak tahu dia dah ambil hati kau ! Dia pun tak tahu nak pulangkan macam mana . 
So eycha ... Lepas ni jangan banyak sangat main main . Nanti sakit hati tu kene patuk patuk .
Ha Ha Ha . 

Trimass ..


Thursday, April 28, 2016

HAPPY BIRTHDAY WAN FARAH NASUHA ..

Hello , Hello korang ...

Ha , ni kes 16 / 04 / 2016 , surprise picnic birthday party . Haaa kau . Kemain lagi nyah .
Actually nak buat 9 hb tapi birthday girl pula tak boleh , so kami buat 16 / 04 / 2016 .
Bertempat di Lake Garden , Kuala Lumpur . Decorate picnic tu korang boleh amek dengan chandelierbyzedempire ( instagram ) . Seriously puas hati . Pavlova yang super yummy tu pula kak daia order dengan kawan dia di putrajaya . Frankly speaking , its super duper yummy ...

Disebabkan kami picnic ni taman , agak lecak la juga ketiak . Ha Ha Ha . Eh tapi puas hati tau , yang penting birthday girl sangat happy dan kami pon enjoy . Kelakar pun ada , nasib baik jadi plan ni . Plan ni terbahagi kepada dua kumpulan . Eycha & Kak Daia ( special force ) Eppy , Yana , Joy dan Farah ( main force ) . 
Pagi tu kita punyalah cari ayam panggang ta jumpa , last - last beli di Ampang Point je . Yelah picnic kot . Lepas tu tunggu Joy & Eppy boleh tahan jugak cair make up .. Ha Ha Ha . *gurau . Then Eycha jumpa Kak Daia di Caltex . Then kami terus ke putrajaya ambil Pavlova .. Masa on the way nak ke Lake Garden tu Yana wasep kata dah sampai . Nervous pula Special Force ni sebab Main Force datang awal pulak .! Patut Special Force yang awal . Hahahahah . Choi . 

Then kak Daia suruh Main Force jenjalan , minum - minum dulu . Omg . Bila Special Force ni sampai di tempat kejadian ........ Ohsem babe ... Cantik sangat ... Terus tak kisah panas yang menterik di kepala . Bhaha . So selepas itu kami pun tunggu birthday girl sampai ... Hewwwww .... Sila hayati gambar di bawah !


















TRIMASS ..
HAPPY BIRTHDAY FARA SAYANGSSSS ...

BE STRONG BABEH !

Hai , hai korang ... It's dedicate to YOU !!







TRIMASS ...


Friday, March 18, 2016

EYCHA DAN AKAUN ! ! !


Hai , hai , hai blog !

Ha , tadi petang big boss naik opis . Tiba - tiba big boss tanya pasal staff baru . Kita jawap la yang budak baru masuk 01/04/2016 . Haaaaa . And guess what .

En. Sani   :  Eycha , nanti belajar buat akaun dengan isna .
Eycha       :  *speechless . Ha ok , boleh En. Sani .
En. Sani    :  Nanti Eycha boleh tukar-tukar dengan isna . 

Ouh mai mai chu olls ... *Pegang pipi sambil menggeleng . Eycha dan akaun akhirnya bertemu juga . Dulu masa kelas akaun kemain nak mengelat tapi akhirnya , jodoh kita dengan akaun amat kuat .! Ha ha ha . Dah sampai masanya kita sahut cabaran akaun tu .

Well , insyaallah kita akan cuba yang terbaik . Nebes tau , selama 3 tahun ni , kita berjimba - jimba dengan payroll je tapi tiba - tiba kene masuk akaun pula . Pergh , good luck ca , good luck . !

Mungkin sebab kak is nak bersalin bulan 8 nanti , tu pasal en.sani mintak eycha belajar akaun untuk jadi pengganti . Kan senang kalau pengganti staff sendiri , sebab sedikit sebanyak kita tahu flow company . Kalau amik orang luar nak kena terang keadaan A - Z amik masa . Tinggal berapa bulan je menanti kak is bersalin . And then En. Sani cakap untuk knowledge eycha juga .

Betul juga tu 3 tahun ni eycha hanya fokus pada payroll . Mungkin en. sani tengok eycha dah boleh pergi next step kot . Rasanya ok kot , kalau orang lain boleh buat , kenapa kita tak boleh kan . Yang penting hati tu kene ikhlas nak menerima .

Yes , kekadang tu benda yang kita paling nak elak lah kita dapat . Tapi , sampai bila nak elak kan ? One day kita kena juga face it all . Actually , eycha cuba menerima akaun sejak kak is cuti 1 bulan balik kampung hari tu . Ha ha ha .

