When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, June 23, 2016

KOMEN LAYAN GIRLFRIEND LIKE A PRINCESS ..

Salam Ramadhan Chu olls ,


Ha , tengok tajuk pun korang mesti tahu pasal siapa kan . Mestilah Si Hafiz yang surprise kan awek beliau dengan semewah - mewah alam . So kalau korang search search kat Fb or google pasal Hafiz Mahamad ni korang akan tau lah rentetan kisah beliau , awek dan limo !







Well , memang bertuahlah awek beliaukan , dapat meraso kemewahan pak we beliau sebelum bergelar isteri . Ha ha ha . *gurau . Yelah si hafiz ni katanya nak menghargai cik aina  sebab sanggup bersusah payah dengan beliau . Ok , ok . Terpulanglah .

Tapi , kalau eychalah kan . Eycha nak bagi mak dengan ayah merasa kemewahan ni semua . Yelah , sebabnya mak yang bersusah payah 9 bulan usung eycha kesana kemari , nak meneran bagi budak eycha ni keluar lagi . Lepas tu pak cik raja yang rajin merotan anak dia ni kalau buat hal bebukan . Kah Kah Kah . 

Mungkinlah Hafiz Mahamad dah mewahkan org tua dia , kita tak tahu kan . Yang dia tunjuk , cuma dengan Aina je . Ermmmm , tak berani nak komen . Sebab tu kita cakap tadi bertuah Aina ni dapat merasa kemewahan sebegitu sebelum bergelar isteri . 

Satu hal lagi , gegirl yang tag boypren mereka nak sweet - sweet macam ni . Kepala hotak hampa ! 
Nak senyuman , nak putih , nak rambut macam hafiz mahamad . Ouh please la girl ! Kalau engkorang nak macam Hafiz yang korang pegi couple dengan boypreng2 korang dah kenapa .?


Girls , kalau korang rasa ni dah sweet , percayalah . Ada yang lagi sweet tau ! Cuma korang tak nampak je . Lepas tu mulalah engkorang nak berkisah dongeng bagai . 



Choii ! ! ! Korang ingat zaman sekarang macam kisah bawang merah bawang putih ke ? Main buai lepas tu ada anak raja datang minang . Ha ha ha .  Celah mana anak raja nak mencemar duli berburu dihutan konkrit ni ?



Girl , ketahuilah kehidupan sekarang sangat kejam okeh ! Kau kerja , nak kena bayar rumah , kereta , motor , bil air , bil api , barang basah , barang kering , barang make up , supplement , nak berjoli sana sini . Kau ingat tu semua ilusi ke ? Ha ha ha . Apa kata korang rasa seksanya meneruskan hidup . Tak payah nak bermewah sangat , kalau cukup dan tak ada hutang pun korang dah boleh bahagia tau !

Tu bujang , kalau dah kahwin . Kau ingat sempat ke nak sweet - sweet macam depa ? Walaupun kita tak kawen lagi , tapi kita tahu betapa bersusah payahnya pasangan yang berumah tangga ni nak siapkan tangga ke jannah mereka .! Tak mudah ok ! Tak ! Stage pertama korang kena rasa makan nasi dengan belacan je . Lepas tu korang kena pandai berjimat sebab ekonomi keluarga tak berapa nak umph . Kena ikat perut sebab petang karang nak belanja untuk anak - anak pula . Eh , lepas tu penat tak habis lagi dah kena berperang masuk dapur , angkat kain , sidai kain , kemas - kemas rumah . Lepas tu sebab hal remeh temeh kalau tak cukup sabar , mau bergaduh tau ! Eh macam banyak pulak .

So girl , belajar bersyukur ok , walaupun hanya bergurau ! Tak payah tag suami ke , boypren ke mende - mende merepek . Kang drang tag korang pic Maria O**** baru korang nangeh ! Silap - silap ada yang kena tag muka bakal madu .. *gurau

Kalau korang rasa nak sweet - sweet sangat , cuba fikir balik . Tak cukup sweet ke mak apak korang besarkan korang ? Bagi makan , pakai , duit belanja , kasih sayang . Tu semua tak cukup sweet ke ? Tak cukup sweet ke dapat rasa rotan daripada mak apak ? Ha ha ha . Tu sweet ok ! Sebab tu yang menjadikan kau manusia . So why not korang ber sweet sweet dengan mak apak korang . Kan lagi baik tu . Kan .


Trimass .
Nak sambung sidai kain pulak ! 


No comments:

Post a Comment