When I close my eyes , I see that smile.....

Sunday, October 9, 2016

HADIAH BUAT DIRI SENDIRI

Assalammualaikum / Hai...

Bertemu lagi kita... (kalaulah)
By the way i'm dedicate this post for the haterz...

Lumrah manusia, nampak kita senang je.. Dia tak nampak yang kita bersusah payah untuk dapatkan sesuatu tu.... Guys come on lah.... Apa yang kalian dengki sangat...? Kalau korang nak, why not kita sama-sama berusaha.. Kan sweet macam tu... Ini tidak...

"Eh beg je kot, beli mahal-mahal esok rosak juga"

"Ala kek tu mesti cantik je tapi rasa tak sedap mana pun"

"Mahalnya tudung dia, esok lusa jadi kain lap juga"

"Banyaknya duit dia membeli je"

"Asyik pakai yang sama je... Nak show off la tu"

Blaa... Blaaa.... Blaaaaa.... Blaaaa....

Eh....!!! Engkorang ni dah kenapa...? Mulut tu memang gatal eh nak berkata-kata.... Biarlah apapun orang tu nak pakai.. Yang kita sibuk-sibuk nak pertikai kenapa...? Tak puas hati sebab tak dapat apa yang dia dapat...

Cuba fikir kejap, kejap je tak lama pun... Korang dah berhempas pulas bekerja siang dan malam... Kadang- kadang hari cuti pun kerja.... Tapi bila dapat gaji, habis bayar itu dan ini.... Jadi apa untuk korang....?

Well , korang tak pernah terfikir ke nak reward kan diri korang... Manjakan diri tu.... Kesian tau body kita ni... Bekerja untuk kita tapi kita tak bagi apa-apa pun pada diri sendiri......

Tak salah pun nak manjakan diri dengan sesuatu yang buat korang rasa sangat puas hati... Jangan iri hati pada org lain... Mereka tahu target mereka... Jadi kita pun mesti ada target... Tak kan lah kita nak berada ditakuk lama kan....

Pada korang yang jarang atau tak pernah rewardkan diri tu... Cuba... Cuba buat bulan ni... Mula-mula memang korang akan rasa, mahalnyaaa.... Membazir pula.....

Tapi tolong buang fikiran sedemikian, cuba fikir.... Aku memang layak untuk dapatkannya... Dan pakailah ia dengan bangga, pasti org akan toleh 2 kali disebabkan aura korang tu....

Ha Ha Ha Ha...... Kita tak suruh pun korang beli tiap-tiap bulan... Targetlah apa yang korang nak tu.... Lepas tu korang tak kan dengki dengan org lain dah.... Cuba tau...

BTW ada sesiapa nak hadiahkan kita "alphabet duck square scarve" tak...
*nangis bucu katil...

Trimasss

No comments:

Post a Comment