When I close my eyes , I see that smile.....

Sunday, October 9, 2016

BAWA BERTENANG BOLEH TAK..?

Bertenang..?
Mesti tertanya kenapakan..?

Hmmmm , malangnya post kali ini hendak ditujukan kepada gadis-gadis yang sangat rasa "insecure" pasal boyfie korang....

Well, mungkin ramai yang akan tak suka post ni atau haterz gila post ni.... Tapikan girls, ini kenyataan tau. Walau korang cuba menidakkanya tetap korang akan nampak salah.

1. Girls, bertenanglah kalau bf korang tak text satu hari, as long as korang tahu dia buat apa dan korang percaya dia.

- ya, korang akan cakap "lelaki kalau bagi kepercayaan akan mereka khianati". Well said , kita pon sama.... Cakap nak shopping 1 jam je, tahu-tahu 1 hari dalam mall.. Ha Ha Ha....

2. Bertenang bila bf korang ada secret admire ....

- Hey hey , awatnya hang kalut ni... Jangan buang tenaga pergi marah crush bf korang tu boleh tak...? Korang rasa berbaloi ke marah sana marah sini... Update sana sini... At the last, korang yang akan disalahkan juga. Akan ada je jari yang menunding ke korang. So why not korang show off kebahagiaan korang tu sikit. Atau korang memag tak bahagia.. Oooppsss... Maaf... :p
Babe, crush will be a crush if you know how to handle your bf.

3. Jangan jadi insecure sampai menyemakkan kepala otak.

- Kalau bf korang nak kawan dengan siapa pun, keluar kemana ke, buat apa pun jangan over sibuk boleh tak..? Tahu tak semak asyik nak tahu itu dan ini. Semua nak kena report. Ha Ha Ha... Don't worry, boyfie korang masih sayangkan korang tapi tu la tu , semak weh. Kita yang perempuan ni pun semak kalau asyik kena tanya itu ini... Kan...? Jadi fikir baik-baik sayang...

- Lagi satu tak payahlah korang nak jadi polis pencen, pergi siasat semua kawan-kawan boyfie korang tu. Kenapanya serabut sangat ni... Lepas tu apa engkorang dapat...? Nothing...!! Buang masa saja... Dan buat malu bf korang tu je... Sebab apa tau...? Kena bahan dapat queen control ( belom kawen pon) pffff... Silap hari bulan menjanda sebelum nikah kang... Ha Ha Ha...

Well babe, banyak lagi tau perkara berbangkit.... Jadi sebelum nak buat apa-apa, fikir buruknya dulu.. Tahu korang sayang bf korang tu, tapi berpada-padalah tau... Dan mana-mana yang nak menyerang tu, fikir balik. Kemungkinan orang yang kau nak serang tu lagi tau pasal bf korang, lagi memahami... Nanti tak memasal korang yang termalu sendiri..

Don't worry babe, kalau mereka jodoh kita terpisah jauh mana pun tetap bersama. Tapi kalau bukan jodoh, duduk sebelah rumah pun tak jadi juga... Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha.....
Dan kalau dah tahu pak we korang tu buaya, panas baran.... Angkat jelah kaki tu awal-awal... Buat apa nak pertaruhkan masa depan yang akan gelap......

Hahahahahahahahahahahahahhahha..... Jadi bertenanglah korang eh.... Nak ambil tahu tu boleh, tapi jangan over... Nanti jadi semak, serabut... Lepas tu menjanda , korang meroyan sana sini...
It's 2016 girl , be rich and boys will come to you... Mueheheheh..


Trimass..
Salam Maghrib...

No comments:

Post a Comment