When I close my eyes , I see that smile.....

Saturday, June 20, 2015

PHUKET DAY 1 - WELCOME TO THAILAND part 1

Dear blog ....

Kita sambung jom penceritaan percutian kita ni .. Ajummm ..

Perjalanan dari KLIA ke Phuket mengambil masa selama satu jam . We olls tiba di Phuket jam 05.10 waktu tempatan .

Tapi kegembiraan we olls diganggu kerana 2 orang kawan kami tak lepas nak masuk thailand sebab tak bawak visa ... Sebab diaorang dari bangladesh , diaorang cuma bawak passport je .. Hmmm ... Lepas tu terpaksa lah diaorang disuruh pulang ... Kesiannya ... Seterusnya , kiteorang keluar dalam pukul 07.00 pagi ..



Gambar pertama di Thailand


Lepas breakfast we olls dibawa ke kilang T-Shirt ... Wuuuuuu .... Sampai-sampai kedai baru buka tau . Harga dia oke lah . Sehelai ada 179 bath , 199 bath , baju Hard Rock mahal sikit kot dalam 250 bath . Bila di Thailand kita gunakan Bath oke anak-anak ... T-Shirt dia suma merambangkan mata ni .. Elak beli semua je ... Haha ...

Gambar di kilang baju tak ada oke ? Sebab masa tu perut dah kenyang jalan pon menonong je . Seterusnya we olls teruskan penjelajahan di Gems Gallery ... Dekat sini dia tunjukkan cara-cara pembuatan batu-batu pertama ... Masa dalam keretapi tu dia tunjuk , sayangnya dalam tu tak boleh snap-snap sebab cara-cara pembuatan tu agak rahsia kot .. Tapi sebelum naik keretapi , we olls disajikan dengan pemandangan akuarium ...  Ajum zoom out in ...





Front ( Ap , Yana , Eycha , Jiha , Fea , Joy , Najol )

Front ( Ap , Kak Is , Humairah , Yana , Eycha )

Front to left ( Razif , Ap , Mila , Kak Ara , Eycha , Lea )

Nampak penyu ingat adik dekat Malaysia .


Adik , aku jumpa kawan kau ..


Ini keretapinyaaa .....


Nampak bendera Malaysia tu ?
Penterjemahan dalam bahasa Melayu .

Proses pembuatan Batu Permata .


There you go amethyst .. !



Cer tengok harga dia .. Hahah ...
Ok , habis sudah meneroka Gem Gallery , seterusnya we olls dibawa ke kedai makanan kering ..




Ha , nilah nama tempat makanan kering tu PORNTHIP ... Jaga-jaga mak ngah , kalau pergi sini ade zon non halal tau ... Zon merah tu zon Non Halal .. Eycha tak beli apa-apa pun kat sini sebab tak menarik minat ... Hahah ... *demand kau eycha . 

Seterusnya kami diusung pula ke kedai kacang gajus .... Wallah , masa ni eycha tak turun pun pasal dah mengantuk sangat , lagi satu tak minat lah kacang-kacang .. So no picture .

Lepas tu kan we olls dibawa ke kebun lebah pula ... Haaaa , masa kat sini mula-mulanya tak nak turun tapi sebab nak tahu apa ada , eycha turun juga ... Dekat sini dapat pegang lebah live tau .. Kalau salah pegang mau kena sengat ... Hahah ... Lagi satu dia bagi rasa air madu dan cara-cara untuk kenal madu asli macam mana .. Ohsem guys .. ! 

Wahai adik kening jangan tinggi sangat .


En. Wan and family .
Ok , seterusnya pergi tengok sunset view ... Tapi tak tengok pon sebab sunset mahupun sunrise tak ade dah ... Dah tengah hari pulak ... !! So eycha hanya sambung tidur dalam van .. Sedar-sedar je terlihat pemandangan yang asyik ... Hahaha *jahatnya kau eycha .. Selepas semua orang dah puas berselfie we olls dibawak makan tengah hari di Patong ... Hah .... !!!!! Lega , dapat juga makan ... Hemo-hemo ... Lepas makan baru kita check in hotel ... Legaaaaaa nyaaaaaaa .... Ouh ye we olls duduk dekat HOTEL IBIS .


Muka bahagia Joy & Ap dalam check in .. Haha ...
Trimass 

Nota Holiday : Gambar last tu cer teka siapa abang siapa adik .

No comments:

Post a Comment