When I close my eyes , I see that smile.....

Tuesday, January 19, 2016

BILA JODOH KAU BUKAN DENGAN SI DIA YANG KAU HARAPKAN .

Hai bloggers !

Ha , macam serius je kali ni kan .? Eh , tapi seriusly kita nak tanyalah , apa perasaan engkorang bila korang tak dapat bersatu dengan orang yang korang harapkan . Tak kiralah yang korang harapkan tu love first sight ke , ex tunang ke , ex boypreng / gepreng , cinta dalam diam ke . Apa korang rasa .?

Hurm , dari pengalaman eycha ianya SAKIT . Totally hurt !!!! Serius weh sakit , tau tak sebabnya .?
Sebabnya kau dah terbagi hati kau ni dekat dia tanpa sengaja . Bukan salah dia tapi salah diri sendiri yang tak reti bahasa .! Haha padan muka sendiri ! 

Tapi sebagai seorang gegirl , nak move on tu susah tau ! Luaran je korang nampak happy go lucky , ketawa menggilai macam mak lampir tapi dalam hati ni sakit babe ! Lagi sakit bila kau ternampak , tertengok , ter'stalker' , si dia bersama pasangannya .. kah kah kah ... Adoyai !

Korang ingat gegirl ni tabah sangat ke ...? Tak ok ...! Malam karang mulalah buat gurindam air mata. Sajak hati yang sedang geram mahu menjeritlah . Hahah ... Serius girl tak payah acah-acah tabah sangat oke ! Meh pinjam bahu eycha buad menangis ke , gigit ke , whatever la .

Mungkinlah ada yang cakap , yang kau pergi bagi hati kau pada yang tak sudi , tak mengenali tu dah kenapa ! Ate , bab perasaan ni mana bole buat main-main yob . Tang deme nak datang , tak boleh nak halang - halang . 

Actually , dulu pun eycha selalu je menganjing me-member  ' yang kau pergi bagi hati kau tu dah kenapa .! '  Ha , tapi bila kene batang hidung sendiri , amek kau eycha ! Tepok dahi berkali-kali . Em... Em... Em.... Maaf-lah korang , dulu kita meng'hikhok - hihok kan korang sampai guling-guling . Serius doe korang , sorry sesangat ! Serius baru tahu sakit tu cam ne . Bhaha .

Then , part yang paling worse , bila jodoh kau bukan dengan yang kau harapkan dan kau terpaksa membahagiakan orang yang berjoodoh dengan kau . Masa tu kau rasa fake sangat . Tapi demi menjaga hati orang yang dah berjodoh dengan engkorang tu , korang terpaksa pendam je . ( Situasi untuk perempuan ) But someday girls bila korang bertemu dengan si dia yang bukan jodoh korang tu , kita harap korang tabahlah . Kalau boleh memang kita tak nak kan jadi macam ni , tapi tu r tu . Sometimes sakit kecewa tu best ! Pengajaran ...

Apa-apa pun kita tak boleh lawan takdirkan . Mungkin dia terlalu baik / tak untuk kita . So nak tak nak , kita teruskan jugak lah hidup macam tak ada apa-apa ye . Meratap , menangis , merayu pun bukan dapat juga dia ! Lagi lama terkenang lagi sakit pulak hati kita ... hahah

p/s : Dalam hidup kena notty-notty sikit baru best pengalaman kita tu .

TRIMAS ...

No comments:

Post a Comment