When I close my eyes , I see that smile.....

Friday, May 25, 2012

Sabar je lah wahai hati .

Hello .
         Agak lame eycha ta update kan ? Rindu menebal nak blogging . Macam2 jadi dekat eycha lately ni . sob .. sob .. sob ... Banyak yang sedey dari gumbira taw ... Jum zoom out in bersama eycha .....


KEHILANGAN DIARI .
    Satu malam tu , mak eycha ajak pigi UO . Dengan penat baru balik kerja tak habis lagi eycha turut kan je . Al-maklumlah mak eycha excited sangat nak hanta adik eycha belajar . Eycha tulis list barang yang nak dibeli dalam diari , malas nak bawak kertas . Eycha letak diari tu dalam troli , bila dah sampai rumah , siap makan lagi baru eycha teringat pasal diari tu . Tapi masa tu UO dah tutup , eycha telefon pun tak ade orang jawab . Sabar je lah .... Pagi esok bila eycha telefon diaorang kata ta ade jumpe diari ... Alamak !!! Dalam tu macam-macam ade . Sedey betoi , kata2 semangat tu yang penting dalam tu ..... Ish !!! Ta gune betoi .... Eycha rasa ade staff UO jumpa tapi dia ta na pulang an ... Jahat toi ....


KEHILANGAN HENFON .
       Hua...hua....hua..... Enpon tu eycha beli pakai duit sendiri taw ? Dalam tu banyak gambar kenangan , lepas tu enpon tu gambar die HD taw !!!!!!! Yang curik tu keling mabok .... Datang opis orang buad hal , jaga lah kaw keling , kaw saja cari pasal dengan aku . Eycha sedey sangat , sebab enfon tu , enfon kesayangan eycha taw !!!!!


KEHILANGAN KAWAN MAYBE ....
         Belum pun hilang sedih tu tiba2 eycha diduga lagi , semalam eycha dengan kak ara pigi 7 eleven , cerita2 dengan kak etha lepas tu entah macam mana kak etha bagi tahu epul baru je datang tadi beli roti . Eycha dengan kak ara fikir mungkin dia baru balik kerja , tapi bila eycha tanya kak etha dia pakai baju biru ke ( uniform die ) kak etha jawab tak , tapi baju warna kelabu .... Eycha tak tahu nak gambar kan macam mana perasaan eycha masa tu , ye lah sebelum pegi 7 eleven tu , eycha ada cuba call epul sebab nak tanya betul ke nak lepak sama nanti hujung bulan ... Mula2 tu adik dia yang jawab , adik dia kata epul pergi kerja , tertinggal henfon ... Eycha dah pelik time tu tapi eycha tak cakap lah dengan kak ara , sebab nya setahu eycha lah kan , epul tu mana boleh tinggal henfon . Ok sambung balik kat 7 eleven tu .... Lepas kak etha bagi tahu macam tu , eycha pun cuba lah call epul lagi .... Lagi sekali adik epul yang jawab , eycha belakon lah tanya epul mana ? Tak balik lagi ke ? Adik dia jawab , epul tak balik lagi , dia balik lambat .... Sedih betul eycha masa tu .... Tapi sedaya upaya eycha kawal perasaan tak nak bagi semua orang perasan ... Nak lepak pun rasa ta best dah .... 


Sampai hati kau epul buat aku macam ni , 7 tahun kawan dengan kaw , aq ingat dah cukup buat aku kenal kau , tapi aku salah ..... Aku alpa .... Masakan kau betah nak kawan dengan aku ni kan ? Kau tak perlu lah nak buat macam tu ... Ta pe lepas ni aku ta kacau kau lagi ... Aku tau , kau malu kan nak berkawan dengan budak montel cam aku ni ... Hahahahahah ..... Ta ape ...... 


ok , tu je luahan hati eycha .


Lurve eycha , ampang .

