When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, January 19, 2017

Perjalanan Masih Panjang

Bismillahhirrahmannirrahhim....

Dikala awan malam sedang asyik mengurangkan beban dan ditemani dua ekor kucing iaitu montel dan duke tiba-tiba terfikir...

"Dah lama sangat aku bersinggah entah dekat mana-mana... Fokus sebenar tersasar jauh dibawa ombak hingga ke pesisir pulau mana entah."

Perjalanan rasanya baru jer bermula tapi persinggahan aku macam orang yang berada dizon selesa.

Fokus untuk kurus dalam masa enam bulan dah selamat ditelan anak gajah... Alih-alih 3 kg je aku turun dalam masa enam bulan... kah kah kah....!

Fokus untuk solat lima kali sehari  selalu saja diganggu dek urusan kerja... Sebulan je bertahan lepas tu celam-celum (betul ke aku eja ni...) Asyik fikir dunia jeee.... hurmmmm...

Fokus nak jadi anak yang baik habis disapu taufan bila mood penat aku datang disusuli dengan bebelan emak tah apa-apa yang tak berkaitan dengan aku... tsk tsk tsk....

Fokus untuk move on daripada abang jodoh dah lama diterbangkan angin petang.... Tiap bulan kata nak move on tapi tiap hari juga aku jumpa dia... Abis cuba kabor macam mane yong nak move on...? Om om om.....

Fokus yang paling jauh tersasar nak syurga.... Huuuuuuuuuuu.... impian tinggi melangit tapi perilaku, puaka sentiasa... Kadang teringat tu sempat la istifar kadang tu masa setan duk membisik kata-kata semangat rasa semua org aku perkecilkan... ish ish ish....

Tak baiknya kau eycha.....

Perjalanan aku untuk menjadi yang baik tu tak kesampaian lagi... Bukan tak teringin tapi itulah.... Bila hawa nafsu yang aku letak dihadapan makin banyak persingahan jadinya... Kalau orang kata kayuh perlahan-lahan.... Tapi aku ni macam tengah merangkak...

Tu sebab kadang-kadang aku termenung... Bukan menungkan abang jodoh semata walaupun ada jugaaaaa tapi mostly aku menungkan bilanya la hai perilaku aku nak semegah....

Korang tak boleh tau cakap tgk sekeliling aku.... Org sekeliling aku okay je tapi hati ni haaaa.... Entah kenapa seronok sangat singgah situ sini... Lagi satu kadang-kadang tu sedih lah juga bila orang duk mention perangai lama aku...

Eh tolonglah.... mak hencik , hakak2 dan korang semua tau tak betapa payahnya la kan nak melangkah ke arah kebaikan... Kalau tak boleh nak bagi semangat, mulut tu diam je.. Zikir banyak-banyak dapat pahala....

Kalau jumpa saya janganlah sohseh2 dekat belakang... Tegur je saya,

"Ca tak elok anak dara balik malam-malam" (contoh)

Yer, aku tau korang kenal aku yang dulu... Tapi okay what aku cuba meluruskan perjalan hidup aku... Takkan korang nak aku lalu jalan yang berliku berduri tu semua...

Kesianlah dekat kitaaaaaa..... Jauh ni nak merangkak... ha ha ha....

TRIMASSS
Dikala angin sejuk menyentuh pipi ini,
Aku berharap moga hari esok ada sinar bahagia kan datang menyapa...

No comments:

Post a Comment