When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, June 22, 2015

PHUKET DAY 1 - WELCOME TO PHUKET PART 2

Dear blog ... Sawadikap ...

Hahah , fyi eycha memang tak move on lagi dari percutian hari tu .. Yelah macam mana nak move on kalau banyak sangat momento semanis gula-gula kapas . Ahaks . Ok , ni part terakhir untuk hari pertama .. But first ,  izinkan beta menberitahu apa yang ada dekat phuket ni ..

Kat sini ada pulau - pulau yang chantik , gadis gadis yang shy shy my ... * ini joy suka , shy shy my ... >.< . Sumber pendapatan diaorang mostly  daripada pelancongan sebab tu dekat sini banyak sangat "entertaiment" dia ... Barang -barang pon boleh blah lah murah , kena pandai cari tempat juga . Ouh ye pada yang suka mengurut tu bolehlah cuba sebab kat sini bersepah kedai urut , cuma kena pandai pilih je ... Okeh ?

Ok dah , nak sambung cerita ni ... Lepas check in , masing-masing dah tak sabar nak jumpa air  ( swimming pool ) . Hahah .. Macam tu sekali excited kau ... Lepas refresh kan diri , we'olls janji jumpa dekat swimming pool ... ( Eycha , Yana , Najol , Ap , Joy ) Mula-mula tu nak pegi tukar duit je dekat depan hotel plus cari selipar sebab eycha tak bawak selipar ... T_T
Orang tua cakap alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan ... Jadi kami 5 sekawan pun melangkahkan kaki ke Patong Beach ... Dari hotel ade lah dalam 5 minit . Dan jeng , jeng , jeng ...


left ( joy , ap , najol )

King & Yana  ( the only girls )

Non sabar sampai bawak tuala putih keluar .

BAGILAH KAMI BERBAHAGIA SEKETIKA .

PERTANDINGAN TUNJUK GIGI 

SMILE AS YOU CAN 
Kalau perasan lah baju eycha & yana dah bertukar di gambar yang ke - 4 ... Ada kisahnya .. Kan tadi eycha cakap dah alang-alang carik selipar tu kitaorang pon pegilah ke pantai , disebabkan pakaian eycha & yana tu macam tak sesuai untuk bermain air , we'olls dipaksa balik oleh AP ... Dia yang membuatkan eycha dan yana berjalan 5 minit kembali ke hotel dan 5 minit kembali ke pantai ... Bila dah penat-penat balik semula ke pantai sedihnya tak terkata sebab tak dapat pon main air laut dia ... T_T  , tahu sebab apa ? Sebab BAHAYA , ombak dia terlalu kuat .. Dua kali bantai terus tenggelam kaki dak yana ... Haaaaa , kau rasa ? Itu sebab we'olls main selfie-selfie je ... Hahaha ... Boleh lah kan daripada tak ada ... But still ,  we'olls dapat merasa air laut dia dengan berdiri saja digigi air ... Heeeee ...

Seterusnya pukul 07.00 malam , kami dibawa makan malam di sebuah restoran halal ... Tak jauh pun dari hotel , tepi pantai Patong juga ... So masa makan tu sebok la tengok ombak menggila .... Jom zoom out in ..

MUKA PALING LAPAR 

JOY ( 3 FROM LEFT ) DAH TAK SABAU 

OI EYCHA , AMEK PIC AKAK .

MAIN MENU . TOM YAM !
Acara seterusnya adalah terbahagi 3 kumpulan ...

1 ) Pergi Bangla Road
2) Pergi Hard Rock Cafe
3 ) Pergi balik Hotel ...

Eycha dan 5 sekawan dengan bangga memilih PERGI BALIK HOTEL .! Hahah ... Kesah ? Penatlah weh lepas seharian berjalan tanpa henti , ingtat tak penat ke . Tapi balik tu Yana naik bilik eycha , so we'olls cuma lepak beranda je ...
Ouh ye lupa pula , eycha satu bilik ngn kak ara plus bilik kiterang bersebelahan bilik AP & Najol sebab tu kiterang boleh sembang B to B * beranda to beranda okeh anak-anak ...!

Haaaaaaa ..... Berakhirlah hari pertama eycha dan rakan-rakan di Phuket ... So untuk hari kedua eycha hapdate lain ... Bye-bye ...

Trimasss ..
Nota Cuti : Bulat gila muka mak ngah dek non !



No comments:

Post a Comment