When I close my eyes , I see that smile.....

Sunday, November 9, 2014

MASA DEPAN , BAGAIMANAKAH ANDA..?

Hello blog ... Malam ni kita soh - seh jap pasal masa depan kita ...

Rasanya dulu tak pernah terfikir pun macam mana diri kita masa depan nanti . Yang kita tahu makan , main , gaduh ... Rasanya lagi seronok jadi kanak - kanak riang yang cuma tahu nak bergumbira sahaja ... Agak - agak korang bila korang mula fikir pasal masa depan ..?

Eycha pernah terfikir masa tingkatan 5 ... Masa tu rasa macam tak boleh je nak survive sendiri .. Rasa macam takut je nak melangkah ke alam lain . Ye la u olls , masa sekolah dulu , tahu ade je duit dalam poket baju tu ha , tapi sekarang ni kene fikir macam mana nak adakan duit dalam poket ... Serius tak best  ... Tapi alhamdullilah , sejak - sejak melangkah ke alam 20an ni masih lagi boleh men'survive' , itu pun ada mintak lagi kat ayah dan mak ... >.<

Sekarang ni pulak dok fikir , macam mana nanti kalau dah tak duduk dengan mak dan ayah ( berkahwin) *tampar pipi lelaju ... Agak - agak macam mana lah nanti bila kena survive dengan orang yang baru kenal kita 4 - 5 tahun ... Tak kuad rasanya mahu menghadapinya .. Kalau bergerak solo mungkinlah kita boleh survive sendiri tapi bila berdua  , bertiga dan sebagainya rasa macam tak boleh je . Tapi ye la kan , percaturan yang dah diatur kita mana tahukan ...

Lepas tu terfikir juga , macam mana lah kalau dah tua nanti ... Agak - agak jadi macam mak atau ayah kita tak ... Tengok mak korang sekarang , mesti kuat bebel kan ... Hahahah ... Entah macam mana lah kalau eycha membebel itu dan ini ... Mesti rasa na tampo - tampo je ...

Sebelum menghadapi masa depan kita kena stand by  dari sekarang . At least  bila masa depan dah muncul kita dah ready  dengan segala kemungkinan yanga akan berlaku ... Heeee ....

Sekian bakal masa depan ...

No comments:

Post a Comment