When I close my eyes , I see that smile.....

Monday, February 27, 2012

Jalan2 malam ....

bakso bangsar ...
black


snow ta white ...


katun paberet tuuu ...
jangan jeles taw ...


eycha ...
kak ara tomei ..


adik dan kakak ...




fizi ( adik kak ara )














Morning ....
   Ni cerita lama dalam draf saja nak keluarkan sekarang . Jum zoom in out ape cer kan ... Masa 11 February 2012 hari tu kak Ara ajak eycha keluar pergi bangsar dengan Afizi ( adik kak ara ) Pergh kak ara pakai skirt kot .. Tergoda eycha . Hahah ... Mengelabah ... Jum ikuti perjalanan eycha ....


Dari Ampang - Bangsar ...
       Malam dalam pukul 8/9 kak ara sampai dengan fizi dekat rumah eycha . Kesia kak ara kena amik eycha dalam hujan sebabnya eycha tak tahu jalan . Sampai dekat bangsar pergi makan bakso ... Hahaha .. Terkezut eycha tengok bakso die beso betul .... Waaaaaa ... Kau adew ... Kenyang kot makan , ingat nak karoke open tapi orang tu setting lambat sangat jadi kiteorg cancel je terus pergi tempat Fizi masuk pertandingan menyanyi .. Fizi menyanyi ??? Hahahah .... Aduh sampai sana jalan lecak sebab pertandingan tu buat dekat padang ... Eycha pulak pakai seluar panjang memang ta jadi apelah kan ... Sampai sana eycha terus teringin main letak2 pasir dekat gambar (pic no 3 ) dengan kak ara ... eycha tak tahu ape nama permainan tu ... Sebelum nama2 juara dibagitahu ,  black mentor datang meriah-kan suasana (pic no 2 ) eycha bukan ta na bergambar bersama tapi masa tu eycha tengoh seronok main benda pasir tu ... bila eycha dah fokus janganlah kacau sebab kompem eycha ta layan mende lain ... Hahahhah ... Pic tu pun fizi yang tangkapkan .. Terima kasih fizi ... 


Dari Bangsar - Ampang ( Spectrum )
     Oleh kerana fizi frust tak menang kiteorang pergi karoke box dekat Spectrum .. First time eycha dengan kak ara masuk situ . Boleh tahan lah juga ... Bukan main seronok lagi kiteorang menari2 , berjoget2 dan bermacam2lah dekat dalam tu .. Tengoklah pic dekat atas tu bukan main happy lagi muka semua ....


Dari Ampang - Sentul
       Sentul tu sebab hantar adik kak ara balik semula sebab adik kak ara duduk dekat sentul .. Kebas segala2nya ... Hahaahh .. Kak ara boleh pulak lupa jalan nasib baik eycha cakap .. kalau ta ntah kemana kiteorg berpusing ... Lepas tu masing2 terus balik ... Oh ye sebelum balik eycha singgah 7e sebab mak suruh beli air 100 + ...


p/s : Masa dari Bangsar - Ampang , fizi bawak kiteorang pusing2 dekat hospital yang dia lahir .. hahah ..




Lurve eycha . ampang ...

Happy birthday eycha ...

Hello ...
         Walaupun dah agak basi cerita nie .. Tapi eycha tetap nak cerita juga sebab it's my birthday okay ??? Birthday eycha jatuh pada tanggal 6 February ... Mula2 tu ingat tak ada siapa yang ingat tapi , tak sangka kak ara sanggup sambut dengan eycha dalam serba kekurangan .. Hayyyy ... I'm so touched ... I really2 thought there's nobody would celebrate my birthday ... Huahuahuahua ....  Eycha ta expect pon kak ara akan datang sebabnya pagi tu(5 February ) kiteorang dah penat dengar ceramah .. Ceramah tu habis dalam 5 lebih tak silap .... Tapi jum zoom in out dulu ...

9.30a.m - Sampai di tren Ampang nak pergi ke PWTC ... Sampai sana ingat nak amik berat kak ara je tapi adew function rupanya .. Dengan pakaian yang agak selekeh kiteorang redah je ..( Remboo la kata-kan .) Function Herbalife ... Huhuhu .. Hmmm .. Not bad la ....