So MYOB Accounting System , wait for me . I promise that i will godek-godek u starting from now !

Ok , sudah - sudah . Kita nak pergi sidai kain , nak kemas rumah semua . Babai .
Trimass ...

Sunday, March 13, 2016

BILA ORANG YANG KAU SUKA JADI SEBAHAGIAN DARIPADA KELUARGA

Hello blog .

Ha , panjang pula tajuk malam ni . Ni tak ada kena-mengena dengan sesiapa tau . Ni hanya nak tahu pandangan bersama je .

Kita bagi satu situation ok . Kita ambil contoh Abang Jodoh tau .
Macam eycha , eycha suka Abang Jodoh . Tapi adik or abang eycha kahwin pula dengan sibling Abang Jodoh . Jadi eycha dengan Abang Jodoh dikira biras eh .? Ala tak reti sangatlah bab ipar-duai , beras-biras ni . Tapi kita rasa biras . Ok sambung balik .

Cuma nak tahulah , apa perasaan engkorang bila berjumpa . Haha . Cuba masa gathering dengan family , tiba-tiba ada that person .? 

Lepas tu kan , lepas tu kan , tiba-tiba pula dapat invitation wedding that person . Kau tak rasa nak puih ke .? Zumba menangis berirama jadinya .

Yang paling tak boleh blah kalau ipar korang dok pot-pet pasal biras korang tu ...? Tak ke engkorang excited sampai ke bulan .? Jangan cakap tak eh , sekeh kepala korang kang ....

Part ni kita paling suka . Konon - konon masa raya , korang ikut ipar korang balik kampung dia . Nak meriahkan cerita , korang single lagi tau dan  that person dah berkahwin . So masa nak bersalaman dipagi raya ,  wife / husband that person bermanja-manjaan depan kau , buat drama air mata barang setitis dua . Hahah . Apa yang kau buat masa tu BERTABAH je . Hahahah .. *padan muka nok . T_T

Lepas tu cerita tak berakhir disitu , masa makan dipagi raya pula , kau terlihat , eh bukan terlihat .. Tapi memang kena lihat adegan suap menyuap that person dengan partner dia . Ha ha ha . Kita ingat mau jadi bubur nasi impit dalam pinggan kau tonyoh . Ha ha ha . *tak kelakar eycha .!

Imaginasi hari raya direka oleh kak daia , kak is dan yana ! Puih la engkorang . Sakit tau kalau jadi cam tu . Dan dah kenapa pulak kita nak pergi umah ipar beraya dipagi hari kan . Imaginasi memasing , kalah sinetron bawang merah bawang putih .

Dah , dah . Mana yang jadi betul-betul dekat diri anda tu , eycha harap korang bertabahlah dan teruskan move on perlahan-lahan . One day rasa tu akan hilang juga cuma bekas je tinggal . :p

Jom tidur .. Trimass .


Sunday, March 6, 2016

Eco Majestic Semenyih .!

Hello blogger ... 

Nah ... Hari ni sugar glider a.k.a adik kita , bawak kita jenjalan ke Eco Majestic Flower Show .

Katanya mula-mula nak tgk wayang . Tapi sebab weekend mesti ramai punya orang . So we olls decide ke ECO MAJESTIC SEMENYIH .

Masa ikut waze tu macam tak confident sgt . Tapi wat lek wat peace ... Ikut je , seram la juga bila nampak sign board ke Seremban dan Johor bagai . Ha ha ha . At last alhamdullilah ... Sampai juga .!!!

Btw hari ni last day tau pesta bunga ni . Yang bestnya ... Masuk percuma . Haaaa .... gila tak best kau . Korang nak masuk byk kali pun tak ape janji tagging masih ditangan . Dan parking sgt pack la citanyaaa .... Memula sampai tu ingat nak park trs kat depan . Sekali jauh nau pula nak masuk ke tempat tu dan disebabkan eycha tak sanggup nak habiskan lemak , sugar glider pon masuk sampai dalam then park berdekatan pintu masuk . Hemo hemo hemo ... So kita layan kan je la gambo2 dibawah ni ok ....

Trimass ...

Thursday, March 3, 2016

Bakal Kecewa

Hello blog ..

Kenapa ni , malam ni kita tak boleh nak lelap mata . Tapi menguap dah berkali - kali .. Seronok kau setan masuk dalam piyut .. Ha ha ha .

