When I close my eyes , I see that smile.....

Wednesday, November 19, 2014

Wordless Wednesday #12 - Kau Ingat Kau Dapat .?

Hello blog ...

Nah , ni nak cakap la ... Dalam hidup ni jangan mimpilah semua yang korang nak korang dapat .. Mesti ade je yang korang tak dapat .... Okeh . ..

Friday, November 14, 2014

DAH SEDIA NAK MELANGKAH KE TAHUN BARU

Hello korang ...

Sedar ke korang yang kita tinggal lagi sebulan lebih je nak melangkah ke tahun baru . Ngeh . Mst korang sibuk dok pasang azam itu dan ini kan ..?
Azam menabung ade selitkan sekali ta ..? Tahun depan dah start GST .. Hemo , hemo , hemo ....

Macam - macam variasi dengar bila na melangkah ke tahun baru ni .. Ada yang bakal menjadi mak - mak , yang bakal kawen , best nya korang ...

Nak tahu juga la kan , korang da sedia ke nak tinggalkan tahun 2014 ni ...?

Bagi yang berazam tu , macam mana..? Dah tercapai goals korang ..? Semoga azam korang tercapai sebelum hujung tahun..

Monday, November 10, 2014

Lawatan Tapak...!!!

Hello blog....

Waaaaaaaa....... Rasanya dah lama tak pergi lawatan tapak ..... Aummmm .. Rindu rasanya nak berjalan-jalan kesana kemari ... Wohoooo ... Tp hari ni eycha berkesempatan menghadiri taklimat lawatan tapak di JAWI ... Heh ... Jom zoom out in aktiviti hari ini ..

Actually eycha came with some other guys... But they just to shy to take a selfie with me.... So that guys who took a picture with eycha is Razif from Strategy Services . And that girl is Liyana from Silver Shield Force Security Services Sdn Bhd .. Waaaaaa ..

So , that my story for today  ... Till we meet again. 

Thank you.....

Sunday, November 9, 2014

MASA DEPAN , BAGAIMANAKAH ANDA..?

Hello blog ... Malam ni kita soh - seh jap pasal masa depan kita ...

Rasanya dulu tak pernah terfikir pun macam mana diri kita masa depan nanti . Yang kita tahu makan , main , gaduh ... Rasanya lagi seronok jadi kanak - kanak riang yang cuma tahu nak bergumbira sahaja ... Agak - agak korang bila korang mula fikir pasal masa depan ..?

Eycha pernah terfikir masa tingkatan 5 ... Masa tu rasa macam tak boleh je nak survive sendiri .. Rasa macam takut je nak melangkah ke alam lain . Ye la u olls , masa sekolah dulu , tahu ade je duit dalam poket baju tu ha , tapi sekarang ni kene fikir macam mana nak adakan duit dalam poket ... Serius tak best  ... Tapi alhamdullilah , sejak - sejak melangkah ke alam 20an ni masih lagi boleh men'survive' , itu pun ada mintak lagi kat ayah dan mak ... >.<

Sekarang ni pulak dok fikir , macam mana nanti kalau dah tak duduk dengan mak dan ayah ( berkahwin) *tampar pipi lelaju ... Agak - agak macam mana lah nanti bila kena survive dengan orang yang baru kenal kita 4 - 5 tahun ... Tak kuad rasanya mahu menghadapinya .. Kalau bergerak solo mungkinlah kita boleh survive sendiri tapi bila berdua  , bertiga dan sebagainya rasa macam tak boleh je . Tapi ye la kan , percaturan yang dah diatur kita mana tahukan ...

Lepas tu terfikir juga , macam mana lah kalau dah tua nanti ... Agak - agak jadi macam mak atau ayah kita tak ... Tengok mak korang sekarang , mesti kuat bebel kan ... Hahahah ... Entah macam mana lah kalau eycha membebel itu dan ini ... Mesti rasa na tampo - tampo je ...

Sebelum menghadapi masa depan kita kena stand by  dari sekarang . At least  bila masa depan dah muncul kita dah ready  dengan segala kemungkinan yanga akan berlaku ... Heeee ....

Sekian bakal masa depan ...

Tuesday, November 4, 2014

KATA - KATA HATI #2

Holla blog ....

Nyaaaaa ... Malam ni kita na bercerita tentang APA LAGI YANG KALIAN MAHU ( PUAS HATI)
Mana - mana kita pergi  , mesti ade je jumpa orang yang tak puas hati dengan kita kan ... Tapi macam mana lagi nak puaskan hati mereka kalau buat itu salah , buat ini salah... Semua tak kena dimata mereka...

Yeah memang typical people , ada saja yang tak puas hati... Tapi eycha nak tanya la pada korang - korang yang asyik tak puas hati , tak puas mata , tak puas telinga , tak puas segala - galanya tu .... Tak penat ke asyik nak dok tak PUAS itu dan ini ... Kenapa benda yang kecil pon engkorang nak jadikan isu sampai satu kampong heboh ....?

Kemon lah , we olls da di alam 2014 tau ... Bukan alam 50an dan 60an ... Kembangkan sikit otak korang tu .. Biar sel - sel berhubung sikit ... Jangan asyik nak cari pasal je , lepas tu mula la mulut tu pon dok berjalan ... Lepas dah habis satu part , carik lagi part lain yang bole dibuat berentap ...

Dey ... ! Engkorang nak apa lagi ye dari daku ..? Rasanya kita tak berkaitan pun , tapi kenapa ye ...? KENAPA YE ..? Mulut , Mulut tu tah gheti nak duduk diam ...? Sebok nak cari bahan gossip dah kenapa ..? Apa lagi yang kalian tak puas hati ...?

Kalau korang tak nak jumpa eycha depan -depan ... Apa kata bagi e-mel layang ke.... Surat layang ke ...? Tak pun balas je kat bahgian komen bawah ni ... Habis cerita kan ... Engkorang ingat daku ini hapew ? Anak patung ...? Kalau rasa tak puas hati dengan eycha bagi tau sendiri jangan bawak mulut kehujung sungai nun ....

Nak kata engkorang cemburu dengan eycha , macam tak logik sebab nya engkorang lagi mewah dan senang - lenang ... Jadi , ape eh MASALAH engkorang ni ...? APA LAGI YANG KALIAN MAHU ..?

* sekian daun keladi , nanti jumpa lagi....