5.30p.m - Acara berakhir .. Haaaa ... So fresh ... Tak pernah rasa se-segar macam tu .. Hahah .. Okay dari PWTC amik tren ke Ampang ... Nak tahu tak masa dalam tren tu , eycha berangan nak g Macau ... Main judi dekat sana .. Hahahah ... *saje nak meriah kan suasana dalam tren ..* Tahu tak eycha dan kak ara membayangkan apa ...Eycha , kak Ara dab Epul g Macau untuk berjudi ... Tapiiiiii ......

Eycha .....
   Sebagai pemain untuk berjudi , dengan pakaian yang hip-hop siap ada rantai bling2 lagi ... Hahah .. Kasut nk besar , baju nak besar , semua besarlah ... ( Ni idea kak ara .. Memang baik punye dia bagi )

Kak Ara ...
    Just TUXEDO je dia pakai .. Kekonon nak jadi Bonzer .. Choyy ... Dia nak smart je ....

Epul .....
        Sebagai my lady ... Pakai long dress , kasut but tinggi untuk tutup bulu kaki dia yang lebat macam hutan tropika tu .. Letak oren yang besar beli dekat chow kit letak dekat ehem .. ehem .. Lagi satu epul pakai baju ballet ... Hahahah .. Korang cuba bayang kan lelaki yang tough pakai cam gitu rupa ..

Dalam tern tu eycha dengan Kak Ara tak boleh nak berhenti ketawa .. Macam babun ... Balik tu terus g rumah eycha ... Lepas makan kak ara gerak balik ... Masa tu hujan taw ... Kesian pulak dekat dia ... TApi dia nak balik tak kan eycha nak halang kan ...

11.30p.m - Kak ara datang bersama kek dan kfc ... Aw ... I'm so touched ... Terkejut beruk pun adew same ...  Lastly we all sambut sama adik eycha dan adik kak ara ... Okay dibawah ni adalah gambar kami ...








Monday, February 13, 2012

Kalau tak suka angkat kaki jalan-lah !

Salam ....
         Tibe2 nak jadi baik nie .. Ha .. Best tak tajuk tu ? Tengah tengok cerita  " Ariana Mikhail " tibe2 idea sampai nak menaip ... Nie bukan cerita nak lepas-kan benggang atau geram taw .. Ni cerita pasal luahan rasa sahaja ... Eh ! Bukan sama ke tu ?? Entah-lah ... Layankan saja angin eycha ni .... Jum zoom in out ...

Yang nie eycha nak tuju pada pasangan yamg konon-nya 'sweet/loving couple' dekat luar sana .
            Eycha faham yang korang nie jenis suka menyulam C.I.N.T.A ter-over feeling ... Wah masa couple bukan main ye ... Apa istilah korang tu "ini dunia ana yang punya" piraahhh ! Tapi bila putus ... Hahahah ... Macam nak terbalik "dunia ana" .... Hahaha ( gelak guling2) Yang pelik-nya lah kan demi nak menjaga status "sweet/loving couple" tu korang masih lagi nak pertahankan hubungan yang tak ke-mana tu .. Padahal dalam hati bukan main benci lagi ... So kena-lah dengan tajuk kita hari ini "KALAU TAK SUKA , ANGKAT KAKI JALAN-LAH " Kenapa korang mesti nak fikir cakap2 orang kalau hati korang sakit ? Bukan-nya mulut2 tempayan tu yang bagi korang makan . Betul-kan ? Ha .... Jadi kalau korang dah rasa tak ada komunikasi dengan pasangan say babai lah okay ???

Yang nie , eycha tuju kepada "kaki hentam"
              Haiyoooo .... Korang mesti dah tahu-kan apa itu "kaki hentam" ... Kepada korang ni , sebelum korang nak hentam orang baik korang tengok diri korang dulu , lepas tu cer tengok pulak family engkorang ?? Baik sangat ke ?? Tak pernah buat jahat ke ?? Dah sah lagi sahih ke korang tu "Ahli Syurga" ? So sebelum korang nak hentam orang baik teliti diri sendiri dulu okay dan fikir-lah perasaan orang yang engkorang hentam tu .. Entah2 tu fitnah je ? Kan dah dapat dosa percuma ... Hahahaha .... Kalau korang tak suka dia korang UNFRIEND je die tak pun jangan bukak pun page dia .. Tak adalah korang sakit hati kan ??