Hmmmm ... Bakal kecewa ya ... Macam tau je nasib sejam kemudian macam mana .. Eh actually kita mmg tahu la . Tak dalam masa terdekat ni dalam masa hadapan kita pasti kecewa . Tau tak , abg jodoh kita tu .............. kita hanya mampu pandang dr jauh je . Walaupun dia dekat tapi secara batinnya kami jauh ..... Jauh sangat . ;(

Kekadang tu bila nampak abg jodoh dengan aweks , kita jealous tau .!! Tau , tau , korang mesti nak ckp kenapa pulak nak kene jealous kan kan . Haaaaa .... Korang kene rasa sendiri macam mananya sakit suka kat someone dalam diam .!

Daripada cara dy treat awek dia , mak or siblings dia ... Korang dapat agak dia jenis yang macam mana .. Walaupun sometimes dia notty tapi korang tak boleh nak marah . Sebab korang tahu korang berada dimana . Kekadang tu bila tgk muka penat dia rasa nak je hulur air .

"Nah abg kita ada buat air "

Ha ha ha ... Tu semua puih je ok . Kita tak pilih pun tau untuk suka abg jodoh . Perasaan tu datang bila masa ntah pun kita tak tahu .

Tiap hari kita stand by je kalau dapat kad kawen abg jodoh T_T .... Ha ha ha . Masa tu tak tahulah dapat bertabah atau tak . Buat masa sekarang ni eycha tabah lah lagi .

Kadang tu tertanya juga . Kenapa Allah bagi eycha pilih jalan ni . Sebelum ni kita tak pernah pun perasan ade abg jodoh . Kenapa akhir2 ni baru Allah bg eycha nampak . Then , eycha cuma boleh tgk je . Ha ha ha . Dalam hati ni belum sampai lagi rasa nak memiliki . Tapi kita takut one day rasa nak memiliki dia tu terkeluar . Ouh my my ... Eycha wake up wake up .. Ni semua mimpi je .

*panggilan abg jodoh tu sbb kita ta tahu nama dia . Nanti kita update pasal abg jodoh pulak . (Kalau berani la)

Trimass . :)

Tuesday, February 9, 2016

Bestfriend Dunia Akhirat

Hai korang *lambai selaju-lajunya .

Well , well , well .... Siapa ye agak - agaknya bestfriend dunia akhirat korang .? For me it's my Mak .!!!

Nah .!!! Seriously you can tell your mom about everything ... About your friend , work , world , fesyen , haterzz , about abg jodoh also can ... he he he ... 😆😆😆

Dont you worry girls your mom will always be penyimpan mohor2 rahsia chu guys .... She will keep your secret from everyone including your dad .!!!! See how power rangers your mom .!!! So now go and kiss your mom puas-puas ....

Hmmmm .... Kekadang tu bergosip dengan mak pasal abg jodoh rasa aumm sgt ... Rasa macam leganya dapat gosip dengan mak ... Kalau gosip pasal kerja pula bole pot pet 2 jam ... Yelah sebab mak pon join cerita pasal tempat kerja dia ..

Lagi satu mak-lah penasihat paling baik tau .!!! Dia tahu mana elok atau tak untuk anak dia .. Mana ada seorang mak yang nak tengok anak dia tak elok ... Kan .?

He he he ... Dikesempatan ni kita na dedikasi kan pos ni untuk mak kita ..

Mak ,
Terima kasih untuk 23 tahun yang lepas lahirkan seorang budak montel ni ..
Terima kasih sudi bagi anak mak ni makan sampai terlebih montel ...
Terima kasih sebab selalu rotan  orang bila orang buat perangai ...
Terima kasih sudi menjaga orang bila orang sakit ...
Terima kasih sebab selalu gaduh dengan orang dan berdamai balik .. ha ha ha ...
Terima kasih untuk kasih sayang yang tak pernah kurang mak bagi pada kami 3 beradik .!
Terima kasih untuk segala-galanya mak .!! 😭😭😭

Terima kasih Puan Sarifah kerana melayan karenah kami semua .!

Trimasss ....

Wednesday, February 3, 2016

RINDU YANG TAK MUNGKIN TERLUAH

ITengah - tengah malam yang suam - suam kuku ni , kita teringat ..... sebenarnya terindu pada seseorang ...

Tapi ..... ( kuis pasir )

Kita rindu ABANG JODOH !!!!!! ( jerit dalam hati je )

Ha kau ... Mau satu kampong dengar kalo eycha jerit betul-betul ... Silap-silap hari bulan ABANG JODOH pon dengar ... haha ... Tu tak kelakar .!

