When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, August 1, 2011

Penat la . Jiwa kacau

Eycha penat gilew skg ni ... Pale pening berpusing2 ... Mata pedih sepedih-nya ... 3 hari tak cukup rehat

Hari pertama ( JUMAAT ) - Pagi macam biasalah g kerja nun di hujung jalan .. ( B. belacan ..) Balik tak macam biasa , eycha balik jam 0800 malam ... huhuh , kerja banyak kot ... Balik st8 g 7E ... Lepak2 kejap dengan Kak Ara dan Kak etha and then go back to home ... Sampai rumah having my dinner thus did my work ... 1100 malam eycha mandi2 ( baru nak mandi ) then terus keluar g desa pandan dengan epul .. Kat sana kak Ara , Kak Etha , kakak kak Etha & Bob pon dah sampai .. Bergelak ketawa , saling meluah perasaan , bertepuk tampar antare staff 7e dan ex , ntah dalam pukul berape we all grak .. Epul naik moto dengan eycha so we all tunggu kak ara dekat 7e sebab dah janji nak hang out malam tu .. Sementara tunggu kak ara balik rumah amik lesen epul borak dengan abang sidon ... Eycha pula menyejukkan badan dalam 7e ... Afer ummmm ... 20 or 25 minutes kak ara arrive , we decide to go to Dataran Merderka .. Dah puas melepak dengan tangkap2 pic kat depan mahkamah tu we all pun gerak balik ... Tapi sebelum tu we all singgah dekat McD ampang point ... Eycha , Kak Ara n Epul meluah-kan perasaan dan saling berkongsi cerita ... Bila nak balik hujan pulak tu ... Hahah ... Macam tak nak bagi we all balik .. 0330 pagi we all lepak depan McD ... Merapu rapek sampai lee pukul 0400 pagi ... Eycha hantar epul balik ,eycha balik , eycha mandi dan sebelum tido say gud nyte kat kak ara ... 0430 pagi eycha pun beradu ....


Hari kedua ( SABTU ) - Pukul 0700 pagi mak dah bangun kan eycha sebab nak balik kampung .. Urrrghhhh baru je 3 jam tido , tolonglah paham ... Pale bukan main ting-tong ag ... 0730 pagi gerak balik kampong ... Haih ... Badan asew tak sehat sesangat .... Baru 45 minutes tido dah bangun balik pasal ayah berhenti nak breakfast ... Huhuhuh ... Pepagikan eycha tak suke breakfast so just order hot tea ( pagi tu hujan lebat dekat ijok ..) Hmmmm ... Sampai dekat mane tah eycha tertidur lagi ... Pukul 10.30 sampai dah dikampong ... Malasnya nak bangun taw ... Lepas letak barang kiteorang terus g pasar cari makanan tok LUNCH .... Hehehe ... Eycha beli sotong .... Susah nak cari sotong sebab dah tengah hari ... Menu Lunch hari ni ialah :

1 . Sotong masak kunyit .
2 . Ikan goreng haruan .
3 . Sambal belacan .
4 . Pucuk ubi ...

Makan dengan nasi yang panas2 ..... Perrrrghhhhh ..... Ta ingat dunie babe .... Heheheh ... Lepas lunch mak dengan ayah g shopping , eycha malas nak ekot sebab nak tido je ... Ade lah dalam 3 jam eycha tido dekat atas sofa yang kecik ( sakit badan kot ) ... Malam pulak ayah , mak , abah ( my pak ngah ) n eycha g makan2 dekat Hay resort ... Emmm so far so gud la makanan kat situ ... Tapi laicikang die memang the best .... After dat ingat nak shopping lagi tapi masing2 tak larat so balik go to sleep je la ...

Hari ketiga ( AHAD ) - Pukul 0500 pagi hujan turun kot ... Seee .... jukkkkk .... sangat ta yah pakai2 air - cond cam kat KL tu ...... Lepas tukan macam2 bunyik pelik yang eycha dengar ... Hiiiii , seram .... Malam tu memang tak lena lah ... Pagi tu pulak dengar mak menyiang ikan ... Aish ... So bising ... ( Bising sebab ikan tu nak di bunuh lah ... ) Mane ikan yang dah siap siang dengan basuh eycha amik eycha goreng ... Pukul 1200 kiteorang pon bergerak balik KL .... Sampai Kl kene teruskan hidup cam biase walaupun eycha selesema dan hampir2 demam ....

Sekian ....... hehehehe ..

No comments:

Post a Comment