Okay lah .. Idea dah lari ke Paris ... huhuhu ...

Lurve eycha, ampang ...

Wednesday, February 8, 2012

Ke-alpaan ...

Happy 2 a.m bloggers ...
            Waaaaa ... So fresh ... Bukan sedut udara segar tau tapi eycha baru habis mandi ... Hahah .. Okay disini eycha nak tekan-kan bahawa mandi malam adalah amat tidak elok ... Jangan diamalkan ..!! Eycha mandi pon sebab baru balik kerja dan baru habis kemas rumah ... Minggu ni teramat-lah sibuk ... Sampai cuti awam pun eycha kerja juga ... Betul-lah kata-kata pepatah ikut hati mati ... Disebabkan ikut sangat hati ni nak buat kerja main-main baru tadi siap "monthly billing" Apa2 pun eycha nak ucapkan jutaan terima kasih pada kak ara , kerana sudi teman eycha berapa hari ni buat kerja ... Budi dia terlampau besar .. Malu pula eycha jadi nya ... She was to nice , kind .... Thanks Allah because send her for me ... Okay let's go to our topic ... 


Ke-alpa-an a.k.a ke-lalai-an/lupa ....


         First at all eycha tak tuju pada sesiapa okay ?! Hanya untuk renungan bersama .. Pada yang terasa tu eycha cuma nak cakap , TAK SUKA BOLEH CLICK PADA BUTANG 'X' DEKAT ATAS TU !! Malas dah nak layan orang yang kuat tocing ni ... Hish ..! Okay mula2 eycha nak cerita pasal manusia yang lupa pada suruhan penciptanya (ALLAH S.W.T) Eycha bukan-lah baik atau arif pasal agama ni .. Tapi eycha cakap apa yang eycha tahu-lah-kan ... Korang perasan tak manusia selalu ucap TERIMA KASIH ALLAH kerana bla .. bla .. bla ... AKU BERSYUKUR YA ALLAH .... Dan macam2 lagi-lah ... Tapikan korang pernah tak buat apa suruhan-NYA dan meninggalkan larangan-NYA ..? Okay eycha bagi contoh .... Korang dalam sesebuah majlis , ceramah , perhimpunan dan sebagainye la kan ... Dalam ucapan korang tak habis2 memuji ALLAH ... Tapi dalam korang tak sedar korang dah LUPA nak menunaikan benda yang paling wajib iaitu SOLAT ... Yang korang sibuk-kan ucapan demi ucapan ... Dan waktu makan tengah hari .. Haiya ... Sepanjang eycha hadiri ape2 event (setakat yang eycha jumpa-lah) tak pernah lagi dalam agenda tu tulis cam ni ...


1.00 p.m - Lunch hour ...
1.40 p.m - Solat Zohor bersama ...
2.15 p.m - Sambung majlis ..... ( until asar )
4.50 p.m - Solat Asar ...
5.30 p.m - bla ... bla .. bla ...
7.30 p.m - Solat Maghrib ....
8.00 p.m - bla ... bla .. bla ...
8.45 p.m - Solat Isyak ....
9.15 p.m - bla ... bla ... bla ....


Yang biasa eycha jumpa ...


1.00 - Lunch hour ...
2.15 - bla .. bla .. bla ...
4.50 - tea time ....
5.00 - bla .. bla .. bla ... sampai lah habis majlis ... kan ? kan ? kan ?


Hahah .. Betul tak ? Sorry-lah kalau eycha salah , tapi itu apa yang eycha jumpa setakat nie ... Jadi eycha harap korang yang nak buat event tu buat-lah lepas isyak or adakan waktu untuk bersolat ... OKay ???




Seterus-nya eycha nak cerita pasal manusia yang suka berbohong mengguna-kan nama ALLAH ... Eycha paling pantang kalau benda ni terjadi ... Pengalaman eycha cam gini ... Jom zoom in out ...
Dia menipu untuk meyakin-kan eycha .. Lepas tu dia cakap pasal hukum2 ALLAH , dia cakap pasal dosa , pahala dengan eycha , dia cakap pasal kesan atas perbuatan kita yang akan ALLAH balas .. Oh my my ..!! Eycha memang tak boleh terima kalau benda ni terjadi .. You know why i'm so angry ?? Sebab-nya cara dia-orang tu macam memperlekeh-kan , mempermainkan ALLAH .... Macam tak takut dengan apa yang diaorang buat tu ... Dia LUPA yang masa dia berbohong tu dia dah buat dosa .. Tapi masih lagi nak tunjuk bagus yang konon-nya dia baik-lah , buat suruhan-NYA lah dengan muka yang INNOCENT !!! Huh !!! ANNOYING !!! Dah lah tak mo cerita pasal nie lagi ... Sakit hati pulak .... Next Story ....