Wednesday, May 16, 2012

Birthday ayah 2.0

Hello.
         Kali ni nak cerita pasal birthday ayah yang 2.0 , ade eycha , ayah dengan mak saje .. Malas nak update 1.0 sebab pic dekat henpon lagi satu . Jum zoom out in bersama kami .




cake coklate caremel made by kak shuhada .

loving partner siot ...

ayah & mak

candid , tak sabar sangat dah

incik raja

pn. sarifah

eycha the cute girl

abai kan eye bag tu .

senantiasa senyum :)

Cake tu eycha tempah spesel taw daripada Kak shuhada dia memang ambil order , so sesiapa yang berkenan boleh pm kak shuhada sendiri . Cake tu amat sedap ... Yummy ... yummy ...

Okay sekian untuk kali ini .

Lurve eycha , ampang .

Pesta Buku Antara Bangsa - PWTC

Hello.
         Tengok tajuk pun tahu , sebenarnya cerita da lapok . Da lame duduk dalam draf tapi baru sekarang nak keluarkan sebab sibuk . Eycha mengelaba . Okay jum zoom out in ape ceritanya...


01 May 2012 - Selasa .


Eycha pegi PWTC dengan kak ara naik teren . Malam tu kita orang janji nak jumpa dekat Stesen Ampang , konon2 nak pegi dengan kak ina tapi hampeh kak ina gerak dulu . Eycha pun malas nak pegi awal sangat . Ngeeeee ........... Taw ta kak ara pakai tudung time tu , ya allah sejuk mata memandang . Alhamdullilah dah sampai masa dia , eycha ni tak tahu lah bila . Masa nak parking moto tu eycha punya lah melilau cari kak ara sebab dia kata dia dah sampai , rupa2nya dia belakang eycha je... Sungguh tak sangka .. Chantek kak ara bertudung , eycha tumpang gembira buat dia . Hihihi . Macam biasa kak ara kena beli token sebab dia tak pakai touch n go . Dengan snyuman kambing eycha tayang card touch n go bila kak ara tanya eycha na beli or ta . Hangin je die ....


Masa dalam teren , kite orang tak dapat duduk sebab penuh . Jadi bersandar je-lah . Eycha tak sedar eycha asyik pandang kak ara , sampai dia tegur , segan kata nye . Tapi kak masa tu bukan orang nak gelak an akak cuma orang bangga dengan penghijrahan akak ni . Org cuba menilik diri sendiri time tu kak . Kak ara macam segan-segan je bila dia pakai tudung , al-maklum lah baru lagi . Ta pe kak , perlahan-lahan . 


Sampai je dekat PWTC eycha terkezut gilosh , sebab nya terlalu ramai orang . Ye lah kan time tu hari cuti . Sesak betul orang , sampai nak jalan pun susah . Mula-mula apa lagi masuk KARANG KRAFT la . Wiiiiiii ...... Ramai nya , sampai susah nak pilih novel . Eycha nak cari novel pun susah sebab yang nak beli novel tu sorang tapi kawan2 sekeliling dia macam lah nak beli sama . Huh !! Sakit hati eycha ni . Eycha sempat beli 3 buah je sebab kepala dah serabut sangat tengok manusia yang terlampau banyak tu . Seterusnya pergi ke booth GEMPAK STARS , Huh !!!! Time ni eycha paling menyampah sebab ramai sangat orang ..... Jalan slow macam kura2 ... Last2 dapat juga beli dekat booth GEMPAK STARS yang dalam dewan . Kesian dekat kak ara , penat die ... Lepas tu eycha tari kak ara naik atas ,huuuuuuu , nak masuk pun ramai so eycha terus berputus asa dan balik ....


Sebelum balik tu kite-orang singgah makan ,bila duduk baru tahu kaki tu sakit .... Huuuuuu .... Al- maklum lah eycha pakai wedges time tu ... Konon nak jadi feminim la ... Haruuuuuu ... Lepas tu kita orang balik Ampang dan lepak dekat kedai mamak ... Kak ara teman eycha ambil cake nak celebrate birthday ayah , eycha ajak kak ara lepak sama tapi dia tolak ... Hampeh ... lepas tu kita orang balik rumah ... 


Okay itu saja cerita eycha .


Lurve eycha , ampang