When I close my eyes , I see that smile.....

Saturday, June 27, 2015

PHUKET DAY 2 - PHI PHI ISLAND

Hello blog ...

Eycha nak sambung untuk hari ke - 2 di Phuket ... Pagi tu dapat morning call pukul 5.30 a.m .. Hahah ... Kau rasa ..? Kat Malaysia pun aku bangun pukul 6.30 tau .... Bila dah bangun & siap-siap tu eycha terus call yana . Just to make sure yang dia dah bangun .. Luckly dia memang dah bangun . Tapi si AP & NAJOL , eycha call-call tak berjawap . Penat call yana berulang kali . 

" Yana budak dua orang tu tak angkat call , panggil dekat beranda pon tak bukak ..."
" Hish , biar betul diaorang ni "

At last tu eycha pegi jugak ketuk pintu diaorang ... Tahu tak ...! Tahu tak ...! Diaorang dah bangun cuma tak nak angkat call sebab ingat tu MORNING CALL ...! Puihhhh korang ... Memanglah engkorang ni ...


Ok , hari ni aktiviti we olls hanya di PHI PHI ISLAND . Pukul 8.30 am dah bertolak ke PENGKALAN .. Hahaha .. Pengkalan sangat ... Tapi sebelum bertolak kita kena sarapan dulu okeh .?

Disebabkan ragu-ragu , eycha amek KOKO CRUNCH je ..

Take a breakfast b4 you go!

Ha , sebab eycha amek Koko Crunch sebab ragu-ragu lagi dengan makanan dekat situ . Yelah paham kan bila kita berada dinegara orang .. Heh ... Lagi satu pagi sangat dek non ... Tahun Masihi bilanya hakak sarapan awal-awal pagi ... Lepas semua dah siap we olls pun naik ke van memasing ... Eycha dan mereka VAN NO 2 ... tapi ta ade tangkap pun dengan pemandu we olls .. Ouh btw nama pemandu we olls ASRI .

But first let we take a wefie ...Haha

Memasing muka teruja nak g pulau .. Puih .. Haha


Depan tu ade kak asma , kak faz , kak ani ... Tak muad nak interframe ... heheheh .... Sampai je dekat Jeti we olls diberi pelekat kaler hijau . Kita orang naik Sea Angel Cruise . So dalam tu coffee , tea percuma ok .. Yang lain sila bayau ... Perjalan we olls hari ni dalam Cruise mengambil masa 2 jam ... 2 JAM TAU ...!!!!! 

Phi Phi Island ni ade 6 pulau tau .. Tapi we olls cuma dibawa ke PHI PHI LEI dan PHI PHI DON ... 2 hours on the cruise and you guess what ..? Eycha Mabok .... Lepas tu dah tak boleh nak buat ape-ape dah ... Next is just KROH KROH KROH ... Lagi satu masa diaorang snorkling tulah eycha dan yana dah mabok ... Hahaha .. Kelakar nok ... Tapikan sebelum tottally mabuk tu sempat la we olls ambil gambar ats cruise tu ...

BTW TIME NI KAKI TA BERAPA NAK KUAD


KAK SYIDA MAIN CAK - CAK



OUR YOUNGEST BROTHER


PEACE 


SNORKLING TIME .. YAY

Lepas tu habis la eycha & yana mabok ... Dah mabok baru terhegeh-hegeh nak cari Kak ALIA mintak ubat ... Hahah ... Tapi yana lagi worse sebab nak bangun pun dia tak larat ... Hahah .. Rupa -rupanya bila makan ubat tu kita akan rasa mengantok sangat . Patutlah mata ni walau di lawan macam mana pun tetap nak tidur ... Hahah . Choi sangat tau . 

Lepas semua selesai bersnorkling dan meninjau-ninjau pulau we olls dibawa makan ke PRINCESS restaurant .. Akhirnyaaaaaaaa , eycha jumpa juga ayam ... hahahah ... Makanan kat situ sedap lah juga... Yummy .... Ouh ye masa makan ni we olls jadi mama & paparazi ... Kalau nak tengok gambar ape kenalah tunggu dekat SPECIAL EDITION punya post ... hmmmm .... Jum sambung menghayati gambar kami .





Lepas makan , we olls meninjau-ninjau untuk mencari sourvenier ... Hmmmm .... Kene pandai tawar menawar okeh ..? Dan kami kembali ke Phuket dengan menaiki Cruise selama 2 jam lagi .... Huuuu , huuuu .... Sampai kat Phuket kami dibawa merefreshkan diri di sebuah masjid ... 
Lepas tu baru dibawa ke kedai sourvenier yang murah ... Lepas bershopping , kita pergi makan .... Oh yeah ... Shopping sampai pukul 07.00pm kau ...!

Lepas makan , kita terus balik .. Malam tu tak ade pegi mana-mana pun ... Just like yesterday , lepak berandar tengok brade selit ... Malam tu pulak hujan ... Eycha cuma kirim banana pancake je dekat kak ikin ...

BANANA NUTELLA PANCAKE !
Berakhirlah hari kedua di PHUKET ...

Trimass ...
Nota Pancake : Pancake tu eycha makan untuk breakfast sebab malam tu waktu kak ikin hantar eycha da tidoooooo .....



No comments:

Post a Comment