When I close my eyes , I see that smile.....

Thursday, November 24, 2011

Lain yang dicakap , lain pulak kau buat.

Hari ni eycha nak bercerita pasal beberapa orang hamba allah ni.
        Tadi eycha yang tengah ke-bosan-nan men-travel lah ke satu fb ke satu fb. Tak ada kerja lah katakan. Masa masuk fb pertama , ya allah terkejut beruk mak-nyeh eycha bila tengok status ' relationship' budak ni. Bukan-nya apa, dulu si gadis ni cakap yang dia tak suka jejaka jenis macam tu, tapi alih-alih,kau couple jugak dengan orang yang jenis kau tak suka tu. ( Sorry tak boleh listkan criteria2 jejaka tu.. Paham2 sudah) Dulu masa sekolah-lah kan dia anti gilosh dengan jejaka seperti itu. Siap cakap lagi kalau boleh tak nak ade ape2 hubungan denga jejaka jenis macam tu. Eii tak pahae teman. Mike sekalian cakap serupa han****. Siap berkasih - sayang lagi dalam wall. Haih, wahai si gadis , mengapakan dikau berkelaluan sebegitu rupa. Sungguh membuat aku terkejut tahap gaban.


FB yang seterusnya.
   Wahahahaha.... Ni lagi-lah menggeletek urat perot eycha . Ape die ni batak Bb ke?? Sekejap2 update statuslah, update itulah , update inilah. Okay cuba korang bayangkan perlu ke dia update setiap inci perjalanan dia. Contohnya :
                         Sekarang dekat kedai ali.
                         Dikedai ali pesan mee bandung..
                         Dah selesai makan.
                         Nak jalan2 ke kedai timah.
Tahulah engkau ade bb(BlackBerry) tapi tak payah nak mem-batak sangat sampai cam tu sekali. Orang lain pun ade bb tapi tak ade lah pulak perangai macam engkau. So like monkey. Dalam satu jam bukan satu hari tau , satu jam penuh wall pasal dekat satu tempat je. Tu belum lagi dia update masa dia dekat zoo.. Hahaha.. Kalau korang nak tahu dulu si jejaka ni cakap dia tak pandang enfon mahal2 ni , bagi dia cukuplah kalau enfon tu boleh hanta text & call . Tapi bila baru dapat bb dah jadi batak. Eycha rasa gi toilet pun dia nak update. Hihi. Oke jom ke cerita seterusnya.


Calon Fb yang seterusnya.
     Ini cerita pasal gegirl yang baru nak merasai cinta. Dulu dia couple dengan si Jejaka S, tak lama lepas tu putus. Pasal ape , eycha pun tak amik tahulah. Gegirl ni baru lagi di alam sekolah menengah tau. Masa dah putus bukan main dia benci, maki jejaka S tu.. Lepas tu tadi dia main2 kiasan. Tapi eycha paham yang dia tujukan dekat si jejaka S tu. Yang si jejaka tu pulak dah ade pengganti tak kan menoleh lagilah dekat dia. Lagilah dia bebudak lagi...... haih ... Luaran kata benci dalam sayang gileeee....


Hmmm.... Oke lah.. Eycha nak kena buat kerja.. Nanty kita sambung menganyam ketupat( mengumpat) eh?? 


Babai............

No comments:

Post a Comment