When I close my eyes , I see that smile.....

Wednesday, October 24, 2012

Tu keje akak ye ????

Hello korang ....

Tadi berkat dari kak diana punye share , eycha da dapat tangkap budak yang sayang eycha sangat ni .





Dok seronok stalker blog eycha... Itu lah die kak ara .... Moge2 kak ara bc le yek ???


Sekian !!
Lurve eycha, ampang

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 17, 2012

" Jom Blogwalking Sampai Pengsan "

Hello korang !

   Ha , ni penangan BW sangat lah .... BW sane , Bw sini sekali jumpe segmen daripada DISINI BERMULA . Ha , ape lagi ... Jum kasi support la ...




Berlip - lap kaw .... Bagi yang nak join tu boleh tekan tetikus anda pada banner diatas ...

Kawan2 eycha sekarang ade : 78 Orang !

Jum kite zoom out in die punye syarat sikit ...:

  1. Mempunyai blog

  2. Wajib Follow blog nie ( Blog DI SINI 
  3. BERMULA LA )

  4. Wajib Like fb page

  5. Buat entry yang bertajuk " Jom Blogwalking Sampai Pengsan "

  6. Lekatkan banner diatas dalam entry korang dan backlinkkan ke entry nie.

  7. Letakkan juga jumlah follower terkini 

  8. Setelah selesai semua..korang boleh letak link entry korang dalam kotak komen tuhh..

  9. List nama yang sudah join akan sentiasa di update 

  10. Segmen ini mula 2/10/2012  dan tamat  30/11/2012 .

  11. InsyaAllah segmen ini akan ada hadiah untuk sesiapa yang followernya meningkat dengan banyak ...

  12. Segmen ini akan terbatal dengan sendirinya

  13. jika sambutan tidak mencapai sehingga 150orang...jadi rajin2 lah promote eh...GOOD LUCK ALL !!!

Ok dah siap ...

Lurve eycha , ampang ...

Tuesday, October 16, 2012

Mahal ke ??

Hello korang .....




Ha , ta payah teka pun tahu eycha na mengarut pasal makanan .... Hahahah .... Disebabkan minggu ni eycha asyik makan je tak kira masa so entry ni pun pasal makan lah juga .....

Tadi waktu lunch macam biasa lah keluar pegi beli makanan ... Sekali owner tu datang dekat2 eycha siap main senyum2 lepas tu tanya ....

' dik harga makanan dekat sini mahal ke '

Haila..... Eycha rase macam nak ketawa guling2 dekat situ juga.... Apekah ???? Bukan ape , eycha ase makanan dekat sini ( lembah jaya utara ) paling murah pernah eycha makan ... Kedai mamak tolak tepi okeh ???

Rupa2 nya ade orang complain makanan dekat kedai akak tu mahal ... Orang yang cakap tu semua duduk dekat sini ... Haila , diaorang tak rasa lagi makan dekat tempat lain ... Dekat kawasan perumahan eycha tu lagi la , nasi dengan ayam je dah RM 5... Nasi pun ciput je ....

Kalau nak tahu lah makanan tengah hari eycha tu berharga RM 8.20 sekali dengan nescafe ais .... Sebab ape murah ???

Tgk lauk2 yang eycha amik tu...
Ade ayam , paru sambal , sotong dan sayur yang agak berlambak .... Nasi dia kalau nak tahu penuh kot .... So kalau dah makan tengah hari malan eycha tak makan dah ....

Kepada mereka2 yang kata mahal tu... Kemon la .... Tu dah murah la ... Korang na murah mane lagi ... Die nak tanggung pekerja lagi , api , air , sewa ... Macam2 la lagi.... Kalau nak murah sangat kau orang pigi duduk kampung lah ... Ha , itu kompem murah ... Nasi lemak RM 1.00 ag ...

Okeh sekian sahaja luahan ini ...

Lurve eycha , b.belacan....
posted from Bloggeroid

Saturday, October 6, 2012

" SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? "

Hello .....

              Tadi tengah2 dok BW sekali ternampak SEGMEN ni .... Wah ! Lyssa buad Segmen kot.... Ape yang menarik eycha untuk join sebab syarat die tu .... Jum zoom out in syarat die....


              3. Di dalam entry tersebut , Lyssa nak korang ceritakan , kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la .. (copy & paste)

                  Rasa nye dah lama nak bagitahu siapa yang pengaruh eycha sampai jadi ketagih dengan blog ni... Alang2 Lyssa dah buad segmen kite zoom out in lah jawapan eycha ni ...




Sebelum tu korang yang berminat nak join meh klik banner kat atas ni... Tak pun click je SINI .....

Kenapa eycha berblogging ?

- Sebab nya nak abadikan semua masalah , emosi dan kenangan dalam tempat yang selamat .. Yelah kalau tulis dalam buku kompemlah abang eycha curi baca .. * tak rela *  Lagi satu eycha ni careless jadi sebelum ni dah tak terkira berapa banyak diari yang hilang .......

Macam mana eycha terjebak dalam dunia blogging ?

- Semua nya gara-gara Ain Idrus ... Dia yang perkenalkan blog ni pada eycha... Entry awal eycha pun dia yang tuliskan... Hahah.... Masa tu bengap gila.... Sampai nak publish pun tak reti.... Lepas Ain , Ena & Shimeer pulak jadi sasaran .... Tq korang ... Sayang korang ...

Tujuan utama/asal berblog ?

- Mestilah sebab nak luahkan segala yang terjadi ...

Blog eycha ni tak ade yang menariknya lah kot.... Cerita sehari-harian je...

Idola eycha :

- Setiap blog yang cantik , dan yang penting ade lagu best !


Terima kasih daun keladi kepada sayang2 ni :




Lurve eycha Pandan Jaya.

Wednesday, October 3, 2012

OI DERMAN DELI....

Hello...

         Agak2 ape tu Derman Deli kan? Meh sini eycha kasi tahu.... Derman Deli ni eycha pergi kat cawangan Dato' Ahmad Razali... Tempat lain eycha tak tahulah ade ke tak.... Isnin lepas eycha berjimba2 dengan Kak Araniza dekat Derman Deli ni... Sebuah Restorant yang nama sebenarnya German Deli tapi dah diubah dengan Kak Ara pulok... Jum zoom out in cerita kali ni...

1 october 2012

Eycha dengan kak ara pergilah kat Derman Deli ni lepas maghrib... MAghrib2 tak elok keluar ye pasal setan tengah berjimba time tu.... Hah alasan! Pada hal takut ayah eycha parang kan kalau keluar time tu.... Sampai2 je kat Derman Deli tu eycha dengan Kak Ara tergelak2 sampai rasa nak guling2 kat situ pasal nye !!!!!! KEDAI TU NAMA DIA GERMAN DELI..... ULANG BALIK GERMAN DELI..... Kak Ara ni bikin gile la....

Makanan utama dekat sini BURGER..... Burger die , amik kawww..... Beso gile.... ( tak sempat nak tangkap gambar pasal masing2 dah kebulo...) Kat sini dia bagi pisau dengan garfu kalau nak makan.... Hahaha....
Nak dijadikan cerita , masa tengah borak2 tu , Kak Ara tengah cucuk2 burger dia guna garfu... Entah macam mana garfu dia boleh pulak terbang ke bawah.... Hahahahah.... Oi... Oi... Malu oi.... Tapi nasib baik kite orang makan dekat dalam so tak ramai sangat orang.... Hahahah ....

gambar hanya hiasan semata-mata

tgk tu semangat nye die nak ajak ...

Ok , tu je penceritaan eycha...
Lurve eycha : Derman Deli....