When I close my eyes , I see that smile.....

Friday, March 18, 2016

EYCHA DAN AKAUN ! ! !


Hai , hai , hai blog !

Ha , tadi petang big boss naik opis . Tiba - tiba big boss tanya pasal staff baru . Kita jawap la yang budak baru masuk 01/04/2016 . Haaaaa . And guess what .

En. Sani   :  Eycha , nanti belajar buat akaun dengan isna .
Eycha       :  *speechless . Ha ok , boleh En. Sani .
En. Sani    :  Nanti Eycha boleh tukar-tukar dengan isna . 

Ouh mai mai chu olls ... *Pegang pipi sambil menggeleng . Eycha dan akaun akhirnya bertemu juga . Dulu masa kelas akaun kemain nak mengelat tapi akhirnya , jodoh kita dengan akaun amat kuat .! Ha ha ha . Dah sampai masanya kita sahut cabaran akaun tu .

Well , insyaallah kita akan cuba yang terbaik . Nebes tau , selama 3 tahun ni , kita berjimba - jimba dengan payroll je tapi tiba - tiba kene masuk akaun pula . Pergh , good luck ca , good luck . !

Mungkin sebab kak is nak bersalin bulan 8 nanti , tu pasal en.sani mintak eycha belajar akaun untuk jadi pengganti . Kan senang kalau pengganti staff sendiri , sebab sedikit sebanyak kita tahu flow company . Kalau amik orang luar nak kena terang keadaan A - Z amik masa . Tinggal berapa bulan je menanti kak is bersalin . And then En. Sani cakap untuk knowledge eycha juga .

Betul juga tu 3 tahun ni eycha hanya fokus pada payroll . Mungkin en. sani tengok eycha dah boleh pergi next step kot . Rasanya ok kot , kalau orang lain boleh buat , kenapa kita tak boleh kan . Yang penting hati tu kene ikhlas nak menerima .

Yes , kekadang tu benda yang kita paling nak elak lah kita dapat . Tapi , sampai bila nak elak kan ? One day kita kena juga face it all . Actually , eycha cuba menerima akaun sejak kak is cuti 1 bulan balik kampung hari tu . Ha ha ha .

So MYOB Accounting System , wait for me . I promise that i will godek-godek u starting from now !

Ok , sudah - sudah . Kita nak pergi sidai kain , nak kemas rumah semua . Babai .
Trimass ...

No comments:

Post a Comment