When I close my eyes , I see that smile.....

Sunday, April 22, 2012

PENAT TA TERKATE....

Hello .
        Waaaaaa . Penat nye eycha minggu ni . Ase cam nak menjerit kuat2 yang eycha sangat penat . Mana ta nye . Baru nak merasa berehat terus kena kerja . Huhuhuhuhu ..... Na nangis je ... Okay jum zoom out in apa yang buat eycha penat sangat ni .


Sabtu .
        Mcm biase lah kena kerja pagi tu . Half day kan . Balik penat on9 kejap lepas tu terus tidur . Malam on9 balik chit-chat dengan kak ara .... Sekali kak ara ajak keluar ... Hurm , eycha yang tengah boring pun terima je pelawaan kak ara tu .... Kite org lepak dekat restoran ramania dengan epul .... Tengah sedap2 lepak adik eycha pulak datang join kite org , baru balik dari lipat kain ...* adik eycha promoter dekat giordano .... Lepas tu epul gerak kejap amik ayah dia dekat stesen LRT .... Dalam tunggu dia , ijaz pulak sampai *kawan adik eycha ... Lama taw eycha ta jumpe dak tu ... Busy study lah kata kan .... Dia org lepak dengan eycha dan kak ara kejap lepas tu diaorang kata panas , so diaorang pun lepak luar ... Alah macam eycha ta tahu , lelaki na bergosip lah tu . Bila epul sampai dia pun join dia org .... Lelaki !!! Puas borak epul tanya na lepak mana malam ni ... Hmmmmm .... Di sebab kan kita org ta tahu na pegi mana , kite org lepak dataran malam tu .... Lepak2 main guitar , nyanyi2 ... Lepas tu ada org 3 suku datang kacau ... Nasib baik dia tak buat apa2 .... Kite org lepak dataran sampai pukul 3.30a.m ..... Balik tu lepak ramania balik sebab teman kak ara , dia takut nak balik rumah dia sebab kawasan rumah dia tu sunyi . Pukul 6.00 a.m epul blah balik , eycha teman kak ara pegi lepak dekat 7e .... Nasib baik shift malam kak ina dengan alif .... bOrak-borak sampai cerah baru balik ........


Ahad ......
         Eycha bangun dalam 1.00 p.m la .... Oke la tu 6 jam tidur ..... Tengah syok-syok relax kena pergi office pula sebab orang yang tumpng barang tu nak angkat barang dia balik ... Eycha pun tolong angkat sama ... Dari pukul 6.00 pm sampai 9.00 p.m dekat sana ... Yes memang penat hari tu ......


Isnin ......
         Pegi kerja macam biasa .... Bnayak kerja .... Penat buat payment update ... Balik tu , eycha pergi beli ayam untuk kucing eycha ... Lepas tu straight pergi bayar bill P1WiMax .....


Selasa .........
          Pagi-pagi tu eycha hantar abang eycha pergi kerja . Abg eycha kerja & duduk setiawangsa sesekali dia balik-lah tapi sebab time tu motor dia rosak eycha lah yang kena hantar ... 9.30a.m da sampai tempat kerja dia , siap punch card lagi ... Lepas tu dia balik rumah sewa dia kata nya nak tukar seluar ... Rupa2nya kunci rumah tertinggal dalam kereta kawan dia & kawan dia tinggal dekat cempaka .... Satu hal kena patah balik ... Masa nak pergi cempaka tu minyak motor da E nasib baik adew Petronas .... Nasib baik ta kena tolak motor .... Lepas tu kita orang balik , makan , rehat kejap lepas tu pergi beli simen dekat kampung pandan ... Lepas tu pergi setiawangsa balik .... Eycha teman abang eycha simen stall burger dia dekat setiawangsa tu sampai siap ... Mula-mula ingat lepas letak dia dekat situ eycha nak terus balik-lah tapi fikir balik nanti dia nak balik naik apa , jalan kaki jauh tu ... Eycha stay sampai dia siap sepenuh nya ... Lepas tu eycha hantar dia balik rumah dan eycha pun balik ke office ... Gile kaw , masuk office 12.45p.m .... Hahahah .... Waktu lunch tu memang eycha guna untuk tidur ..... Penat .... Blik tu kena beli ayam kucing lagi sebab semalam yang isi tak ada ....


Rabu .....
         Datang kerja dengan tak ade semangat .... Lambat la juga sampai .... Buat payment update sampai tersengguk-sengguk .... Waktu lunch tu eycha pergi keluar betulkan jam tangan mak eycha yang putus tu ... Pergh !!!!! Panas sial ..... Sambil tu tengok tray untuk letak kertas ..... Penat ..... Lepas tu eycha stay back sebab nak tunggu PC siap ... 7.00p.m baru balik ....


Khamis .....
            Satu hal pulak bila dompet adik eycha hilang ... So mula-mula pergi balai buat report , lepas tu pegi Jpn taman maluri ... Lama nye tunggu ... Orang tak ramai tapi lame nye kalah ada beribu orang ... Sabar je-lah .... Waktu lunch baru habis dekat JPN so kite org rush pegi Dataran hantar makanan dekat mak eycha ... Siap makan rush pula ke JPJ Maju Junction .... Pukul 4.00p.m baru balik rumah ... Uish penat ta terkate babe .... 


Lurve eycha ampang ....

No comments:

Post a Comment