When I close my eyes , I see that smile.....

Wednesday, May 16, 2012

Pesta Buku Antara Bangsa - PWTC

Hello.
         Tengok tajuk pun tahu , sebenarnya cerita da lapok . Da lame duduk dalam draf tapi baru sekarang nak keluarkan sebab sibuk . Eycha mengelaba . Okay jum zoom out in ape ceritanya...


01 May 2012 - Selasa .


Eycha pegi PWTC dengan kak ara naik teren . Malam tu kita orang janji nak jumpa dekat Stesen Ampang , konon2 nak pegi dengan kak ina tapi hampeh kak ina gerak dulu . Eycha pun malas nak pegi awal sangat . Ngeeeee ........... Taw ta kak ara pakai tudung time tu , ya allah sejuk mata memandang . Alhamdullilah dah sampai masa dia , eycha ni tak tahu lah bila . Masa nak parking moto tu eycha punya lah melilau cari kak ara sebab dia kata dia dah sampai , rupa2nya dia belakang eycha je... Sungguh tak sangka .. Chantek kak ara bertudung , eycha tumpang gembira buat dia . Hihihi . Macam biasa kak ara kena beli token sebab dia tak pakai touch n go . Dengan snyuman kambing eycha tayang card touch n go bila kak ara tanya eycha na beli or ta . Hangin je die ....


Masa dalam teren , kite orang tak dapat duduk sebab penuh . Jadi bersandar je-lah . Eycha tak sedar eycha asyik pandang kak ara , sampai dia tegur , segan kata nye . Tapi kak masa tu bukan orang nak gelak an akak cuma orang bangga dengan penghijrahan akak ni . Org cuba menilik diri sendiri time tu kak . Kak ara macam segan-segan je bila dia pakai tudung , al-maklum lah baru lagi . Ta pe kak , perlahan-lahan . 


Sampai je dekat PWTC eycha terkezut gilosh , sebab nya terlalu ramai orang . Ye lah kan time tu hari cuti . Sesak betul orang , sampai nak jalan pun susah . Mula-mula apa lagi masuk KARANG KRAFT la . Wiiiiiii ...... Ramai nya , sampai susah nak pilih novel . Eycha nak cari novel pun susah sebab yang nak beli novel tu sorang tapi kawan2 sekeliling dia macam lah nak beli sama . Huh !! Sakit hati eycha ni . Eycha sempat beli 3 buah je sebab kepala dah serabut sangat tengok manusia yang terlampau banyak tu . Seterusnya pergi ke booth GEMPAK STARS , Huh !!!! Time ni eycha paling menyampah sebab ramai sangat orang ..... Jalan slow macam kura2 ... Last2 dapat juga beli dekat booth GEMPAK STARS yang dalam dewan . Kesian dekat kak ara , penat die ... Lepas tu eycha tari kak ara naik atas ,huuuuuuu , nak masuk pun ramai so eycha terus berputus asa dan balik ....


Sebelum balik tu kite-orang singgah makan ,bila duduk baru tahu kaki tu sakit .... Huuuuuu .... Al- maklum lah eycha pakai wedges time tu ... Konon nak jadi feminim la ... Haruuuuuu ... Lepas tu kita orang balik Ampang dan lepak dekat kedai mamak ... Kak ara teman eycha ambil cake nak celebrate birthday ayah , eycha ajak kak ara lepak sama tapi dia tolak ... Hampeh ... lepas tu kita orang balik rumah ... 


Okay itu saja cerita eycha .


Lurve eycha , ampang

2 comments:

  1. aku dah jangka dah mesti ramai punye..
    nasib baik aku g ari keje... selamat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau memang .... tapi ramai juge kan ?

      Delete