Seriously , that what i said "Rindu yang tak mungkin terluah ."
Why .? Coz i can't ouh no its forbidden for me to say it . Can u feel it .? Its so fucking shit  ....... Abg Jodoh will never see me .! Kita hanya duduk dibelakang tabir. >.<

Manakan mungkin seekor ayam montel berdamping dengan seekor naga yang perghhhhh ..... (jentik dahi abg jodoh tau lah)

Paham kan makna duduk disebalik tabir ... Hurmmm .... Kita tau kita ta mungkin mencapai ciri-ciri yang Abang Jodoh nak ...! Tak apalah ... Saya jatuh cinta dengan Sang Pencipta je lah ... Sekurang-kurangnya saya tahu Allah sayangkan saya . Dan saya tak perlu sembunyikan rasa rindu saya tu macam saya sembunyikan daripada abang .!

Ya , walaupun sakit , pedih , rasa nak meletop dada ni tapi still saya acah-acah tabah hadapi hari yang mendatang dengan penuh wajah abg yang bermain ditubir mata ... kah kah kah ... *tak kelakar eycha .!

Hmmmmm , korang janganlah jadi macam eycha ok .. Duduk kat belakang tabir dapat ape ... Dapat sakit .... Acah-acah tabah walau tak tabah .. Allah je tau rasanya tau tau tau ...

Ok lah ok lah .... Abang Jodoh pon dah nak tidur tu gamaknya ... ^.^

Trimasss .....

Thursday, January 21, 2016

Intai Cinta Dalam Rahsia

Ni kita cuma pinjam tajuk lagu Jeslina Hashim je tau .. Sebab kita rasa kena pula tajuk tu dengan apa yang kita nak post malam ni .. Hemo Hemo Hemo

Actually kan korang , mesti korang pernah rasa perasaan ni kan .? Tipulah kalau tak pernah . Tapi kenapa eh kita kene rahsiakan rasa tu .? Some people said , just tell him / her your feeling .!

Babe , benda tu tak semudah A B C tau ... Bukan senang-senang na cakap dekat orang yang kita suka tu .

" abang-abang kita suka abang . nak abang punya hati bole .? " - contoh

Ha ha ha ... Korang ingat senang ke nak luahkan . Sembang dengan member bole lah , cer sembang depan beliau yang korang suka .. Na pandang beliau pon takut tak mampu je nanti ....

Lagi satu "PENOLAKAN !" Hmmm , siapa je yang suka kene  reject douh .? Kau orang ingat tak sakit ke kalau kena tolak .. Depan beliau buat-buat tabah , belakang beliau korang punya la melalak  kat bahu mak ... Mula lah buat cerekarama tak bertauliah .. puihh ...

Ingat senang ke nak pura-pura tabah .? Fake gila tau ... Dalam hati tu rasa terhiris belati tajam .! Rasa na jerit dekat muka beliau pun ada .

Haha .. Tu kes penolakan lah ...! Dia sangat hik hok tahu .! Lagi satu mungkin pasal tak yakin ...! C'mon babe , kalau kau tau lah beliau bagaimana dan kalian bagaimana ... Masa tu lah perasaan tak yakin tu timbul ... Nates betul ... At the end , rasa cinta tu hanya jadi rahsia sendiri je tau ... haha ...

Ok lah ... Trimass ...

GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle

Ha hai korang ...

Lai lai join giveaway pula , mana tahu bertuah ke . Sape tak nak hadiah kan .



Click banner untuk join oke !

Trimass !

Segmen Bloglisted by Misya 2016

Hai korang !

Jom join segmen ni ...



Click banner untuk join oke ...
Good luck korang !

Trimas .

Tuesday, January 19, 2016

BILA JODOH KAU BUKAN DENGAN SI DIA YANG KAU HARAPKAN .

Hai bloggers !

Ha , macam serius je kali ni kan .? Eh , tapi seriusly kita nak tanyalah , apa perasaan engkorang bila korang tak dapat bersatu dengan orang yang korang harapkan . Tak kiralah yang korang harapkan tu love first sight ke , ex tunang ke , ex boypreng / gepreng , cinta dalam diam ke . Apa korang rasa .?

Hurm , dari pengalaman eycha ianya SAKIT . Totally hurt !!!! Serius weh sakit , tau tak sebabnya .?
Sebabnya kau dah terbagi hati kau ni dekat dia tanpa sengaja . Bukan salah dia tapi salah diri sendiri yang tak reti bahasa .! Haha padan muka sendiri ! 

