When I close my eyes , I see that smile.....

Sunday, October 9, 2016

HADIAH BUAT DIRI SENDIRI

Assalammualaikum / Hai...

Bertemu lagi kita... (kalaulah)
By the way i'm dedicate this post for the haterz...

Lumrah manusia, nampak kita senang je.. Dia tak nampak yang kita bersusah payah untuk dapatkan sesuatu tu.... Guys come on lah.... Apa yang kalian dengki sangat...? Kalau korang nak, why not kita sama-sama berusaha.. Kan sweet macam tu... Ini tidak...

"Eh beg je kot, beli mahal-mahal esok rosak juga"

"Ala kek tu mesti cantik je tapi rasa tak sedap mana pun"

"Mahalnya tudung dia, esok lusa jadi kain lap juga"

"Banyaknya duit dia membeli je"

"Asyik pakai yang sama je... Nak show off la tu"

Blaa... Blaaa.... Blaaaaa.... Blaaaa....

Eh....!!! Engkorang ni dah kenapa...? Mulut tu memang gatal eh nak berkata-kata.... Biarlah apapun orang tu nak pakai.. Yang kita sibuk-sibuk nak pertikai kenapa...? Tak puas hati sebab tak dapat apa yang dia dapat...

Cuba fikir kejap, kejap je tak lama pun... Korang dah berhempas pulas bekerja siang dan malam... Kadang- kadang hari cuti pun kerja.... Tapi bila dapat gaji, habis bayar itu dan ini.... Jadi apa untuk korang....?

Well , korang tak pernah terfikir ke nak reward kan diri korang... Manjakan diri tu.... Kesian tau body kita ni... Bekerja untuk kita tapi kita tak bagi apa-apa pun pada diri sendiri......

Tak salah pun nak manjakan diri dengan sesuatu yang buat korang rasa sangat puas hati... Jangan iri hati pada org lain... Mereka tahu target mereka... Jadi kita pun mesti ada target... Tak kan lah kita nak berada ditakuk lama kan....

Pada korang yang jarang atau tak pernah rewardkan diri tu... Cuba... Cuba buat bulan ni... Mula-mula memang korang akan rasa, mahalnyaaa.... Membazir pula.....

Tapi tolong buang fikiran sedemikian, cuba fikir.... Aku memang layak untuk dapatkannya... Dan pakailah ia dengan bangga, pasti org akan toleh 2 kali disebabkan aura korang tu....

Ha Ha Ha Ha...... Kita tak suruh pun korang beli tiap-tiap bulan... Targetlah apa yang korang nak tu.... Lepas tu korang tak kan dengki dengan org lain dah.... Cuba tau...

BTW ada sesiapa nak hadiahkan kita "alphabet duck square scarve" tak...
*nangis bucu katil...

Trimasss

BAWA BERTENANG BOLEH TAK..?

Bertenang..?
Mesti tertanya kenapakan..?

Hmmmm , malangnya post kali ini hendak ditujukan kepada gadis-gadis yang sangat rasa "insecure" pasal boyfie korang....

Well, mungkin ramai yang akan tak suka post ni atau haterz gila post ni.... Tapikan girls, ini kenyataan tau. Walau korang cuba menidakkanya tetap korang akan nampak salah.

1. Girls, bertenanglah kalau bf korang tak text satu hari, as long as korang tahu dia buat apa dan korang percaya dia.

- ya, korang akan cakap "lelaki kalau bagi kepercayaan akan mereka khianati". Well said , kita pon sama.... Cakap nak shopping 1 jam je, tahu-tahu 1 hari dalam mall.. Ha Ha Ha....

2. Bertenang bila bf korang ada secret admire ....

- Hey hey , awatnya hang kalut ni... Jangan buang tenaga pergi marah crush bf korang tu boleh tak...? Korang rasa berbaloi ke marah sana marah sini... Update sana sini... At the last, korang yang akan disalahkan juga. Akan ada je jari yang menunding ke korang. So why not korang show off kebahagiaan korang tu sikit. Atau korang memag tak bahagia.. Oooppsss... Maaf... :p
Babe, crush will be a crush if you know how to handle your bf.

3. Jangan jadi insecure sampai menyemakkan kepala otak.

- Kalau bf korang nak kawan dengan siapa pun, keluar kemana ke, buat apa pun jangan over sibuk boleh tak..? Tahu tak semak asyik nak tahu itu dan ini. Semua nak kena report. Ha Ha Ha... Don't worry, boyfie korang masih sayangkan korang tapi tu la tu , semak weh. Kita yang perempuan ni pun semak kalau asyik kena tanya itu ini... Kan...? Jadi fikir baik-baik sayang...

- Lagi satu tak payahlah korang nak jadi polis pencen, pergi siasat semua kawan-kawan boyfie korang tu. Kenapanya serabut sangat ni... Lepas tu apa engkorang dapat...? Nothing...!! Buang masa saja... Dan buat malu bf korang tu je... Sebab apa tau...? Kena bahan dapat queen control ( belom kawen pon) pffff... Silap hari bulan menjanda sebelum nikah kang... Ha Ha Ha...

Well babe, banyak lagi tau perkara berbangkit.... Jadi sebelum nak buat apa-apa, fikir buruknya dulu.. Tahu korang sayang bf korang tu, tapi berpada-padalah tau... Dan mana-mana yang nak menyerang tu, fikir balik. Kemungkinan orang yang kau nak serang tu lagi tau pasal bf korang, lagi memahami... Nanti tak memasal korang yang termalu sendiri..

Don't worry babe, kalau mereka jodoh kita terpisah jauh mana pun tetap bersama. Tapi kalau bukan jodoh, duduk sebelah rumah pun tak jadi juga... Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha.....
Dan kalau dah tahu pak we korang tu buaya, panas baran.... Angkat jelah kaki tu awal-awal... Buat apa nak pertaruhkan masa depan yang akan gelap......

Hahahahahahahahahahahahahhahha..... Jadi bertenanglah korang eh.... Nak ambil tahu tu boleh, tapi jangan over... Nanti jadi semak, serabut... Lepas tu menjanda , korang meroyan sana sini...
It's 2016 girl , be rich and boys will come to you... Mueheheheh..


Trimass..
Salam Maghrib...