When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, November 9, 2015

Cinta Dua Darjat !

Hello bloggiesss ...

Lama gila tak mencoret - coret hikayat .. Nak tanya lah kan kan kan ..! Korang masih lagi ada istilah CINTA DUA DARJAT ..?

"Beza antara kita rupa , darjat dan harta .. Sudikah terimaaa" 🎤🎤🎤🎤

Malangnya kisah dua darjat ni masih lagi ada .. Cuma masyarakat sekarang menunjukkan nya dengan cara halus .!

Kita bagi beberapa contoh ye :

1) Awak keturunan sekian sekian kena kawin dengan keturunan yang sekian sekian juga .. ( memandang darjat )

2) Awak belajar sampai tang tang tang tak kan na kawen dengan minah tang tang tang ni ( memandang harta)

3) Awak punya la g treatment sana sini , 'suppirment' ribu riban sekali awak nak kawen ngn dak lumpur ja ( memandang rupa )

Trust me , kita berani potong kuku la kalau ada yang cakap unsur2 memandang diatas tidak di praktikkan .. Cuma situasi je berbeza ..

C'mon guys nak tak nak kita terima juga semua benda ni . Korang tak payah nak acah - acah alaf 21 sangat . Sampai masa pak hang kata kawen dengan jiran sebelah .. haaaa .... mana hang na lari .. Hang sanggup na buat cerita tanggang kah ..? 

Eh eh .. kita bagi contoh ja tau kat ☝ ni .. Hahah 😀😀😀😁😁😁
Bagi yang tak kena batang hidung tu bolehlah cakap :

"Kuno bhai mende2 ni" ( kuno kepala hotak hang )

Pada korang yang mengalami semua ni bertabah lah .. Ada maksud - maksud tersembunyi yang org tua kalian tak nak hebah kan la ni ...

YA YA BUKAN SENANG , BERCINTA LEPAS KAHWIN . Tapi korang ada ke jalan lain .. Kahwin kalau tak ada restu org tua pon tak boleh tau guys ... Cubalah korang bawak2 berbincang dengan org tua korang dulu . Mana tau kot-kot pak hang kenan pulak dengan jodoh yang hang carik . Sebenarnya org tua kita nak kita bahagia . Tu je , so mana yang boleh bawak bincang tu bincang la .. Dok kat beranda isap rokok barang sebatang dua sambil2 menyelami hati ke hati . Yang perempuan jgn pulak korang join isap rokok !!!  Memang kene parang la jawapnyaaa ! Buad la cekodok ka seri muka ka bg pak hang ngn mak hang sejukkkkk ... 😉

Jadi ............ Sama - sama kita cari jalan penyelesaian okeh .?

#tau la esok na Raya Hindu kot ya pon main la mercun jauh-jauh sikit .

No comments:

Post a Comment