Tapi sebagai seorang gegirl , nak move on tu susah tau ! Luaran je korang nampak happy go lucky , ketawa menggilai macam mak lampir tapi dalam hati ni sakit babe ! Lagi sakit bila kau ternampak , tertengok , ter'stalker' , si dia bersama pasangannya .. kah kah kah ... Adoyai !

Korang ingat gegirl ni tabah sangat ke ...? Tak ok ...! Malam karang mulalah buat gurindam air mata. Sajak hati yang sedang geram mahu menjeritlah . Hahah ... Serius girl tak payah acah-acah tabah sangat oke ! Meh pinjam bahu eycha buad menangis ke , gigit ke , whatever la .

Mungkinlah ada yang cakap , yang kau pergi bagi hati kau pada yang tak sudi , tak mengenali tu dah kenapa ! Ate , bab perasaan ni mana bole buat main-main yob . Tang deme nak datang , tak boleh nak halang - halang . 

Actually , dulu pun eycha selalu je menganjing me-member  ' yang kau pergi bagi hati kau tu dah kenapa .! '  Ha , tapi bila kene batang hidung sendiri , amek kau eycha ! Tepok dahi berkali-kali . Em... Em... Em.... Maaf-lah korang , dulu kita meng'hikhok - hihok kan korang sampai guling-guling . Serius doe korang , sorry sesangat ! Serius baru tahu sakit tu cam ne . Bhaha .

Then , part yang paling worse , bila jodoh kau bukan dengan yang kau harapkan dan kau terpaksa membahagiakan orang yang berjoodoh dengan kau . Masa tu kau rasa fake sangat . Tapi demi menjaga hati orang yang dah berjodoh dengan engkorang tu , korang terpaksa pendam je . ( Situasi untuk perempuan ) But someday girls bila korang bertemu dengan si dia yang bukan jodoh korang tu , kita harap korang tabahlah . Kalau boleh memang kita tak nak kan jadi macam ni , tapi tu r tu . Sometimes sakit kecewa tu best ! Pengajaran ...

Apa-apa pun kita tak boleh lawan takdirkan . Mungkin dia terlalu baik / tak untuk kita . So nak tak nak , kita teruskan jugak lah hidup macam tak ada apa-apa ye . Meratap , menangis , merayu pun bukan dapat juga dia ! Lagi lama terkenang lagi sakit pulak hati kita ... hahah

p/s : Dalam hidup kena notty-notty sikit baru best pengalaman kita tu .

TRIMAS ...

Monday, January 4, 2016

Puan Noor Hidayah - Kata Kata Semangat

Hai chu olls .!!!
Actually post ni memang dah ada dalam draf , cuma belum bawak keluar je lagi . Kah .. !
Haaa .... Part 1 hari tu kita cerita pasal kak daia bagi teguran kan . Haaa ... Kali ni kita na cerita pasal bersungguhnya kak daia bg kata semangat :p
Disatu hari yang dingin eycha menerjah ketenangan kak daia .! Kita cerita dekat dia kita ada admire someone ni .. Tapi kita takut ... Takut tak diterima ... Ha ha ha ... Dan disebabkan beliau Puan Noor Hidayah ...
Dengan bersungguhnya beliau cakap
" eh ca , kau comel ca ... kau buat je , kau jangan nak rasa rendah diri sangat . "
Beliau sangat positif , benda yang kita rasa tak nak buat or tak boleh buat bila diberi kata semangat terus jadi wow !! Bukan bermaksud orang lain tak bagi semangat tau .. Bukan begitu ... Ramai juga bagi kata semangat .. Tapi kak daia ni , dia suka bagi semangat tanpa pernah rasa jemu .. Sometimes kata kata kak daia tu membuka pandangan mata ...
Pucuk pangkal diri sendiri juga .! Berani atau tidak untuk mencabar diri sendiri .!
Well said , kak daia berjaya membuka mata hati seorang eycha untuk berubah .! Walaupun kadang kala dengan bebelan ... Kita bagi contoh eh .
"Eh ca , diaorang yang ejek kau tu sebenarnya jeles tau dengan kau . Akak tengok ok je baju kau tu . Sesuai je . Tak ada buruknya ... blaaa ... blaaa .... blaaa"
At last kak daia yang emo sendiri padahal yang kene kutuk eycha . Ha ha ha ... Cuba bagitahu ... Macam mana kita ta sayang Puan Noor Hidayah ni ... Ha Ha Ha .
Ok lah sampai sini je .... Nak tidur , esok ade jodoh kita up lagi cerita Puan Noor Hidayah ni ...
Trimass ...