When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, May 19, 2016

HAPPY BIRTHDAY KAK DAIA & KAK ISNA .♥

Jom nyanyi sama - sama .

ALLAH SELAMAT KAN KAMU ,
ALLAH SELAMAT KAN KAMU ,
ALLAH SELAMATKAN KAK DAIA DAN KAK IS ,
ALLAH SELAMATKAN KAMU .

HAPPY BIRTHDAY TO YOU ,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU ,
HAPPY BIRTHDAY TO KAK DAIA & KAK IS ,
HAPPY BIRTHDAY TO YOU .....

Semoga panjang umur , murah rezeki , bahagia dunia akhirat , jadi mama & ibu yang ohsem dan menjadi akak-akak yang penyayang sentiasa . AMIN .

Acutallykan , kami buat surprise awal , 05/05/2016 . Birthday kak daia yang sebenar 08/05 dan kak is 14/05 . Heee . Maaflah akak - akak , adik - adik akak ni nakal sangat .

Ceritanya begini tau , yang terlibat adalah :

Liyana
Aishah ( Eycha la )
Zeffy
Ezry ( joy )
Nazrul ( tak dapat join pulak )
Emma

Kami punyalah gigih menipu kak is cakap nak celebrate birthday kak daia dekat boat noodle . Ha ha ha . Yang kak is pun percaya lah pembohongan kami . Tiba - tiba 04 / 05 / 2016 kak daia kata tak tahu lagi boleh join makan sama atau tak sebab adik dia bersalin . Ah sudah . Jem terox . Dengan tak mengenal arti kekalahan , kita acah - acah tanya.

Akak , esok macam mana . Tak jadi eh ( suara sedih )
Eh , jadi - jadi . Tak apa akk tengok adik akak petang sikit - kak daia .

05 / 05 / 2016

Nervousnya pagi tu Allah je yang tahu .! Cake eycha order dari SWEET TOOTH VILLE . Makanan pula di LUNCH BOX DELIVERY RM 5.00 . Tau tak , cake kita sampai 12.30 tau . Sangat menepati masa tau dey olls ni . Apa lagi menggelupur kita turun bila dengar cake dah sampai bawah WAWASAN PADU . Ha ha ha . Sebab kami janji nak surprise lunch hour , eycha blank jap . Mana aku nak letak cake ni ! Dah lah besar dan berat !!! Nasib baik yana wasep .

Eycha , aku nampak kau !

Terus kita call yana , then yana kata bawa di caltex !! So cake tu kami simpan di caltex bersama lunch box . Hemo Hemo Hemo . Dan kami pun menanti lah ezry dan zeffy untuk mencari belon pula . Hah ! Ni geram ! ! ! Org dah lah nervous , si zeffy boleh pulak jalan lenggang kangkung dengan bahagianya ke caltex . Choi tau kau ni AP !!! So Ap & Joy bergeraklah mencari belon manakala eycha dan yana bergerak kembali ke office .!

1.00 p.m

Sampailah masanya untuk acara surprise . Yana ajak kak daia pergi office eycha dulu sebab kononnya lah kan , nak pergi makan dekat boat noodle tu naik kereta eycha . Naik kereta sangat nok !! So bila dah sampai mangsa ke office eycha . Eycha ajak yana turun kononnya nak amek kereta sebab kereta eycha kawan yang anto ! Pembohong tau memasing .

Yang sebetulnya , eycha dan yana turun ke caltex menanti Ap dan Joy membawa pulang belon !!! Tengah - tengah menanti tu , ema pula turun ke bawah , kami ingat mangsa - mangsa turun ke bawah . Haaaaa , mencicit lari kami masuk stor caltex . Time tu juga kak daia call .

Eycha : Alamak yana , kak daia call ! *panik
Yana : Jawab je , buat biasa . *sama panik
Eycha : Hello , ha ye kak nape ?
Kak Daia : Eh ca , lama nya , akak dah lapar ni . Guna kereta akak je lah .
Eycha : Eh !! Tak apa kak , kawan kita stuck kat mrr2 . Jap ag dia sampai .
Kak Daia : Hmmm .... Ok lah *benggang lettew .

Tiba- tiba kak is pula call .

Kak Is : Eh eycha , kak syida nak join tau . Akak cakap kita jumpa dekat boat noodle !
Eycha : matilanak (dalam hati ) haaa , haaa , ok . nanti org wasep kak syida .

Ei ... Cabaran betul tau ! Eycha wasep la kat kak syida actually kami nak buat surprise dioffice je dan kami dah beli makanan . Cuma kak syida kene beli makanan sendiri . Kesiann dia . Ouh ya . Actually yang turun tu tukan mangsa - mangsa . Tapi emma ... Phew .. Nak gugur jantung aku tau !

Tak lama kami lepak bawah , Ap dan Joy pulang membawa belon !!! OMG ... Naik motor je babe ! Power tau mereka ! Dan seterusnya , naik lah kami ke office eycha dan membuat surprise !!!
Kak is pun terpana sebab ada nama dia di cake tu !

Ha .. Ha ... Ha ... Ampun maaf dipinta ya kakak - kakak sekalian .....
So nah ! Gambar - gambar kami !










kak daia tu excited nau dapat kek bag . Dua - dua ketar2 nak potong kek .
ha ha ha ha .

trimass ...




No comments:

Post a Comment