When I close my eyes , I see that smile.....

Tuesday, April 23, 2013

Pantun Keramat

Hai ... * lambai tangan ( lambai balik tau )


Malam yang sunyi , sepi dan sejuk ini eycha nak ambil mood seram kejap ...
Kepada yang tak berani tu jangan cuba ok ? Hanya untuk yang berani sahaja ... Okeh jom kita masuk zon seram ....... :

Pantun ni akan lebih dirasai kalau anda seorang diri dalam bilik yang gelap gumbita ....

Ulangi dan hayati pantun ini sehingga anda lancar dan tertidur ..


Pucuk paku , pucuk pakis

Marilah hantu , mari datang kepada ku
Mari lah kau tidur bersama ku ...



Hahahah ..... Kalau berani buat lah ... Tapi kalau dah lekat eycha tak tahu ayat memulang kan balik ok ???
Sumber di dapati oleh mereka dibawah .....



p/s : gurauan semata .... ;)


Sumber : pertama , kedua




Lurve eycha ....





Monday, April 22, 2013

Oh ! My diaryyyy .....

Hello blog ....
Ha...... Ingat Oh ! My english je ade ...... Oh ! My diary pun ade tauuuuu ... Ingat ta post yang lepas pasal diari hilang .... Hah ! Confirm la tu ta ingat sebab tak baca ... Hahahah ...
Ok .... Diari tu di temui di dalam ....


v
v
v
v
v


Kereta Mr. Syafiq .... Hahahahah ... Gila kan ...
Entah macam mana la aku boleh careless sampai sebegitu .... Wal lah ... Apa2 pun kita kena ucapkan arigato pada Syafiq ....
Haaaaaa .... Kalau korang gadis2 mahu berkenalan dengan beliau boleh la ke S . I . N . I .... Kalau yang jejaka idaman mahu bersuai kenal pon bole click dekat perkataan S . I . N . I ....
Hahahahah .... Bahagia nya rasa bila diari ni dah kembali ....
Tq to Syafiq & staff Strategy yang sangat ambil berat pasal kehilangan diari eycha ni ....
Kalau korang nak kenal dengan kawan2 eycha yang baik tu bagi tahu je ok ? Nanti eycha bagi link .....

Terima kasih koranggg ....





Lurve eycha ............

Kata Cinta Dari Sahabat ?

Hello blog ....
Ha , agak hot tak tajuk tu ? Ke agak over ? Hah ! Abai kan je ... Mari2 kita berdiskusi pasal ni ....
Ok , eycha nak cerita pasal dua bab .... Harap korang ta bosan ye ...

Bab 1 : Kata Cinta Dari Sahabat Berlainan Jantina .....

Ok bab ni mesti ramai yang pernah dengar kan ...
Ada yang boleh terima dengan hati yang terbuka tapi ada juga yang merosakkan hubungan sahabat tu ...
Ok , kalau yang dah redha tu kira ok lah tapi ni cerita pasal sampai rosak hubungan sahabat yang dah lama terjalin tu ..... Kenape ye mesti rosak hubungan tu ?

~ Sebab malu ke ?

* Oh ! Ape kata kalau kita cuba fikir secara positif ... Mungkin sebulan dua korang akan rasa kekok & malu ... Tapi sampai bila kita nak mengelak kan ? Tak kan korang nak tahan hati daripada terus jumpa membe yang lain ? Kan ????? So , mari kita abaikan perasaan malu tu okeh ?????

~ Sebab rasa terhina cinta ditolak / ego tercalar ....

* Tolong lah kawan !!!! Kejadah apa punya perangai tu ? Nak acah2 terguris pula ... Biasa la tu cinta bertepuk sebelah tangan .... Sekurang-kurang nya korang tak perlu lah berteka teki bagai kan ? Jadi wat lek dan jalan kan kehidupan seperti biasa ....


Bab 2 : Kata Cinta Dari Sahabat Sama Jantina ......

OH ! NOOOOOOO !!!!! Kalau ini terjadi korang perlu cakap begini :

" AKU MASIH BERIMAN LAGI LAH BODOH , NANTI NABI TAK MENGAKU UMAT "

Dan eycha saran kan adalah lebih baik korang lari beribu batu .... Manusia sebegini harus dijauhi serta merta ... Kalau yang tak kahwin lagi tu , pegi cari calon secepat yang mungkin ...

Lurve , eycha .....


Wednesday, April 3, 2013

Diari ku hilanggggg .....

Hello blogggg ....

Alamak , macam mana ni diari eycha hilang buat kali ke dua .... Cerita nya macam ni ...

Tadi tengah hari eycha pegi site visit .... Rasa2 nye masa balik tu ade lagi ... Tapi tadi dalam jam 1900 baru perasan yang DIARI tu hilang ..... Oh nooooooooo "!!!!!!!!!!!!!! Mana ni ..... Tanya kak ara , dia kata tak nampak ... Tanya syafiq , dia kata nanti nak cari tapi sampai skg tade berita da .....

Jangan lah ade sapa2 baca diari tu .... Cukup hantar balik kat eycha .... Adoiiiiii ....

Carelrss sangat dah niiiiiii .... Tadi jap kena marah dengan kak ara pasal bawak diari tu ke hulu hilir ... Abis tu kak cano , tu da macam part of my heart da ....

tolong lah pulang balik sapa yang jumpa tuuuuuuuuu. ......  nanty kita belanja sky juice ....

Lurve eycha ...

Monday, April 1, 2013

Jangan dengki dengan rezeki orang......

Hello blog.....

Semangat pula eycha ni kan ... Pepagi buta nak update ... Tibe-tibe rasa nak membincangkan pasal dengki mendengki ni ... Ini semua gara-gara mak yang tak reti nak mengantuk ni ... Hahahahahaha .... Mak esok kerja .... Bila nak tidur ni ....

Mesti korang pernah jumpa manusia macam ni kan ? Tak pun jadi kat diri kita sendiri ... Don't worry eycha pon pernah terdetik juga perasaan tu tapi kita kene cepat seda lah yang perangai tu tak elok ...

Untuk peringatan bersama ... Rasanya tak perlu kot kita nak dengki dengan rezeki orang lain ... Sampai korang sanggup cantas rezeki mereka ... Tak baik weh ! Mungkin Allah dah ade plan yang lagi baik untuk diri kite .. Ta dapat projek puluh ribu tapi dapat projek ratus ribu ... Haaaa .... Kan lagi baik tu kan ....

So kita bersyukur je dengan apa yang kita dapat ... Ramai lagi yang putih mata sebab tak dapat ape yang diingini ...

Lurve , eycha ...