Bab nie eycha paling2 sukeee .... LUPA pada ALLAH bila dah SENANG , SIHAT , dan DAPAT APA DIA NAK ... Tak semua yang macam nie tapi segelintir-nya memang ada ... Cuba kita buat renungan bersama eh ... Masa susah cakap cam gini dekat ALLAH ... " Ya Allah kalau-lah KAU beri aku kesenangan akan aku pergi menunaikan haji / akan aku menderma pada fakir miskin setiap tahun selagi ada rezeki dari-MU / akan aku menjadi hamba-Mu yang taat  / akan menjaga diri ini dengan sebaik mungkin ( Bila sakit ) / aku akan jadi anak yang baik ... bla ... bla .. bla ... Taaaappppiiii ......!!!! Bila dah dapat buat2 tak reti pulak janji dia pada ALLAH tu .. Masa dalam keadaan kritikal tu bukan main lagi eh kau ingat yang dekat ATAS tu ... Bila lepas sesak kau ... Hiiiii , setan pun kalah dengan kau ..... Tapi yang pelik-nya janji dengan manusia tu TAK LUPA LAK (untuk pasangan bercinta) ... ish .. ish .. ish ... Ntah lah NO COMENT .... Marilah kita merenung bersama eh ?


Bab yang terakhir nie eycha paling2 suka ... Manusia lupa pada manusia ... Korang pun mesti-lah pernah rasa benda ni ... Eycha bagi hint eh ' KACANG LUPA-KAN KULIT' ... Hahah .. Pernah kena-kan ??? Eycha pun pernah-lah ... Pengalaman buat kita matang-kan ?? Bila dia susah , sedih , sakit , bla ... bla .. bla ... Pandai je cari kita kan ?? Pandai je cari jalan ke-rumah kita , pandai je nak jaga hati kita , pandai je segala2-nya-lah ... Tapi bila kita dah tolong terbukak-lah topeng dia tu ... Huuuuuu ... Takut woooo ... Ayat2 biasa yang kaki KACANG nie guna ...


1 - aku mintak maaf sakit-kan hati kau ...
2 - aku tak sengaja ...
3 - aku tengah marah time tu ...
4 -  aku terlepas cakap je time tu ..
5 - kau-lah kawan aku dunia akhirat ..
6 - kau-lah permata ...
7 , 8 , 9 , 10 - ................ sendiri tahu-lah kan ...
Hahahah ..... Okay lah dah pukul 3.00a.m nie ... King nak beradu dulu ... Hihihih ...


p/s : agak2 kena tak smash eycha tu ?? ~lalalalal~


Lurve eycha , ampang ....



Thursday, February 2, 2012

Welcome February !!!!

Happy almost mid-night ....
          It's second days in februay !!! Hahahah ... I love this month ... So much !! Why ? Coz i'm a february girl .. Huhuhu ... Yikes , why i'm so annoying tonight .. Like f*****g s**t i care ... Since we're on new month , i wanna to be a matured girl ... No more "gila-gila" ... Wanna learn to save my money , Wanna be ' hajah bakil ' ( i'm a girl okay ) The most is wanna 'K' ... Aigoooo .... Can i ?? Hmmmm ... Try me , i will do anything to get what i want ... Oh ya , beside that i really2 wanna learn how to make up .. Ya ya ya !!! I know it's so funny when i said like that but why i must care about others "pot-pet" ... Boleh jalan lah kan .. Hahah ... I wish there have some-ONE can be by my side .. ALWAYS .. Whether i'm sad , angry , alone , happy ... I need some-ONE that can give his shoulder to me .. Just for me .... weeeeeeee ....


Dat's all for tonight .. Wish my prince will appear in my dream ... Huhu ..


Lurve, eycha , ampang ...