When I close my eyes , I see that smile.....

Tuesday, October 16, 2012

Mahal ke ??

Hello korang .....




Ha , ta payah teka pun tahu eycha na mengarut pasal makanan .... Hahahah .... Disebabkan minggu ni eycha asyik makan je tak kira masa so entry ni pun pasal makan lah juga .....

Tadi waktu lunch macam biasa lah keluar pegi beli makanan ... Sekali owner tu datang dekat2 eycha siap main senyum2 lepas tu tanya ....

' dik harga makanan dekat sini mahal ke '

Haila..... Eycha rase macam nak ketawa guling2 dekat situ juga.... Apekah ???? Bukan ape , eycha ase makanan dekat sini ( lembah jaya utara ) paling murah pernah eycha makan ... Kedai mamak tolak tepi okeh ???

Rupa2 nya ade orang complain makanan dekat kedai akak tu mahal ... Orang yang cakap tu semua duduk dekat sini ... Haila , diaorang tak rasa lagi makan dekat tempat lain ... Dekat kawasan perumahan eycha tu lagi la , nasi dengan ayam je dah RM 5... Nasi pun ciput je ....

Kalau nak tahu lah makanan tengah hari eycha tu berharga RM 8.20 sekali dengan nescafe ais .... Sebab ape murah ???

Tgk lauk2 yang eycha amik tu...
Ade ayam , paru sambal , sotong dan sayur yang agak berlambak .... Nasi dia kalau nak tahu penuh kot .... So kalau dah makan tengah hari malan eycha tak makan dah ....

Kepada mereka2 yang kata mahal tu... Kemon la .... Tu dah murah la ... Korang na murah mane lagi ... Die nak tanggung pekerja lagi , api , air , sewa ... Macam2 la lagi.... Kalau nak murah sangat kau orang pigi duduk kampung lah ... Ha , itu kompem murah ... Nasi lemak RM 1.00 ag ...

Okeh sekian sahaja luahan ini ...

Lurve eycha , b.belacan....
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment