When I close my eyes , I see that smile.....

Saturday, September 11, 2010

kisah malam raya ......




pengalaman manis yang ecah ta ley lupe ialah malam raye ... malam uh abah , mak , boboy . cget , topix , danny n ecah kua sg. besar .. g 2 kete ... jalan , mak aih jem gile kowt .... sampai je kat situ ecah ngan mak st8 g beli kasot tok grad ( nun ha yang kat atas uh ) , mak lak beli kasot tok keje , chantik gak wane itam n of course design len ... adew ke patot topix , boboy , cget n dany ketawe an ecah ciap bagi nasihat berguna lagi n kata2 manis ....

nasihat2nye n kata2 manis uh :
1) kak kaw nak pakai kasot nix ke ? (kasot tinggi2 )
2)kak , kaw boleh ke pakai kasot nix ?
3) kak , kaw kena cari yang tapak die kukuh sikit ...
4)kak , kalaw kaw pakai kasot macam ni kang jalan2 patah lak ...
5)akak pakai kasot ni ... hahaha
and bermacam2 jenis ayt ah yang kua .... kalaka tol apewingat ecah asyk nax pakai short n slipa ke ? pape pown thank 2 boy n mak sbb pilih kan kasot nix ... ecah emg suke aw ... chantik sangat .... pas da pilih2 kasot kiteowg g bazaar malam uh .... (ta taw nax sbot pe ) memula teman abah cari songkok .. huh ! lame gak kat satu kdai sbb ta jmpe saiz abah ... pastu danny n tofix g jalan tgk sua , ecah ngn mak masok dalam kdai baju pompan .... taw ak sua levis ( dari siam kot ) lelong2 jd rm7 je .. danny ta beli sbb uh saiz besa ... jalan lagi cari songkok n sua danny ... da jalan2 dkt ujung adew satu kdai cik abu jage (kdai sua ah ) .... boboy n cget pilih an sua tok danny ... sblah kdai cik abu uh adew ah mamat ley tahan niage patong TIGER n PEDANG POWER RANGERS yang nyala2 .... topix tngok je owg uh pasang batery kat pedang uh sambil tunggu danny , pastu cget tego "pix jangan cakap kaw nak pedang uh " nyaaa .... ecah yang ngah busan tahap gaban pown nyampok ... "cget kalaw aq , aq ta nax pedang uh tapi aq nax bende kat atas kepale rimau uh ... ( cekak tandok setan ) ntah macam mane mamat kdai uh dengar , asew nye ecah cakap slow je ngaN COZEN ecah uh ... sekali mamat uh cakap " ha , mai meh beli harimaw , abang ley kasi diskaun .... da na ttop da nix .... harimaw nix pown blm makan ... " wah manyak ah kaw ... pas danny da dibeli an kteowg jalan lagi sampai kat kdai jual songkok n sblh kdai uh jual minyak wangi .... so dengan kesempatan yang adew ecah jeling2 ah tengok perfum uh , aishh mate nix mane boleh kalaw tgk perfum je mst nak test , ta pown pgang ta dpt pgang uh yang jeling2 je ... pas da belek2 songkok , abah ta kenan lak so jalan ah .. bile ecah nax jalan jewk owg kdai uh cakap " mai singgah , kalaw beli ta rugi , pakai pak we ta lari ... " uishh syiiaalll pak we2 jangan sbot eh sensetip aw .... pastoo perjalanan diterus an ... sampai ujung kiteowg gwak yang kat sbrang nye lak ... wah ecah punye pnat sampai langga2 owang , cget , danny nampak men glak2 lak ... ceh ... ta gune ... cian mak aq pnt bejalan malam uh .... akhirnye dapat gak abah cari songkok die ... amyway i so happy that night ... n malam uh g men meriam ... hahaha ... bergegar umah uh ecah fire .... brni kacaw ecah , ecah fire je ....

No comments:

Post a Comment